#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Πόσους ανθρώπους έχεις σκοτώσει; Άνθρωπο κανέναν... φασίστες 309!

Λουντμίλα Παβλιτσένκο... Κιέβο, Ουτκρανία... Τιμήθηκε με το βραβείο Λένιν...
- Πόσους ανθρώπους έχεις σκοτώσει;
- Άνθρωπο κανέναν... φασίστες 309!
 

sibilla-gr

«Κατά του Χίτλερ και κατά του Στάλιν»: Κρατάει χρόνια αυτή η μπόχα

Του Γ.Γ 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ουκρανοί πρώην ναζί ίδρυσαν «ινστιτούτα ερευνών» απ’ όπου διαδίδουν την «αναθεωρημένη» ιστορία τους για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Λόφτους σημειώνει:
«Οι πόροι αυτών των “ινστιτούτων ερευνών”, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά όμιλοι κάλυψης για πρώην ναζί αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, προέρχονταν από την Αμερικανική Επιτροπή για την Απελευθέρωση από τον μπολσεβικισμό».


Τέλος εποχής…

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης
Σε όλες τις κοινωνίες, μέσα στο ταξικό τους υπόβαθρο, υπάρχουν σύμβολα που αφήνουν βαθιά τα ίχνη τους στο πέρασμα της ιστορίας, τα οποία ερμηνεύουν με μεγάλη πιστότητα τα χαρακτηριστικά της εποχής τους.
Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, ο Παρθενώνας της Αθήνας, το Κολοσσαίο της Ρώμης, είναι τα σύμβολα εκείνα που ανέδειξαν τον πολιτισμό του αρχαίου κόσμου και μας αποκάλυψαν τα όρια της τεχνικής προόδου και των ανθρώπινων δυνατοτήτων, στα πλαίσια των δοσμένων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ταξικών, εκμεταλλευτικών δουλοκτητικών παραγωγικών σχέσεων.

Σε βλέπω...


 Της Φωτεινής Μαστρογιάννη


«Σε μια εποχή καθολικής εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι μία επαναστατική πράξη»
Τζωρτζ  Οργουελ

Η παγκόσμια διακυβέρνηση και η παγκόσμια επιτήρηση των πολιτών όλου του πλανήτη αναφέρονται τακτικά στα εναλλακτικά μέσα αλλά αγνοούνται πλήρως από τα συστημικά. Όταν, δε, γίνεται αναφορά από κάποιον σε αυτά, αποκτά την ταμπέλα του συνωμοσιολόγου και κατ’επέκταση του γραφικού, συμπεριφορά αρκετά ενδεικτική του πνευματικού απομονωτισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Κάθε χώρα έχει τους βαρόνους της ενημέρωσης που της αξίζουν


 Άρης Χατζηστεφάνου
Κάτι εντυπωσιακό συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες στις λεγόμενες ναυαρχίδες του Αμερικανικού Τύπου. Απαντώντας στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ταυτίσει τον ναζισμό με τις αντιφασιστικές και δη τις αριστερές οργανώσεις, ο φιλελεύθερος Τύπος ταύτισε τον Τραμπ με τη φασιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν.

Ήταν η σωστή κίνηση την σωστή στιγμή, η οποία εκφράστηκε μέσα από τα εξώφυλλα των αγγλοσαξωνικών New Yorker και Economist ενώ ακολούθησε και το γερμανικό Spiegel.