#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Αλήθεια, έχει παραδοθεί ο λαός μας;

Του Δημήτρη Καζάκη

Αλήθεια, έχει παραδοθεί ο λαός μας;

Το ερώτημα μπορούν να το επαναλαμβάνουν μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Κανένας λαός δεν παραδίδεται ποτέ. Συντρίβεται, διαλύεται, αποσυντίθεται, διχάζεται, οπισθοδρομεί πηγαίνοντας ίσως και αιώνες πίσω στην ιστορία του, αλλά δεν παραδίδεται. Ότι πλήγματα και να καταφέρουν σ’ έναν λαό οι εχθροί του – εγχώριοι και οικουμενικοί – το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή του για επιβίωση και να αναγεννούν την αντίσταση και τον αγώνα του με διαφορετικούς κάθε φορά ιστορικούς όρους. Αυτό λέει η ιστορία.

Το ευρωπαϊκό συνδικάτο εγκλήματος

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 
Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, των 540 σελίδων και προς το παρόν μόνο στα αγγλικά, αποτελεί συγκλονιστική ανάλυση των λεπτομερειών της  εν ψυχρώ δολοφονίας της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αναμφισβήτητα, πολλά από τα αδιανόητα μαρτύρια, που επιβλήθηκαν στη μικρή ευρωπαϊκή χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και η κεντρική ερμηνεία της επιλογής της, ως Ιφιγένειας,  ήταν αρκούντως γνωστά, και μάλιστα από την αρχή του ελληνικού δράματος, σε όσους  φυσικά ήθελαν να τα γνωρίζουν[1].  Ωστόσο, η πολύτιμη συμβολή του ανά χείρας δοκιμίου εδράζεται στα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, που συνοδεύουν το σύνολο των εφιαλτικών αποκαλύψεων, και που αυτόματα διακωμωδούν  τις συνήθεις κατηγορίες των συνοδοιπόρων της τρόικας, περί δήθεν αφελών και αστήρικτων απόψεων.

Ο Δημήτρης Γληνός για την «αγραμματοσύνη» της νεολαίας…

Ένα άρθρο γραμμένο το 1928, τραγικά επίκαιρο το 2017

Όπως ορίζει το έθιμο, έτσι και φέτος, μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, άρχισε η συζήτηση για την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, τις επιδόσεις και το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών.
Δεν θα μπούμε στη συζήτηση αυτή, όχι γιατί δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά γιατί ο τρόπος που γίνεται την καθιστά προσχηματική.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, και εννοούμε τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία, στη συζήτηση αυτή, επανέρχεται το θέμα της «αγραμματοσύνης» της νέας γενιάς.

Οι ΗΠΑ παράγουν και εμπορεύονται ηρωίνη με τα δικά σας λεφτά

Χρειάστηκε όλο το θάρρος που διαθέτει ο γερουσιαστής Thomas Massie για να πει την αλήθεια δημόσια
 
 
Ξενοφώντας Ερμείδης 
Ο γερουσιαστής Thomas Massie κρούει τον κώδωνα, για το εμπόριο οπίου με χρήματα των φορολογουμένων Αμερικανών που καταλήγουν στα ταμεία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. 
Ο Donald Trump, όπως και ο προκάτοχός του Ομπάμα, υποσχέθηκε να συνεχίσει την απόλυτα διεφθαρμένη και αποτυχημένη βίαια κατοχή στο Αφγανιστάν, παρά τις διαμαρτυρίες για τον τερματισμό της. 

Επί δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχορηγούν, με δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων, τα αποτυχημένα έργα που υποτίθεται πως κάνουν στο Αφγανιστάν, αυτά είναι έργα υποδομών, εκπαίδευση στρατιωτικών, εκπαίδευση αστυνομίας, ακόμη και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 

Κ. Λαλιώτης, ο νέος θεωρητικός του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ

Ύμνους, σχεδόν, εκβάλλει με άρθρο του στην κυριακάτικη «Νέα Σελίδα» ο Χρ. Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας (!), για τον Κ. Λαλιώτη και το κείμενο που ο τελευταίος έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα και το οποίο προέβαλε πρωτοσέλιδα ως νέο Ευαγγέλιο, μόνο (ποιος άλλος;) η Εφ. Συν.

Ο Κ. Λαλιώτης θέτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την πρόταση για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗ.ΣΥ. (μεταμφίεση ΠΑΣΟΚ και δορυφόρων του) έχει γίνει το νέο ίνδαλμα του ΣΥΡΙΖΑ και θαυμάζεται ως το «ναυαγοσωστικό» του, την ώρα που το σκάφος του βυθίζεται.