#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Οταν η απανθρωπιά γίνεται νόμος, η αυτοδικία γίνεται τρόπος!

Του Προκόπη Μπίχτα
Σε μια κοινωνία όπου βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρού, χωρίς να υπάρχει ορατή διέξοδος, η αυτοδικία προβάλλει σαν ανάγκη για την ύπαρξη και συνέχεια της ζωής.

Στις αρχαίες εποχές, πριν ακόμα υπάρξουν τάξεις και κράτος,  η οργάνωση των κοινωνιών ήταν άρτια και ο απόλυτος δημοκρατισμός ήταν καθημερινή πρακτική που είχε πάρει την διάσταση συνήθειας και εθίμου. Σε εκείνες τις εποχές οι άγραφοι νόμοι έπαιρναν την μορφή της αυτοδικίας, αν και αυτός ο όρος θα ήταν εκτός χρόνου τότε. Κατά κανόνα, οποιαδήποτε αδικία γινόταν μέσα στο πλαίσιο του γένους ή της φυλής, γινόταν από λάθος, αφού το αίσθημα της ενότητας της ομάδας ήταν ισχυρότερο από το αίσθημα της ατομικής επιβίωσης. Η δικαιοσύνη αποδιδόταν με ειρηνικά μέσα, συνήθως με την έκφραση λύπης από την πλευρά του αδικήσαντος και την επανόρθωση της ζημιάς. Η εκδίκηση στο πλαίσιο της ομάδας ήταν αδιανόητη μιας και η ενότητα ήταν αδιανόητο να διαρραγεί για οποιονδήποτε λόγο.

Είναι το τέλος της βιομηχανικής επανάστασης ηλίθιε

Με τον Μακρόν το πιο περίεργο γεγονός απ’ όλα το κατάπιαμε αμάσητο. Ενας πολιτικός δίχως κόμμα, δίχως να προέλθει απο ζυμώσεις και διαδικασίες μιας εκλογικής βάσης, μιας κατηγορίας πολιτών, βρέθηκε όχι μόνο υποψήφιος αλλά να κερδίζει τις εκλογές.
Οι μόνοι που μέχρι τώρα δεν είχαν πίσω τους κάποιο κόμμα και ενα κομμάτι του λαού να τους στηρίζει ήταν μέχρι τώρα οι βασιλείς και οι δικτάτορες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

του Μιχάλη Χαιρετάκη
Στα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε την απαξίωση της ανθρώπινης εργασίας, την βίαιη φτωχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, την κατάργηση εκατοντάδων επαγγελμάτων, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.
Ηδη δεν χρειάζονται πλέον στρατιές μηχανικών, επιστημόνων, παρά μόνο εξειδικευμένοι εργάτες. Πολλοί απο αυτούς τους εξειδικευμένους εργάτες δε θα είναι τόσο τυχεροί ωστε να πάρουν σύνταξη γιατι πρίν περάσουν λίγα χρόνια και οι δικές τους θέσεις θα αντικατασταθούν.

Με μελάνη από αίμα

Ομως, αυτή η χυδαία προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης ανθρώπων συμβαίνει χρόνια τώρα, συμβαίνει συστηματικώς, κατ’ επανάληψιν και επιμόνως. Οι πράκτορες αυτής της αντίληψης
που θέλει να μειώσει τους Ελληνες με τη ρετσινιά του αντισημιτισμού, είναι οι ίδιοι που τους στιγματίζουν για εθνικιστές. Είναι οι ίδιοι που στον πατριωτισμό (που επίσης συκοφαντούν ως εθνικισμό) βλέπουν την αντίσταση που θέλουν να λυγίσουν.
Η προπαγάνδα δεν έχει κοντά ποδάρια όπως το ψέμα. Εχει μακριά και μαύρα χέρια. Που πνίγουν τις κοινωνίες. Και χειραγωγούν τις εξελίξεις. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε (Παρασκευή 5/5/2017) ένα
ρεπορτάζ (μάλιστα με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα) που διαπίστωνε ότι εμείς οι Ελληνες (με το συμπάθιο για τη λέξη) «παίρνουμε… χρυσό στον αντισημιτισμό».

Για τον Αρχηγό της Φατάχ… Marwan Barghouti!

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, την Πέμπτη 11-5-2017 διοργανώνει αυτή την σημαντική εκδήλωση για του Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Γασάν Καναφάνι» στηρίζει αυτή την εκδήλωση και θα βρίσκεται εκεί.

Παίρνουμε τα μηχανάκια μας και δυναμώνουμε την φωνή μας!