#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ: ΚΛΙΚ-ΜΑΞ--ΝΙΤΡΟ-ΜΠΛΙΑΞ=το αναλώσιμο περιτύλιγμα της τοξικής δηθενιάς!


Δημήτρης Πατέλης
ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ: ΚΛΙΚ-ΜΑΞ--ΝΙΤΡΟ-ΜΠΛΙΑΞ=το αναλώσιμο περιτύλιγμα της τοξικής δηθενιάς! Ξεβλάχεψε ή ξεπάστρεψε κάθε έννοια ήθους, ανθρωπιάς, αισθητικής και λογικής; Ενίοτε η εκφυλιστική συστημική κρίση αποκτά την αντίστοιχη προσωποποιημένη έκφρασή της, με όλα τα αήθη, αντιαισθητικά και ανόητα-ανεγκέφλα συμπαρομαρτούντα.


 Όσοι στη δεκαετία 1980-90 είχαμε την τύχη να σπουδάζουμε στην ΕΣΣΔ, κατά τις επισκέψεις μας στην πατρίδα, βιώναμε τραγικά αυτή την κατρακύλα της νεόπλουτης επιθετικής μικροαστικής σήψης που περνιόταν για "μαγκιά" και "καταξίωση". Εκείνο το τοξικό μείγμα ληστρικής λαμογιάς (πασοκικής καθεστωτικής κοπής), χυδαίας βουλιμίας, επιδεικτικής κατανάλωσης και εκπόρνευσης.

Εκείνη την εργαλειακή χρήση της γυναίκας-σκεύους-κτήματος, συνδηλωτικού στοιχείου αίγλης, ως συστατικό "κυριλέ βαρβατίλα" του bon vivant. Εκείνη της διαπλοκής γκλαμουριάς-νεοφιλελέρας-καθεστωτισμού που περνιέται για "απολίτικη"... Τον αγοραίο μιμητισμό που περνιέται για αυθεντικότητα. Εκείνης της χειραγώγησης που εξάγνιζε με Soft porn τις ΗΠΑ μεσούντων των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Μείγμα που διαπότιζε με την τοξικότητά του και νέους/-ες από το εγγύς περιβάλλον της εποχής, με μια στερεοτυπική ακκιζόμενη δηθενιά μαζικού "lifestyle", ως περιτύλιγμα της αμάσητης εσωτερίκευσης των νεοφιλελέ ιδεολογημάτων, της αντίστοιχης στάσης και τρόπου ζωής.

Είδαμε ανθρώπους έτοιμους να αναλάβουν άκρως επιθετικές λειτουργίες "αστυνομίας μόδας" των ως άνω προτύπων, με σπουδή περισσή για το πως "οφείλει" να είναι η κάλτσα... κατά τα λοιπά ανίκανους για την παραμικρή συνθετική νόηση ή έστω να συντάξουν μια σύνθετη πρόταση... Βεβαίως το φαινόμενο συνδέεται και με βαθύτατες αλλαγές στη δομή της ελληνικής κοινωνίας της περιόδου, και στις αντίστοιχες δομικές μετατοπίσεις συνειδήσεων, στάσεων και συμπεριφορών.

 Το θράσος της στομφώδους κενότητας των ως άνω αντιπροσωπευτικών τύπων εκφυλισμού κοινωνίας και ανθρώπου, ήταν (και είναι στις σημερινές παραλλαγές) ευθέως ανάλογο της κενότητάς τους... Το φαινόμενο κορυφώθηκε τις επόμενες δεκαετίες, με την απουσία προοπτικής, τη διάλυση των συλλογικοτήτων, τη διάχυση της ιδιοτέλειας, της διαφθοράς, την επέλαση της νεοφιλελέ αρπαχτής, την αίσθηση υπεροχής από την αθρόα μετανάστευση εξαθλιωμένων (προερχόμενων από την αποδόμηση του πρώιμου σοσιαλισμού) κλπ. Ο τότε γιάπης μετεξελίσσεται σε χίπστερ, σε άεναη αναζήτηση εξεζητημένων "ταυτοτήτων"...
Συγνώμη για την παρακάτω εικαστική ρύπανση. Την παραθέτω ως εναργή υπόμνηση της αντιπροσωπευτικής απόληξης αυτού του δρόμου του σεσηπότος ανθρωποειδούς...

Υ.Γ. Απορώ πως δεν περιέλαβαν ακόμα το απόβρασμα οι σύλλογοι των Βλάχων μας, για το εμετικό παραλήρημά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου