#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Μερικά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση του Γιώργου Φιλιππάκη (Βίντεο)

Γράφει ο Ανδρέας Στασινόπουλος - (ERTopen)
Χτες το βράδυ τα κοινωνικά αντανακλαστικά απέναντι στη φημολογούμενη σύλληψη του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη υπήρξαν άμεσα και το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντί του, είναι μάλλον το μόνο θετικό που θα κρατήσω από αυτή την, αν μη τι άλλο, πολύ παράξενη ιστορία.

Τα ερωτήματα που θα παραθέσω, ίσως απασχολούν και αρκετούς ακόμα που εκδήλωσαν με το δικό του τρόπο ο καθένας την συμπαράστασή τους στον Γιώργο Φιλιππάκη, που ανησύχησαν, ξενύχτησαν και κατέφυγαν στην ΓΑΔΑ και σε λοιπά αστυνομικά τμήματα. Κάθε προοδευτικός πολίτης όφειλε να προβληματιστεί με τις καινούριες μεθόδους που φάνηκε ότι υιοθετούν οι διωκτικές αρχές.

Αν είσαι φασίστας οι εισαγγελείς έχουν ρεπόEξώφυλλα από το Μακελειό που δεν ενόχλησαν κανένα εισαγγελέα

info-war.gr

Μαζικές μηνύσεις επιζητούν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα από τα σκυλιά του καθεστώτος

Σε χιλιάδες αναρτήσεις και εκατοντάδες τα νέα γκρουπ σε facebook και twitter, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επιδίδονται σε ακραίους χαρακτηρισμούς κατά των υπανθρώπων που βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις και πληρώνονται από τους φορολογούμενους, ζητώντας επίμονα από όσους κακοχαρακτηρίζουν να τους μηνύσουν.

Σχόλια για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής των πολιτικών των μνημονίων, στατιστικά για το εύρος των καταστροφικών αποτελεσμάτων της οικονομίας και των πολιτών αλλά και ευθείς χαρακτηρισμοί για το ποιόν και τις βλέψεις των δημόσιων αξιωματούχων όπως επίσης και για το ποιο είναι το κέντρο αποφάσεων όλων των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Φιλιππάκη δεν μας τα λες καλά…

Εδώ ζούμε πρωτοφανείς γελοιότητες…
Ο δικηγόρος του Φιλιππάκη βεβαιώνει ότι δεν έγραψε ο πελάτης του ότι συνελήφθη. Δηλαδή κάποιοι άλλοι το έγραψαν, που σημαίνει, αν το δεχτούμε, ότι «στήσανε» μια μοχθηρή, όσο και γελοία προβοκάτσια εναντίον του δημοσιογράφου.

Ερώτημα πρώτον:


Σου «στήνουν» μια προβοκάτσια, παραβιάζοντας τον προσωπικό σου λογαριασμό, χαλάει ο κόσμος και εσύ δεν βγαίνει ΑΜΕΣΩΣ να καταγγείλεις την προβοκάτσια!!!

Ερώτημα δεύτερον:

Και όχι μόνο σιωπά ο Φιλιππάκης μπροστά σε μια τέτοια χοντρή προβοκάτσια εναντίον του αλλά εντελώς κυνικά μας λέει ότι κάθεται …ήρεμος και «πίνει τον καφέ του»!!!

Διαβάζουμε:

Σε λίγες μέρες αρχίζουν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Τη στιγμή που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει την βία απ' όπου κι αν προέρχεται, ξεκινάει μια βία που οι ίδιοι έθεσαν σε εφαρμογή εναντίον χιλιάδων απλών πολιτών.
Ένα καυτό καλοκαίρι προμηνύεται για όσους βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμού. Το όριο των οφειλών πάνω από το οποίο οι συμβολαιογράφοι διενεργούν πλειστηριασμούς κατοικίας μειώθηκε στις 300.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί στα τέλη Απριλίου ενώ στόχος είναι το όριο αυτό να μειωθεί σταδιακά στις 200.000 ευρώ.

Δικαιώνονται Μπογδάνος - Πιτταράς

Μείζον πολιτικό, νομικό και δικαστικό ζήτημα δημιουργούν τα χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκθειάζουν-επικροτούν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, περιέχουν προτροπές για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών. Οι εισαγγελείς και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνουν δράση και οι αναρτήσεις στα social media ουσιαστικά ποινικοποιούνται.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά σαφάρι στο Facebook και στα  άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να  εντοπίσει «εμπρηστικές» αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά συγκεκριμένων  ατόμων, ή εκθειάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τρόπο εμπίπτοντα στις σχετικές ποινικές διατάξεις.
Πηγή
 
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η παραπάνω είδηση που αναγράφεται σε πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Τι έγινε ξαφνικά; Βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες που «εκθειάζουν-επικροτούν» ενέργειες οργανώσεων ένοπλης πάλης; Και όχι μόνο αυτό. Τα «χιλιάδες σχόλια» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την παραπάνω είδηση, «περιέχουν προτροπές για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών».

Αν δεχθούμε την βασιμότητα της αρχικής είδηση –πέρα του ότι δικαιώνονται τα τσιράκια του Αλαφούζου- προβλέπεται κυνήγι μαγισσών, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, σε όσους διατυπώνουν απόψεις στο διαδίκτυο μη αρεστές στην «αστυνομία σκέψης» που φαίνεται ότι είναι ένα καινούργιο δημιούργημα της «αριστερής» κυβέρνησης.

Όταν γράφαμε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα πανικοβλήθηκε βλέποντας τις λαϊκές αντιδράσεις μετά την ενέργεια σε βάρος του Παπαδήμου, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο να χάσει εντελώς την ψυχραιμία του. Και φυσικά όλες αυτές οι απειλές που εκτοξεύει είναι εντελώς ανούσιες. 

Όμως και αυτές οι σπασμωδικές αντιδράσεις του συστήματος κάτι δείχνουν. Ισως να ψυχανεμίζονται ότι η συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση από τις ταξικές μνημονικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει πλατειά λαϊκά στρώματα είναι ζήτημα να εκραγεί. Και θα είναι μια έκρηξη, αυθόρμητη και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα ελέγξιμη. Άλλο ζήτημα το πόσο αποτελεσματική θα είναι. 

ΟΜΑΔΑ, συμπαράστασης σε όσους χρήστες διωχθούν για να συντονιστούν δράσεις με τίτλο "ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!"

Στο facebook, δημιουργήθηκε ΟΜΑΔΑ, συμπαράστασης σε όσους χρήστες διωχθούν για να συντονιστούν δράσεις με τίτλο "ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!"

Ποιος δουλεύει ποιον με την υπόθεση Φιλιππάκη;

Μας δουλεύουν οι μπάτσοι; Κάτι άλλο συμβαίνει; Πάντως όση προσπάθεια και να κάναμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν είναι κρατούμενος και πού ο Γ. Φιλιππάκης. Οι μπάτσοι με όλους τους τρόπους βεβαιώνουν ότι ο Γ.Φ δεν είναι κρατούμενος, ενώ λένε ότι δεν ξέρουν αν εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μετά από μήνυση του Στουρνάρα.

Τότε πώς διάολο ο ίδιος έγραψε στο f/b ότι τον συνέλαβαν;

Ανεξάντλητη ξεφτίλαΗ άνοδος του σύγχρονου απολυταρχισμού
«Είναι μια εποχή όπου 
το να αναρωτιέσαι φθίνει 
απειλώντας σοβαρά 
τον δημοκρατικό μας διάλογο».
Eloi Laurent
Φωτεινή Μαστρογιάννη
  Αρκετοί (εάν και ο αριθμός τους μειώνεται διαρκώς) θεωρούν ότι ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς ή πιο σωστά σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι όμως έτσι;

Τα βασικά χαρακτηριστικά μίας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι: η διενέργεια εκλογών με διαφανή τρόπο, όλοι οι ενήλικες να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να υπάρχει ελευθερία λόγου  και κριτικής της κυβέρνησης χωρίς τον φόβο αντιποίνων και τέλος οι εκλεγμένοι να είναι ελεύθεροι να κυβερνήσουν.

Ποινικοποίηση της άποψης με τη «βούλα» της «γιαλαντζί» Αριστεράς


 Βασίλης Μακρίδης
►Καλώς ήλθατε (και καλωσήλθαμε) όλες και όλοι στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΠΟΨΗΣ «κανονικά» και με τον «νόμο»...

►Η σύλληψη και (μέχρι τώρα) κράτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, ενός δημοσιογράφου με πορεία 40 και πάνω χρόνων στο επάγγελμα και, επιπλέον, εκλεγμένου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (της οποίας είναι ειδικός γραμματέας), λόγω της χτεσινής του ανάρτησης στο FB, όπου έκανε το... μέγιστο «αμάρτημα» να γράψει στο τέλος της τη φράση «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

Είμαστε αιχμάλωτοι -αλλά έχουμε wi-fi

«Ξέρεις πώς πέθανε ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας;» με ρωτάει ο Τηλέμαχος στο αυτοκίνητο.

Πάντα νοιαζόταν να διαβάζει για τα ζώα, σε εγκυκλοπαίδειες και σε βιβλία. Τώρα πια, σχεδόν έντεκα, ψάχνει στο διαδίκτυο για ό,τι θέλει να μάθει.

«Πέθανε στον ζωολογικό κήπο. Ήταν ο τελευταίος που υπήρχε και τον άφησαν να πεθάνει εκεί μέσα. Το 1936. Υπάρχει και βίντεο.»

Στη φωνή του διακρίνω θλίψη και απορία.

Έχουν δίκιο τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι... εμφύλιο πόλεμο έχουμε στη Συρία

...τα ανθρωπόμορφα κτήνη, μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης από τη μια μεριά κι ο λαός της Συρίας από την άλλη
 Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

Υπόθεση Γ. Φιλιππάκη: Ποινικοποιείται η σκέψη και η έκφραση. - Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες

Γράφει ο Ανδρέας Στασινόπουλος - (ERTopen)
Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες και εμφανίζεται το αποκρουστικό πρόσωπο της αστικής «δημοκρατίας».
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στα χέρια του τραπεζίτη Παπαδήμου -που έπαιξε για λίγο καιρό το ρόλο του πρωθυπουργού- έφτασε ένας φάκελος με εκρηκτικά, στήθηκε το γνωστό τρομοϋστερικό σήριαλ.
Τα φερέφωνα της εξουσίας, τα γνωστά παπαγαλάκια που μεταφέρουν τα κελεύσματα της αστυνομίας και της «αριστερής» κυβέρνησης, έπιασαν από νωρίς δουλειά. Και είχαν πολλή δουλειά μπροστά τους. Έπρεπε να πείσουν ακροατές, τηλεθεατές και αναγνώστες ότι η επίθεση στον Παπαδήμο ήταν άμεση επίθεση στη δημοκρατία, έπρεπε να ευαισθητοποιήσουν και να χειραγωγήσουν συνειδήσεις. Γνώριμος ο ρόλος τους και αναμενόμενη η τακτική τους. Εκείνο που προβλημάτισε ήταν ότι η κοινωνία έφτιαξε ένα άλλο αφήγημα, άλλοι αντιμετώπισαν το περιστατικό με χιούμορ, ενώ οι πιο υποψιασμένοι αναφώνησαν: «Επιτέλους! Δεν γίνεται όσοι υπέγραψαν τη καταδίκη και τον πρόωρο θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας να μένουν εσαεί στο απυρόβλητο».

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ"

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, 23.05.2017
Το χθεσινό φιάσκο των συνομιλιών στο Eurogroup, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ήταν απολύτως αναμενόμενο, για οποιονδήποτε παρακολουθεί με στοιχειώδη προσοχή τα σχετικά διαμειβόμενα. Εκτός από τα μισόλογα, τα ευχολόγια, τις αμηχανίες, την άρνηση θετικών απαντήσεων, από την ηγεσία της Ευρωζώνης, υπήρχε και η σαφέστατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας (ορθότερα της ΕΕ), του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, o οποίος απέκλεισε, ευθαρσώς και εκ των προτέρων, τη διατήρηση φρούδων ελπίδων. Υπήρχε, όμως, ακόμη και κυρίως η παγιωμένη άρνηση, από την πλευρά της ΕΕ, να ικανοποιήσει το μακρόχρονο αίτημα του ΔΝΤ, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρότι αυτό αποτελούσε προϋπόθεση παραμονής του στο κουαρτέτο, και παρότι αυτή η παραμονή του αποτελεί διακαή επιθυμία της Γερμανίας.

Οδηγός ανάγνωσης ειδήσεων + 2 Tips: Η περίπτωση Παπαδήμου…

Η τηλεόραση και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και διαδικτυακά, έχουν αναπτύξει τόσες δεκαετίες τώρα μεθόδους προπαγάνδισης, εξαπάτησης αλλά κυρίως διαμόρφωσης της συνείδησης των υπηκόων του κράτους που σίγουρα χρειαζόμαστε ένα εγχειρίδιο για να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό το σημείωμα θα ήθελε να είναι ένα μικρό κομμάτι σε αυτό το εγχειρίδιο που θα πρέπει να φτιάξουμε και να το μοιράσουμε σε κάθε σπίτι.
Ας πάρουμε το παράδειγμα Παπαδήμου και άλλων δύο γεγονότων για να μιλήσουμε για αυτές τις μεθόδους. Πάντοτε η άμεση εμπειρία είναι πιο χρήσιμη. Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πόσο μη ουδέτερη είναι η ίδια η έννοια του γεγονότος. Αν κάτι συμβεί και δεν εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης έχει συμβεί; Φυσικά και έχει συμβεί αλλά αν δεν εμφανιστεί στο δημόσιο λόγο δεν μπορεί να γίνει δημόσιο γεγονός, δεν γίνεται μέρος του κοινού κόσμου και τελικά δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο της πολιτικής.

Δεν είναι στιγμιαίο κύριε Τσίπρα, είναι διαρκές και διαρκώς εγκληματικό για την χώρα!

Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της απόφασης δικαστηρίου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ότι ήταν δήθεν «στιγμιαίο» το αδίκημα και όχι «διαρκές». Το σκεπτικό αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη δημοκρατική κοινή γνώμη και θεωρήθηκε ως προσπάθεια απαλλαγής της χούντας από τις εγκληματικές της ευθύνες.
Ο κ. Τσίπρας, αφού είπε ότι είναι αντισυνταγματικό να προνομοθετούμε μέτρα και άλλα ηχηρά, που αργότερα ευκόλως έγιναν… γαργάρα (όπως οι κόκκινες γραμμές και οι σαχλαμάρες του ταξικά μεροληπτικού Tsakalotos), ψήφισε μέτρα μέχρι το 2021.
Έκανε τη «δουλειά».

αστική δικαιοσύνη...


Έκτακτο: Σύλληψη Γιώργου Φιλιππάκη


Γιώργος Αλεξάτος

Πριν λίγα λεπτά, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ο Γιώργος Φιλιππάκης συνελήφθη.
Ο πόλεμος άρχισε ανοιχτά πια.

Να τσακίσουμε τα χέρια αυτών που θέλουν ομήρους για να περνάνε την πολιτική των μεγαλοτραπεζιτών απατεώνων!
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας και σχεδιάζουμε συλλογικά τη δράση μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!