#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Ω! τι κόσμος μπαμπά…

Zαλισμένοι από τον καλοκαιρινό ήλιο, επιστρέφουμε σιγά- σιγά στην «κανονικότητα», στην οποία φροντίζουν να μας τοποθετήσουν τα ακούραστα ΜΜΕ ιδιοκτησίας των «βαρόνων» και βαρονίσκων της ενημέρωσης, αυτών των …σπάνιων ανθρώπων, των ταγμένων να υπηρετούν με περισσή ανιδιοτέλεια το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην σφαιρική πληροφόρηση του λαού…

Ποιοι εφιάλτες ταράζουν τον ύπνο των αστών;

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης
Πού οφείλεται η ξέφρενη αντικομμουνιστική υστερία που τις προηγούμενες ημέρες κορυφώθηκε με το παραληρηματικό αμόκ της σλοβενικής προεδρίας, στη διοργάνωση της διημερίδας για… τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων; Ποιοι είναι οι υποκινητές τέτοιων εκδηλώσεων μίσους κατά των κομμουνιστών και σε τι αποσκοπούν; Ποιοι φοβούνται το φάντασμα του κομμουνισμού, 27 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης;
Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, δεν είναι δύσκολη.

Ονομα δεν έχει ο δημοσιογράφος που απέκρυψε από τα εισοδήματά του πάνω από μισό εκατ. ευρώ;

Χτες είδε την δημοσιότητα η είδηση ότι κατά τους ελέγχους από συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακαλύφτηκαν «τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής». Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος απέκρυψε εισοδήματα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ  (518.305,75 ευρώ, συγκεκριμένα).


Ζήτω η ιδιωτική πρωτοβουλία!

Γράφει ο mitsos175.
«Τον δρόμο της ανάκρισης παίρνει η υπόθεση της υπερκοστολόγησης των σηράγγων της «Εγνατίας Οδού» στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από τις βαρύτατες διώξεις που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος πρώην διοικήσεων της "Εγνατίας Οδού ΑΕ" αλλά και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας (Αττικατ)…
Στο "κάδρο" του εισαγγελέα βρίσκονται πάνω από 20 πρόσωπα, ενώ η ζημιά που φέρεται να υπέστη το ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ.

1η Σεπτεμβρίου 1939: Αρχίζει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Τα χαράματα της 1ης Σεπτέμβρη 1939, στις 4.45, τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Πολωνία. Ετσι αρχίζει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός γεννήθηκε στους κόλπους του καπιταλιστικού συστήματος. Προετοιμάστηκε και εξαπολύθηκε από τους φασίστες επιδρομείς με επικεφαλής τη χιτλερική Γερμανία. Στη γέννηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μεγάλο ρόλο έπαιξε η αντισοβιετική πολιτική ανοχής απέναντι στους επιδρομείς και συμπαιγνίας μαζί τους, που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας με την υποστήριξη των ιθυνόντων κύκλων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αλλά τα αντισοβιετικά σχέδια απέτυχαν. Η σοβιετική κυβέρνηση κατόρθωσε να αποτρέψει την επίθεση των ιμπεριαλιστικών κρατών εναντίον της ΕΣΣΔ. Η φασιστική Γερμανία άρχισε τον πόλεμο με επίθεση εναντίον του ασθενέστερου αντιπάλου.

Οι «εμβληματικές» αποκρατικοποιήσεις και το νερό που καίει

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου
Πληθαίνουν οι σκόπιμα ασαφείς γαλάζιες αναφορές σε ιδιωτικοποιήσεις που θα λειτουργήσουν… εμβληματικά στέλνοντας «μήνυμα» για εκποιήσεις χωρίς όριο.
Δεν γνωρίζω τι εντύπωση αποκόμισαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Στάνφορντ από τα όσα άκουσαν να λέει στη συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι εμείς, που είμαστε από εδώ, και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών δεν μπορούμε να τις θεωρήσουμε τουριστική ατραξιόν, δεν γίναμε ούτε κατά το ελάχιστο σοφότεροι.