#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Ημερίδα του ΕΠΑΜ για το χρέος στις 19/3/2017 - Όλα όσα μας κρύβουν και πρέπει να γνωρίζουμε

Τι κάνουμε με το χρέος της χώρας ;;;
Το δημόσιο χρέος δεν είναι ένα απλό δημοσιονομικό μέγεθος.

Αντίθετα είναι το βασικό μέσο καθυπόταξης της χώρας και επιβολής ενός καθεστώτος που επίσημα στη διεθνή νομολογία χαρακτηρίζεται ως καθεστώς κατοχής.

Της μάνας τους…

Γράφει ο mitsos175.
Η μαμά όλων των βομβών. Η ΜΟΑΒ, αμερικανίδα, έπεσε στο Αφγανιστάν. Καταρχήν να πούμε ότι υπάρχει και μπαμπάς όλων των βομβών, είναι Ρώσος και κάνει χειρότερη ζημιά. Προφανώς υπάρχουν και μπάσταρδοι, που χρησιμοποιούν αυτά τα δημιουργήματα διεστραμμένης επιστημονικής φαντασίας, για να τρομοκρατήσουν δολοφονώντας. Κι εξηγώ:

11 τόνοι εκρηκτικού κάνουν πολύ μεγάλη καταστροφή. Σε 150 μέτρα ακτίνα γίνονται τα πάντα στάχτη και μπούλμπερη. Στα 2 χιλιόμετρα σπάνε τζάμια, όπως είπε κάποιος κάτοικος του Αφγανιστάν.

Λουλακί, το χρώμα των σκλάβων

Μέχρι το 1897 το λουλακί χρώμα σηματοδοτούσε την κοινωνική και οικονομική ανωτερότητα, καθώς συγκαταλεγόταν στα signes extérieurs de richesse, από την Αφρική μέχρι την Ιαπωνία.
Οι Αρχαίοι Έλληνες μάλλον προμηθεύονταν τον «κυανό» από τον αζουρίτη, ένα ορυκτό του χαλκού με ωραίο μπλε χρώμα, το οποίο σχηματίζεται υπό την οξειδωτική επίδραση του νερού και του αέρα. Ο αζουρίτης βρίσκεται με άλλα, οξειδωμένα και μη, ορυκτά του χαλκού και με αυτοφυή χαλκό. Ιδιαίτερα συχνά απαντάται μαζί με μαλαχίτη, που είναι επίσης βασικός ανθρακικός χαλκός και το μείγμα τους αποκαλείται αζουρομαλαχίτης. Σήμερα υπάρχει στη Μακεδονία, στην Θάσο, στο όρος Όθρυς και στο Λαύριο.

Αν δεν μας βγαίνουν οι εκλογές… θα φταίνε οι Ρώσοι

Ο παροξυσμός ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ, που αναζητούσαν ρωσικό δάκτυλο πίσω από την εκλογική τους ήττα, φαίνεται πως κάνει μετάσταση και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Θεμάτων, της βουλής των κοινοτήτων φωτογραφίζει χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα για τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.
Χωρίς να παρουσιάζουν κανένα απολύτως τεκμηριωμένο στοιχείο αναφέρουν ότι η κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν λήξει η σχετική προθεσμία, θα μπορούσε να οφείλεται σε επίθεση τύπου DDOS στους υπολογιστές του συστήματος.

Ευτύχης Μπιτσάκης: Οι θύελλες της Προόδου

Ο Ιανός της επιστήμης, με τα όρια και τις δυνατότητές της, είναι ο πυρήνας των σκέψεων και θέσεων που διατυπώνονται στο νέο βιβλίο του Ευτύχη Μπιτσάκη, «οι θύελλες της προόδου» από τις εκδόσεις ΚΨΜ, με αφορμή το οποίο ο μεγάλος έλληνας θεωρητικός της μαρξιστικής σκέψης και ένας από τους μεγάλους έλληνες επιστήμονες της σύγχρονης φυσικής και φιλοσοφίας, μίλησε στον 9.84 Κρήτης.
Οι ιδέες της προόδου και της ανάπτυξης, συμπληρωματική η μία προς την άλλη, σημαίνουν αύξηση της παραγωγικότητας, αύξηση της παραγωγής υπεραξίας, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, περιθωριοποίηση μέρους της εργατικής δύναμης. Δηλαδή, ό,τι είναι πρόοδος για μια τάξη είναι εκμετάλλευση και ένταση της αποξένωσης για την άλλη. Συνεπώς οι έννοιες δεν είναι ταξικά ουδέτερες, είπε ο Ευτύχης Μπιτσάκης, σημειώνοντας ότι η έκρηξη και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, αποξενώνει τις συλλογικότητες στις κοινωνίες αλλά και εργασιακά, την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται στην αβεβαιότητα της πυρηνικής ισχύος.

Συρία και χημικά όπλα

Γράφει ο  mitsos175.
Αφού οι φασιστομαλάκες που κατέλαβαν τον Λευκό Οίκο προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ξεπλύνουν το ίνδαλμα τους, το Χίτλερ, λέγοντας πως τάχα δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα, συνεχίζουν να παίζουν με τα πυρηνικά.
Παρεμπίπτοντος τα πυρηνικά είναι ακόμα χειρότερα από τα χημικά, αλλά η γνώμη μου είναι πως όλα τα όπλα, από ξίφος μέχρι βόμβα υδρογόνου, είναι απαράδεκτα, καθώς σκοτώνουν ανθρώπους. Μην ξεχνάμε ότι πολλές Γενοκτονίες έγιναν με όπλα που σήμερα θεωρούνται απαρχαιωμένα.

Δυο πραγματάκια λοιπόν όσον αφορά τα χημικά. Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει χημικά όπλα, ούτε τα χρειάζεται για να νικήσει στον πόλεμο. Διαθέτει υπεροπλία και το κυριότερο, μυαλό. Πολλές επιτυχίες του Συριακού Στρατού οφείλονται στην Αμνηστία και σε συμφωνίες που έχει προτείνει η Συριακή Κυβέρνηση.

ΠΑΣΧΑ