#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Οι ξένοι (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ) από το Μάη του 2010 «διασώζουν» την Ελλάδα με δάνεια. Τι θα γίνει με τα χρέη αυτά;


του Γιώργου Βαζάκα*
Θα θέλαμε ως εισαγωγή στο άρθρο μας να αναφερθούμε στο ξεκίνημα των δανείων που πήρε η δύσμοιρη πατρίδα μας. Μέχρι και τις μέρες μας ακούγεται η φράση «ε, δεν έχει και τα δάνεια της Αγγλίας» για κάποιον, που έχει κάποιο χρέος και δυσκολευεται να το αποπληρώσει. Η φράση φυσικά δεν ακούγεται τυχαία, αλλά έχει πραγματικό αντίκρισμα. Κυριολεκτείται στο δάνειο που συνήψε ο Αλ. Μαυροκορδάτος το 1824 με την Αγγλία κι έτσι έδεσε την Ελλάδα με τα βρετανικά συμφέροντα. Πριν συναποφασισθεί αυτό το δάνειο, ο Δημήτριος Υψηλάντης -μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821 για την οποία δε βρίσκεις ψεγάδι- έστειλε επιστολή στα 1823 στον Μαυροκορδάτο, με την οποία τον απέτρεπε από τη σύναψη αυτού του δανείου ως επιζήμιου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Η επιστολή αυτή υπάρχει στο αρχείο Μαυροκορδάτου (Ακαδημία Αθηνών).

Απ' την ΚΥΠ (η οποία ιδρύεται σαν σήμερα το 1953) στην ΕΥΠ

Σαν σήμερα στις 07/05/1953 ιδρύεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) υπό την διοίκηση του πράκτορα της CIA Τομ Καραμεσίνη.
Ηταν η εποχή που ο πρωθυπουργός της χώρας μας Α. Παπάγος – ο πρώην αρχιστράτηγος του ελληνικού μοναρχοφασιστικού στρατού που δεν δίσταζε να διακηρύσσει δημόσια, απευθυνόμενος στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» – δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια του περιβόητου Αμερικανού πρέσβη Πιουριφόι, ο οποίος ουσιαστικά διοικούσε την μπανανία – Ελλάδα.

Η ΚΥΠ η ποιο «βρόμικη» κρατική υπηρεσία από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν προήλθε από παρθενογένεση. Η μήτρα της ήταν η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ένα δημιούργημα της CIA, με την συνδρομή Βρετανών πρακτόρων, που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του εμφυλίου πολέμου αρχικά με περιορισμένη δράση, για να γιγαντωθεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια.

ΕΣΕΝΑ, δε σε λυπάμαι!

Του Κώστα Γιαννιώτη 
Η συμφωνία έκλεισε!
ΤΟ 4Ο Μνημόνιο είναι έτοιμο.
Οι υπογραφές θα μπουν η μια πίσω απ` την άλλη!
Ματωμένες υπογραφές!

Οι σάλπιγγες του θριάμβου άρχισαν, ήδη, να ηχούν και τα πρώτα – παρατεταμένα – χειροκροτήματα, ακούστηκαν από την πλευρά του εσμού των υποτακτικών κλακαδόρων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ!

Όχι! Δεν με εξέπληξαν! Το περίμενα, γιατί αυτό που λέγεται συνείδηση και αξιοπρέπεια έχει αποδημήσει εδώ και κάποια χρόνια από τη «στάνη».
Η καρέκλα και η μάσα να είναι καλά και... όλα πωλούνται!