#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» και Η ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ…

«Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο την περασμένη Πέμπτη, στον βαθμό που συμβόλιζε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές δήθεν κατά των «ανάλγητων τραπεζιτών», αποτελεί την απόλυτη ειρωνεία. Αν κάτι εκπροσωπεί ο κ. Παπαδήμος με την πορεία στο δημόσιο βίο όλα τα χρόνια, είναι την «καλή Ελλάδα», την Ελλάδα της προόδου, της φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης, του κοσμοπολιτισμού και των διεθνών διακρίσεων με όπλο την παιδεία και την συνεπή και συνεχή προσπάθεια» (Καθημερινή, Ε. Χρυσολωρά, 28-5-2017).

Ακούραστα τα παπαγαλάκια. Με την αγιαστούρα στο χέρι και όποιος αντέξει. Ο Παπαδήμος ο …καλός ο άνθρωπος, ο κεντρικός τραπεζίτης, που ευλόγησε την «φούσκα» του χρηματιστηρίου, ο τραπεζίτης που νταραβερίστηκε με την Goldman Shacs για να επιτευχθεί η είσοδος στην ΟΝΕ και να ανοίξει ο δρόμος για τον αρμαγεδώνα που ακολούθησε, ο Παπαδήμος πρωθυπουργός με όπλο την καρμανιόλα του δεύτερου μνημονίου, το προβεβλημένο στέλεχος της Τριμερούς, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Δ. Πατέλης: Απαράδεκτη η ανακοίνωση της πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο καθηγητής φιλοσοφίας του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Πατέλης.
Σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:
Είχα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μου για το γεγονός ότι η διοίκηση του Ιδρύματος, πραξικοπηματικά, χωρίς να ρωτήσει για τη γνώμη των μελών της κοινότητας του, “απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, το Χρυσό Μετάλλιο, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ίδρυση και ανάπτυξη του Ιδρύματος”.


Με πολύ απλά λόγια όλη η αλήθεια για το χρέος, τα μνημόνια και το PSI

Του Μιχάλη Χαιρετάκη
Σκοπός του άρθρου είναι να μπορέσει ο απλός κόσμος, αυτός που δεν καταλαβαίνει από δείκτες, τύπους και όρους οικονομικούς, να καταλάβει τι ακριβώς έγινε.
Όποιος θέλει να του δώσω όλα που ακολουθούν με πίνακες και στοιχεία ευχαρίστως να το κάνω, έχω μαζέψει, δόξα τω Θεό, αρκετή βιβλιογραφία για το θέμα αυτό. Όμως αυτά δεν αφορούν τον απλό κόσμο, ξεκινάμε λοιπόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχε ξεκινήσει ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή ενιαία αγορά 10 ανεπτυγμένων κρατών, όλα κυρίαρχα που θα έπρεπε να υπακούν σε κάποιους κανόνες ώστε σιγά σιγά να συμπεριφέρονται οικονομικά σαν ένα κράτος.