#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Απέλπιδα προσπάθεια των ΗΠΑ να σώσει το ISIS

Γράφει ο mitsos175.
Ας υποθέσουμε ότι ένας τύπος έρχεται στο σπίτι σας και σας λέει ότι απαγορεύεται να μπαίνετε και να χρησιμοποιείτε κάποιο δωμάτιο στο διαμέρισμα σας. Ασφαλώς θα τον περνούσατε για μουρλό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόσασταν μια τόσο παράλογη απαίτηση.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένα κράτος απαιτεί από κάποιο άλλο να μην αναπτύσσει στρατό σε μια περιοχή ακτίνας 55 χιλιομέτρων, η οποία όμως βρίσκεται μέσα στα δικά του σύνορα και μάλιστα κοντά στην πρωτεύουσά του. Αυτή η αξίωση δεν είναι προσπάθεια αλλαγής συνόρων και κατάφορη παραβίαση κυριαρχίας; Και τι πρέπει να κάνει το κράτος που δέχεται την ιμπεριαλιστική επίθεση;


Ο οικονομικός εφιάλτης συνεχίζεται με εκπρόθεσμες (ν)τροπολογίες φτωχοποίησης των Ελλήνων

Του Μιχάλη Χαιρετάκη
Σε ένα νομοσχέδιο άσχετο, κατατέθηκαν εκπρόθεσμες (ν)τροπολογίες φτωχοποίησης των Ελλήνων. Σχεδόν οι μισές σελίδες αφορούν τους κανονισμούς των πλειστηριασμών και οι υπόλοιπες τις μειώσεις σε συντάξεις, τα εργασιακά και το φορολογικό.

Οι (ν)τροπολογίες αυτές ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας και για το σκοπό αυτό επικαλούνται ανάλογες καταστάσεις για να μην κριθούν αντισυνταγματικές.


Η χρεοκοπία του Μεξικού

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Οι οδυνηρές περιπέτειες που συνοδεύουν την κυλιόμενη πτώχευση, στην οποία έχει καταδικαστεί η Ελλάδα, φαίνονται ολοκάθαρα στη δύστυχη χώρα της Λατινικής Αμερικής, στην οποία η κρίση διήρκησε πάνω από 15 χρόνια – ελπίζοντας να μην ακολουθήσουμε το θλιβερό παράδειγμα της. 
«Επειδή αρκετοί παραλληλίζουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους πιστωτές της Ελλάδας με αυτές που αφορούσαν στο παρελθόν το Μεξικό, θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθούμε στην πολυετή περιπέτεια του – η οποία μπορεί να μας διδάξει πάρα πολλά σε σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας, με ευρώ ή με δραχμή, εάν συνεχίσει να βασιλεύει η σιωπή των αμνών«.

Η Συρία στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ψωμιού!

Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Δελτίο Τύπου
Το ψωμί της Συριακής γης, των Λαϊκών παραδόσεων της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου  θα παρουσιαστεί στο "1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ψωμιού", που πραγματοποιείται στο "Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου" με έδρα στο Βαρνάβα Αττικής Δήμου Μαραθώνα.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 Ιούνη 2017 (ημέρα εγκαινίων) έως την Τετάρτη 21 Ιούνη 2017.
Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ για να γνωρίσουμε από κοντά και το...

ΝαιΝαίκος

του Γιάννη Λαζάρου 
Υβρίδιον διασταυρώσεως πυρηνικού απόβλητου και κακαράντζας εκτρεφόμενο εις κομματικά μαντριά, «δημοκρατικά» εκλεγμένο και χρόνια πάσχον από πνευματικό και σωματικό λουμπάγκο ένεκα της οσφυοκαμψίας. 
Κατά την διάρκεια της μίζερης υπάρξεώς του αποκτά αγωνιστικά σημάδια όπως πρήξιμο γλώσσας από το πολύ γλείψιμο ειδικώς κατουρημένων ποδιών και άπλυτων ανωτέρων κομματικών στελεχών προς επίτευξην των στόχων της κοινωνικής ανέλιξης που εδιδάχθει από ανεπάγγελτους, άεργους, ανήθικους και απάτριδες ανωτέρους κομματικά. 

Οι παρακαταθήκες του Χίτλερ στην πράξη

Ο εχθρός σήμερα είναι «λυτρωτής και σύμμαχος»
 
Γιάννης Λαζάρου
Είναι φυσικό να μην είναι φανερά σήμερα ευαγγέλιο για την Ευρώπη ο «Αγών μου» διότι ακόμη είναι νωρίς, όμως η προεργασία για την τελική πράξη συντελείται καθημερινά γύρω μας με τις ευλογίες «πατριωτών» ψηφισμένων και ψηφοφόρων. 
Στην Ελλάδα που προτρέπει τους νέους να καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά πληρώνοντας χρυσάφι το σιτάρι για να φάνε ψωμάκι, στην Ελλάδα όπου ο διορισμένος πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για τους γαμιστρώνες της νεολαίας, στην Ελλάδα όπου ο τσαμπουκάς του δίκαννου και του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" έγινε ατελείωτη ουρά στην κάθε ΔΕΗ για επιβίωση, οι «δημοκρατικά» ψηφισμένοι παρακρατικοί δεν κρύβονται πια. Αντίθετα καμαρώνουν αφού είναι οι «σωτήρες» και οι «λυτρωτές» μιας χώρας που παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των Γερμανών. 

Η τραγωδία της Συρίας είναι η κληρονομιά των ΗΠΑ

Επιμέλεια: Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης*
Η γενική εντύπωση για το τέλος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και την επιστροφή στο έθνος-κράτος δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική αναδίπλωση για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης, αλλά συνδέεται και με το γεγονός της αποτυχίας των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της Αμερικής.
Η Ιστορία θα κρίνει την κληρονομιά της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα ως αποτυχία, όπως γράφουν δεκάδες αναλύσεις του αραβικού τύπου, κάνοντας τον απολογισμό της τελευταίας οκταετίας.
Η τραγωδία της Συρίας, ίσως περισσότερο απ’ όλα, θα συμβολίζει την αμαυρωμένη κληρονομιά των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.