#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο δεκάλογος του ελέγχου των μαζών

Της ομάδας του Analyst
Υπάρχουν συνήθως πολλά γιατί: παράδειγμα, γιατί ο πόλεμος του Ιράκ, γιατί της Λιβύης ή της Συρίας, γιατί κατέρρευσε η Βενεζουέλα ή γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε. Η απάντηση όμως είναι πάντοτε η ίδια: για την απόκτηση πλούτου και δύναμης από μία μικρή μειοψηφία, η οποία έχει πάρει τα ηνία.

«Οι ελίτ «αγοράζουν» τις εκλογές, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό – ενώ οι μάζες έχουν την ψευδαίσθηση πως επιλέγουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους, παραπλανημένες από τις σκηνοθετημένες τηλεοπτικές ή άλλες ψεύτικες συγκρούσεις των πολιτικών.

Δυστυχώς δεν κατανοούν ότι, οι «πράξεις» των κομμάτων εξουσίας, από τις οποίες οφείλει να τα κρίνει κανείς και όχι από τα λόγια τους, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους – όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου οι δύο μεγάλες παρατάξεις υποστηρίζουν τα μνημόνια, διαφωνώντας μόνο ως προς τις λεπτομέρειες της εφαρμογής τους, με κριτήριο την εκάστοτε κομματική τους πελατεία».

Ο Πινόκιο, ο Μπούλης και ο Κούλης

 Απ' ότι φαίνεται, κάτι μας ετοιμάζουν αυτοί οι τρεις. Δείτε και θα καταλάβετε που έχουμε μπλέξει...


Η ξένη επέμβαση τις παραμονές του 4ου Βαλκανικού πολέμου

του Κυριάκου Κυριακόπουλου
Στα γειτονικά Σκόπια οι εξελίξεις ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, και οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις των «ισχυρών», το μόνο που τελικά καταφέρνουν, είναι να πιστώνουν χρήσιμο χρόνο σε όλους αυτούς που κλιμακώνουν σχέδια ανατροπής, και φυσικά τροφοδοτούν επικίνδυνες ρητορικές, μέσα και έξω από τη χώρα…

Ο ιδιότυπος προσεταιρισμός όλων με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, είναι η επικίνδυνη θρυαλλίδα που ενεργοποιεί ανεξέλεγκτη έκρηξη, ικανή να συμπαρασύρει το σύνολο των Βαλκανικών χωρών, και η οποία συνεπικουρούμενη από ευρύτερες γεωστρατηγικές επιδιώξεις, ενδέχεται πάρα πολύ σύντομα να ανάψει τη φωτιά ενός 4ου Βαλκανικού πολέμου, πολύ πιο οδυνηρού  και με άκρως απρόβλεπτες προεκτάσεις στην αρχιτεκτονική ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να αναδειχτούν.

Αναζητώντας τις χαμένες αξίες ως αντίσταση στη βαρβαρότητα

Του Γιάννη Αθανασιάδη
Ζούμε σε μια περίοδο που ο φασισμός έχει μεταλλαχθεί και έχει πάρει μορφές και «λόγο» που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος. Ενώ πολύ συχνά στο όνομα του αντιφασισμού εκδηλώνονται οι πιο κατάμαυρες φασιστικές συμπεριφορές. Σε αυτήν την περίοδο χρειάζεται να στρέψουμε το βλέμμα μας στις πηγές των αξιών. Στο λίκνο της ξεκάθαρης ανθρώπινης στάσης, διαλύοντας την υποκριτική απονοηματοδότηση των ηθικών αρχών και εννοιών, πατώντας γερά στου χρόνου τα βαθιά θεμέλια, της αγωνιστικής αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.


Θα γίνει μόνον … της Κορέας;

Του Γ. Σιώζου


Μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία, έρχεται η σειρά της Β. Κορέας.
Όπου η παγκόσμια «Ειρήνη» απειλείται και τα «Ανθρώπινα» και «Δημοκρατικά» δικαιώματα «Παραβιάζονται», ο πυρσός του αγάλματος της «Ελευθερίας», αφήνει πίσω του νεκρούς, πρόσφυγες και αποκαΐδια.
Η Ερημία ως Βασίλειο, εγκαθίσταται πλέον στις πυρίκαυστες υπό «Δημοκρατικοποίηση» χώρες.