#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Είμαι ο «Τάκης» και σας γαμώ τα υπουργεία!Του Γιάννη Αθανασιάδη
Ανθούν τώρα τελευταία, ιδίως στο διαδίκτυο, άρθρα και σχόλια που στη λογική της «αντιμνημονιακής» καταγγελίας, πετάνε στη ρεμίζα του δημόσιου οίκτου, συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές, γείτονες, συμμαθητάκια των παιδιών τους και πάει λέγοντας.
Το στόρι έχει πλέον κλισαριστεί. Ξεκινάει με μια τυχαία συνάντηση, π.χ. στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, στην στάση του λεωφορείου κ.λ.π.
Το θύμα: Ο «Τάκης», ο παλιός συμμαθητής, ο ξάδερφος απ’ το χωριό, το παιδί της φίλης μου, ένας παλιός γείτονας οικοδόμος ή ο άνεργος μπατζανάκης, ρακένδυτος συνήθως και αξύριστος.

Ο Εφραίμ δικαζόταν από τη γνωστή μνημονιακή "δικαιοσύνη" για το αν ήταν ηθικός αυτουργός στο Βατοπέδι, ενώ για το σκάνδαλο έχει καταδικαστεί! Ελήφθη;

Κάγκελα… παντού!

Του Κώστα Γιαννιώτη

«Σύντροφε» Αλέξη,

οι μέρες που πλησιάζουν -όπως η 25η Μαρτίου- μου ανακάτεψαν, κάπως περίεργα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα.
Ενώ από παιδί, καθώς πλησίαζαν κάτι τέτοιες μέρες -κατά πώς με… «πότισαν», με διδαχές, οι δασκάλοι μου για «κάποιους» Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρωναίους, Μποτσαραίους, Ανδρούτσους κ.ά.- ένιωθα μια παράξενη ευφορία και υπερηφάνεια για την πατρίδα που γεννήθηκα!
Καθώς πλησίαζαν κάτι τέτοιες μέρες φανταζόμουν μυρτιές, δάφνες, σημαίες, τραγούδια και ποιήματα, ενώ στα αυ(φ)τιά μου ηχούσαν τα καριοφίλια των κλεφταρματωλών, που έβλεπα στους τοίχους του σκολειού μου, την ώρα που ο δάσκαλός μου, με τρεμάμενη φωνή, μου περιέγραφε τις μάχες σαν να τις είχε παρακολουθήσει από κοντά! Σαν να ήταν γνωστός και φίλος του Γιωργή, του Θοδωρή, του Μάρκου και του Οδυσσέα!

Πεντακαθαρίδηδες οι καλόγεροι του Λαμόγιου Ορους και τα τακίμια τους

Και με δικαστική βούλα σήμερα μπήκε ταφόπλακα στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Η είδηση μας λέει ότι μετά από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, οι δικαστές αθώωσαν σήμερα και τους 14 κατηγορούμενους.

Εμείς απ’ τον Δεκέμβρη του 2011 τότε που είχε κάτι δικαστικές ψιλοφουρτούνες ο ηγούμενος Εφραίμ είχαμε προβλέψει την κατάληξη και αυτού του σκανδάλου.
Οι αναγνώστες του ιστότοπου μας δηλαδή δεν χρειάστηκε να περιμένουν τόσο καιρό για να δουν την δικαστική κατάληξη και αυτής της τεράστιας λαμογιάς με τον Εφραίμ, τον καλόγερο Αρσένιο, και μια σειρά άλλους που είχαν εμπλοκή σ’ αυτό το σκάνδαλο να παραδίδονται «λευκές περιστερές» στην κοινωνία.

Το μινόρε της αρπαχτής

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Η παρουσίαση που έγινε στο Βερολίνο στα πλαίσια του Berlin Energy Transition Dialogue 2017 θυμίζει παράσταση θιάσου ο οποίος μετά από πρόβες μηνών δίνει την επίσημη πρεμιέρα του στο κοινό. 
Ο Σταθάκης όπως κάθε υποτακτικός του Βερολίνου χρησιμοποίησε για την σεμνή τελετή παράδοσης εντυπωσιακές δικαιολογίες, όλα γίνονται για την  «ενεργειακή ασφάλειας και ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή». 
Αφού με το πρόσχημα ανάπτυξη οι Γερμανοί πήραν αυτά που ήθελαν (εδώ) και συνεχίζουν μα αλώνουν την χώρα (εδώ), χρησιμοποιώντας όπως πάντα την ενέργεια ως Δούρειο Ίππο (εδώ), (εδώ), τώρα με τους άξονες που παρουσίασε ο Σταθάκης θα ολοκληρώσουν την αρπαγή κάθε ενεργειακού πλούτου που διαθέτει η χώρα.