#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Τι κι αν κανείς δεν μας το λέει… (Ενάντια σε θεούς και δαίμονες, οι Καταλανοί ψηφίζουν την 1η Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία τους!) …

Του Γιώργου Μητραλιά
Η Καταλονία ψηφίζει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της την 1η Οκτωβρίου και οι ηγέτες της ανακοινώνουν ότι στην περίπτωση που κερδίσει το “Ναι”, η ανακήρυξη της “Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Καταλονίας” θα γίνει μέσα στις 48 ώρες που θα ακολουθήσουν το δημοψήφισμα! Είδατε ή ακούσατε πουθενά αυτή την είδηση; Στα ελληνικά και στα ξένα “μεγάλα” ΜΜΕ; Μήπως-έστω- ακούσατε κάποιο κόμμα ή ηγέτη κόμματος στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στην Ευρώπη να αντιδρά σε αυτή την είδηση; Μάταιος κόπος. Μην ψάχνετε. Με μια ή δυο εξαιρέσεις, το μπλάκ άουτ είναι απόλυτο και αυτή η είδηση είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Έπεσε θύμα μιας πρωτοφανούς καλά συντονισμένης διεθνούς λογοκρισίας στην οποία υπάκουσαν χιλιάδες ΜΜΕ σε όλη τη “δημοκρατική” μας Ευρώπη που, κατά τα άλλα, ορκίζεται στο όνομα της “διαφάνειας” και της “ανεξαρτησίας του τύπου”…

Deutschland Uber Alles

Κάποιες φορές η σημασία μιας είδησης βρίσκεται στο πρόσωπο που μιλάει και όχι στην ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρει. Το ζήτημα της «ζημιάς που προκάλεσε στην οικονομία» η «περήφανη διαπραγμάτευση» των Τσιπροκαμμένων, το πρώτο εξάμηνο του 2015, μέχρι να υπογράψουν το τρίτο Μνημόνιο, έχει ξεχειλωθεί στην Ελλάδα. Κάθε φορά που μιλάει ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης, είναι… ζήτημα τιμής να κάνει και μια αναφορά σ' αυτή τη «ζημιά». 
Ορισμένοι έχουν τόσο θράσος που λένε ότι για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού φταίει αυτό το εξάμηνο των Τσιπροκαμμένων, με γκεσέμι τον εκπεσόντα άγγελο Μπαρουφάκη, και όχι τα πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχαν προηγηθεί. 
Το 'χουν «ξεχειλώσει» τόσο πολύ το θέμα που ο κόσμος βαριέται πια να τους ακούει, πρώτον γιατί γνωρίζει τι έκαναν και οι άλλοι πριν από τους Τσιπροκαμμένους και δεύτερον γιατί ξέρει ότι το τρίτο Μνημόνιο και τους προκαταρκτικούς του νόμους τα ψήφισαν όλοι μαζί. 

Είπαν κι έγραψαν-Ο τοίχος έγραφε-Συγκεντρωτικά 8

Η 8η σύγκέντρωση όσων αναρτήθηκαν περιοδικά δίπλα
στις ενότητες "Είπαν κι έγραψαν" και "ο τοίχος έγραφε' για να υπάρχουν στο αρχείο.

Οι κρίσεις μας για τα πράγματα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα χρόνια που πιστεύουμε ότι μας μένει να ζήσουμε.
Αντρέ Ζιντ


Αμβούργο... Έτσι ο Πούτιν εγκατέλειψε τον Άσαντ και τη Συρία!

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Χθες στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G20 στο Αμβούργο διαψεύστηκαν οι αναλυτές και δημοσιογράφοι που από το 2011 διαβλέπουν την πτώση του εκλεγμένου προέδρου της Συρίας, αλλά και την εγκατάλειψη της Συρίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία του προέδρου Πούτιν.
Όλη αυτή η δυτική κατευθυνόμενη προπάγάνδα, την οποία περιέφεραν τον τελευταίο μήνα οι σε διατεταγμένη υπηρεσία περισπούδαστοι "αναλυτές" και δημοσιογράφοι, βασιζόταν στη στενή συνεργασία αμερικανών, ισραηλινών και σαουδάραβων στρατιωτικών με τους Κούρδους του YPG και τη δημιουργία 7 αμερικανικών βάσεων σε κυρίαρχα εδάφη της Συρίας, που κατέχουν οι Κούρδοι ("Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!).
 
Χθες η απάντηση ήρθε από τα... πιο έγκυρα χείλη:

Γιατί ποτέ δεν θα έχουμε οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας


Γράφει ο Οικονομολόγος Ph.D Σπύρος Στάλιας
Για να κατανοήσουμε γιατί η οικονομική ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας είναι αδύνατον να επέλθει  στη χώρα μας, θα πρέπει  να κατανοήσουμε τα θεμελιώδη δόγματα πάνω στα όποια στηρίζεται το οικοδόμημα της ευρωζώνης. Αν αυτά δεν κατανοηθούν είναι αδύνατον να αντιδράσουμε, και ξεκάθαρα να δούμε τι πρέπει να κάνουμε στο άμεσο μέλλον για την ζωή μας, ως Λαός και Έθνος. Βεβαίως, αυτές τις αρχές, θα έπρεπε να τις είχαμε εμπεδώσει πριν εισέλθουμε στην ευρωζώνη. Αυτό το καθήκον όμως, να διευκρινιστεί ξεκάθαρα στον Ελληνικό Λαό τι πράγματι σήμαινε για αυτόν η είσοδος στην ευρωζώνη, ήταν ένα καθήκον της καθεστηκυίας τάξης και των πολιτικών κομμάτων, που δεν το έπραξαν, προφανώς από αγνωσία και από ιδιοτέλεια.

Ευρώ, παγκοσμιοποίηση και Ελλάδα

Του Προκόπη Μπίχτα
Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα η οικονομική ανάπτυξη είναι ανισόμετρη και  ανταγωνιστική, ορίζοντας τις σχέσεις μεταξύ εθνών-κρατών σαν σχέσεις ισχύος όπου έννοιες όπως αίσθηση δικαίου, αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης κ.λ.π. ανάγονται στη σφαίρα της αντίληψης κακών νομικών και ονειροπόλων «Αιωνίων Αθώων». Σήμερα, προς το παρόν, η κυριαρχούσα δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο είναι η Γερμανία και, το ευρώ και η διαμορφωμένη, σύμφωνα με τις επιθυμίες της ευρωζώνη, είναι τα όπλα της.