#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Σύρος καλλιτέχνης ζωγραφίζει τους ηγέτες του κόσμου ως φτωχούς και πρόσφυγες!


Ομπάμα, Πούτιν, Κάμερον στην ουρά για το συσσίτιο. Οι ηγέτες του κόσμου στην ουρά για το συσσίτιο… Με ένα άδειο πιάτο στο χέρι κι ένα ακόμη πιο άδειο βλέμμα στο πρόσωπο. Πίσω από τα παιδιά που λιμοκτονούν είτε στην Αφρική είτε στο Χαλέπι. Πίσω κι από τον ίδιο τον ζωγράφο.

Η καλύτερη στιγμή για να ξεπουλήσεις είναι να αγοράζεις όταν το άιμα τρέχει στους δρόμους...

Του Σταύρου Κατσούλη
Υπάρχει ένα γνωστό ρητό που κυκλοφορεί στην Wall Street που λέει ότι η καλύτερη στιγμή ν' αγοράσεις [ σσ. από τις «αγορές»], είναι όταν «τρέχει το αίμα στους δρόμους». Το ρητό λέγεται ότι το πρωτοεξέφρασε ένας γνωστός στον χρηματοπιστωτικό χώρο, ονόματι Bernard Baruch αλλά και στον λίγο πιο γνωστό John D. Rockefeller, Sr. Παρ όλα αυτά, οι περισσότεροι το αποδίδουν στον πασίγνωστο βαρώνο Rothschild.

Άσχετα με το ποιος εξέφρασε το ρητό, αν κανείς το ψάξει κανείς, θα διαπιστώσει ότι πράγματι, εάν δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο, η πιο προσοδοφόρα στιγμή να κερδοσκοπήσεις είναι όταν ο κοσμάκης ψυχορραγεί.


Ένας θίασος που θα μείνει αξέχαστος

Του Προκόπη Μπίχτα
Η βλακώδης κίνηση της έκδοσης ομολόγου από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (είναι πιο ακριβές να λέμε του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ΑΝΕΛ είναι μόνο ο φτωχός συγγενής) δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε γίνει γνωστή η θέληση της Γερμανίας για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές των διεθνών όρνεων, αφού κάτι τέτοιο θα την εξυπηρετούσε στον ακήρυχτο πόλεμό της με το ΔΝΤ. Την ώρα που το ΔΝΤ χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος ως εξαιρετικά μη βιώσιμο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να “αποδείξει” ότι η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με δικά της μέσα και να ισχυριστεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο!


Μας πήρανε χαμπάρι... Επιβάλλεται να κάθεστε όταν βλέπετε αυτό το βίντεο...Να πως περιγράφει η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της «NO LOGO» τα σύγχρονα εργοστάσια κάτεργαΗ Ναόμι Κλάιν και τα εργοστάσια κάτεργα 

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές

Είναι δεδομένο ότι η εμπορική δύναμη των σύγχρονων πολυεθνικών εταιρειών στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη διαφήμιση. Η δημιουργία ενός πανίσχυρου επωνυμίου (σήμα κατατεθέν) μιας εταιρείας σηματοδοτεί την εξασφάλιση των πωλήσεων σε τόσο μεγάλο βαθμό, που εν τέλει αποτελεί και τον πρωταρχικό της στόχο.

Οι διαφημιστικές εκστρατείες για την προώθηση του επωνυμίου έχουν μετατραπεί σε κυρίαρχη στρατηγική του σύγχρονου πολυεθνικού κόσμου καθιστώντας τη διαδικασία της παραγωγής περιττό βάρος.

Καραμπινάτη αλητεία από το «Κουτί της Πανδώρας»

Την «δόξα» της τηλεόρασης του Αλαφούζου φαίνεται ότι ζήλεψε η ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» και όχι απλώς παραπληροφορεί αλλά κατασκευάζει μια ανύπαρκτη δήλωση για να στραφεί ενάντια στην αναρχική ομάδα του «Ρουβίκωνα».

«Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας εξυπηρετεί συμφέροντα εμπόρων ναρκωτικών» τιτλοφορεί την ανάρτηση η οποία αναφέρεται σε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του συστήματος   Νίκου Τόσκα στην εφημερίδα «Ειδήσεις».


Γιατί τρέμουν όλοι τον Ρουβίκωνα;
Άρης Χατζηστεφάνου
 Η υστερική αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι σε μια από τις πιο μετριοπαθείς και μη βίαιες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του Ρουβίκωνα αλλά και η απολογητική στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, δεν οφείλεται στην έλλειψη ειδήσεων – που αναγκάζει τους πολιτικούς να κάνουν την τρίχα τριχιά για να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για φιλολαϊκή λύση απαιτείται ρήξη με ΕΕ και (όχι μόνο) με Ευρωζώνη

Του Γιάννη Περακάκη
1. Το ελληνικό κεφάλαιο έκανε δύο στρατηγικές επιλογές. Πρώτον, την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ, που αποδιάρθρωσε την ελληνική οικονομία, επιδρώντας άμεσα σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και δεύτερον την ένταξη στην Ευρωζώνη, δηλαδή σε έναν ενιαίο νομισματικό χώρο με μεγάλες εσωτερικές ανισορροπίες και χωρίς μεταβιβαστικές πληρωμές, που οδήγησε σε αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, με αποτέλεσμα τη διόγκωση του χρέους.