#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Η προτεσταντική αντίληψη για την εργασία και ο Βέγγος


Του Βασίλη Καραποστόλη

Να παράγετε περισσότερα! Να παράγετε ταχύτερα! Η εντολή από τον Βορρά φέρει μέσα της όλη τη βεβαιότητα του εντολέως σχετικά με το τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί προς τους οποίους απευθύνεται. Δείχνουν, πράγματι, ράθυμοι και φυγόπονοι οι Νότιοι στα μάτια εκείνων που βιάζονται πολύ να έχουν οφέλη από την εργασία τους. Αλλά τα οφέλη που θέλουν να αποκομίσουν οι Βόρειοι δεν είναι ακριβώς τα ίδια μ’ εκείνα που θέλουν οι Νότιοι. Και εκεί είναι το πρόβλημα.

Θα ήταν δίκαιο αυτά δίποδα να έχουν τον ίδιο μαρτυρικό θάνατο

Ισπανία: Τουρίστες προκάλεσαν τον θάνατο σε μωρό δελφίνι για να βγάλουν... selfieΤο μικρό θηλαστικό έχασε τον προσανατολισμό του και βγήκε στην παραλία
Ένα μωρό δελφίνι άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια τουριστών στην Ισπανία, οι οποίοι το είχαν αιχμαλωτίσει για να διασκεδάσουν βγάζοντας selfie και να τις ανεβάσουν στα social media.
Το μικρό θηλυκό θηλαστικό απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και κατέληξε στην παραλία, όπου έγινε αντιληπτό από τους τουρίστες στην περιοχή.
Οι τουρίστες βούτηξαν στο νερό, το έπιασαν με τα χέρια τους και το περιέφεραν δεξιά-αριστερά, βγάζοντας φωτογραφίες μαζί του.

Ο άγιος παστουρμάς


Γράφει ο mitsos175.
Αφού η ζώνη από τρίχες γκαμήλας που την έφτιαξε η ίδια η μητέρα του Ιησού είναι Αγία, γιατί να μην είναι άγιος κι ο παστουρμάς από το κρέας της γκαμήλας τον οποίο έφτιαξε επίσης η Παναγία;
Ο παστουρμάς αυτός σίγουρα δε μοιάζει με τους υπόλοιπους. Πρώτα απ’ όλα δεν τελειώνει. Όπως η Αγία ζώνη και το Τίμιο Ξύλο που, αν πιστέψουμε τους ιερείς του Μεσαίωνα, κυκλοφορούσαν πολλές χιλιάδες κομμάτια, έτσι και ο άγιος παστουρμάς τρώγεται, αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Το πώς, το ξέρει ο Ιησούς, που έχει το copyright στα θαύματα.


Όταν ο «μετριοπαθής επαναστάτης» σου χτυπάει την πόρτα

Οι ΗΠΑ τους χαρακτήρισαν «μετριοπαθείς επαναστάτες», έκαναν το πραξικόπημα την Ουκρανία, βύθισαν στο αίμα την Συρία, και τώρα είναι στο «σπίτι» τους 

Μέλη του νεοναζιστικού Svoboda σε εκδηλώσεις 29-1-21017 
 
Ξενοφώντας Ερμείδης
Έχοντας υποστηρίξει ένα φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και τις δεξιές τρομοκρατικές ομάδες που μετονομάσθηκαν σε «μετριοπαθείς επαναστάτες» στη Συρία, οι ηγέτες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τώρα την αυξανόμενη ακροδεξιά τρομοκρατία στη χώρα τους.
Καταδικάζουν δεόντως χύνοντας, κροκοδείλια δάκρυα, αλλά είναι τόσο τυφλοί μέσα στην υποκρισία τους, που δεν βλέπουν τις επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας, από την κυνική εξωτερική τους πολιτική.
Αν και οι τεχνηέντως αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης Trump και Βόρειας Κορέας είχαν κατακλύσει τους τίτλους όλων των ΜΜΕ την περασμένης εβδομάδα, τα χαοτικά γεγονότα στο Charlottesville αντικατέστησαν γρήγορα τις ανησυχίες για τον επικείμενο πυρηνικό πόλεμο με ανησυχίες για το λευκό εθνικιστικό κίνημα και άλλες συναφείς ομάδες.