#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Περί θρησκείας, αριστείας και υπαλληλίας…

Γράφει ο Στωικός.
Φτάνει πια η κοροϊδία, η δημαγωγία, ο εμπαιγμός.
Από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και οι…. «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που σφαγιάζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ισοπεδώνει τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, επιβάλει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις στις πιο δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, επιβάλει εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και μικρομεσαίους, εκχωρεί για τα επόμενα 99 χρόνια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στις Βρυξέλλες-Βερολίνο, παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές.

Γενετικά τροποποιημένα γουρούνια

Τα όργανα τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις στους ανθρώπους 

 
Τα όργανα των γουρουνιών θα μπορούν σύντομα να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς μετά την απομάκρυνση ενός ιού που υπάρχει στο DNA του ζώου και το καθιστά ασυμβίβαστο με τον άνθρωπο, όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Οι επιστήμονες έχουν εργαστεί δεκαετίες προσπαθώντας να κατασκευάσουν χοιρινό ιστό έτσι ώστε να μην απορρίπτεται από το ανθρώπινο σώμα. Όλο το DNA του χοίρου μεταφέρει έναν καρκινικό ιό που μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα και καθιστά αδύνατη τη μεταμόσχευση. 

Ο εικονικός κόσμος των social media και η μεγάλη παγίδα που κρύβουν

Του Στέλιου Καραμανώλη*
«Η διαφορά ανάμεσα σε ένα δίκτυο και μια κοινότητα είναι ότι σε μια κοινότητα ανήκεις ενώ ένα δίκτυο ανήκει σε σένα. Αισθάνεσαι ότι έχεις τον έλεγχο. Μπορείς να προσθέσεις φίλους, αν το θέλεις, μπορείς να τους διαγράψεις. Έχεις τον έλεγχο των σημαντικών ανθρώπων με τους οποίους θα συνδέεσαι.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι νιώθουν λίγο καλύτερα, γιατί η μοναξιά, η εγκατάλειψη, είναι ο μεγάλος φόβος της ατομιστικής μας εποχής. Είναι όμως τόσο εύκολο να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις φίλους στο Internet, που οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν ποτέ τις πραγματικές κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεσαι όταν βγαίνεις στον δρόμο, όταν πηγαίνεις στη δουλειά σου, όταν βρίσκεσαι με διάφορους ανθρώπους με τους οποίους θα χρειαστεί να έχεις μια εύλογη αλληλεπίδραση.

Με την αποχώρηση της EL DORADO (Καναδικός Χρυσός) χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας...

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο σχέδιο εκτροπής του Αχελώου

Την άμεση αντίδραση του δικτύου «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS»,
προκάλεσε η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλου, αναφορικά με την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του υδροηλεκτρικού έργου (ΥΗΕ) στη Μεσοχώρα.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του δικτύου, την οποίαν αντλήσαμε από την ιστοσελίδα «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS»:


Ελλάδα: You Tube και ξερό ψωμί

Δεύτεροι στον κόσμο σε χρήση του You Tube οι Έλληνες

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο, είμαστε δεύτεροι στον κόσμο σε κατανάλωση περιεχομένου από το YouTube, μετά τους Σαουδάραβες! 
Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια συνήθεια με τους πλουσιότερους στον πλανήτη… και να δούμε τα νούμερα, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά. 

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια …

 
Εσωτερική αντιπαράθεση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού δημιουργήθηκε για λόγους πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει το όραμα του Έλληνα να είναι το τρίπτυχο “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Γιατί άλλο πράγμα η πατρίδα, άλλο η θρησκεία και άλλο η οικογένεια.

Άλλωστε υπάρχουν Έλληνες που έχουν πατρίδα και θρησκεία αλλά δεν έχουν οικογένεια. Και άλλοι Έλληνες που έχουν πατρίδα και οικογένεια αλλά δεν έχουν θρησκεία. Καθώς και άλλοι Έλληνες που καλύπτουν κάποιον άλλο συνδυασμό από τους πολλούς που υπάρχουν. Γιατί, σύμφωνα με τους μαθηματικούς, οκτώ είναι οι πιθανοί σχετικοί συνδυασμοί.

Όταν σου έλεγαν πως στη Σοβιετική Ένωση πέθαιναν από την πείνα και ζούσαν με συσσίτια...

...τώρα σου λένε τα ίδια για τη Βενεζουέλα, τη Συρία, την Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας κι όσες χώρες παράμένουν Αδέσποτες κι Αδούλωτες!
 
sibilla-gr