#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ιδιωτικά συμφέροντα και... δημόσια χρέη

Του Νίκου Μέντζα
Το Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 με στόχο να “αξιοποιηθεί” η ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Προς όφελος τίνος, όμως; Στους σκοπούς του αναφέρεται ότι:

"Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με τρόπο που αφενός θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του δημόσιου χρέους και αφετέρου θα δημιουργεί τις βάσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα μας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία. Για το λόγο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες της αγοράς και πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, κινείται με την απαραίτητη ευελιξία ώστε να διαμορφώσει τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των ωφελειών για το Ελληνικό Κράτος.”

Ο ιδρυτικός του νόμος περιλαμβάνει επίσης, τις εξής διατάξεις:

Όταν η σοβαρή Χρυσή Αυγή συναντάει την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

  1. Με ποια λογική επιτρέπουμε να υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν τους αποβάλλουμε; Επιχειρηματίες για τους οποίους μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία πως ενισχύουν και τους φασίστες.
  2. Με ποια λογική γίνονται τα πολιτικά κινήματα της ευρύτερης Αριστεράς ο Δούρειος Ίππος επιχειρηματικών συμφερόντων με αποτέλεσμα να την πληρώνουν χώροι σαν την Στρούγκα που δέχονται όλο το μένος των οπαδών;
  3. Για πόσο ακόμα θα εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και δειλοί, προσπαθώντας να μεταφέρουμε τις ευθύνες κάπου αλλού από εκεί που βρίσκονται;
  4. Για πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε στο παρακράτος να επιβάλλει τα συμφέροντά του μέσα από την Αριστερά;

Ο κύριος Σωτήρης ανήκει στην ΛΑΕ… έχει την χαρά και την τιμή να είναι υπάλληλος του κύριου Μαρινάκη

 Εμείς οι Αριστεροί γενικά έχουμε τοποθετήσεις για διάφορα ζητήματα κρατώντας ίσες αποστάσεις (βλέπε Συρία) εκτός άμα είναι να πάρουμε θέση ανάμεσα σε κάποια επιχειρηματική κόντρα οπου εκεί διαλέγουμε άμεσα πλευρά.
 
Λοιπόν για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο το τι συμβαίνει.
Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Παναγιώτης Σωτήρης. Ο κύριος Σωτήρης ανήκει στην ΛΑΕ στην οποία έχει την χαρά να βρίσκεται και να συμπορεύεται μαζί, με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο.
Ο κύριος Σωτήρης έχει την χαρά και την τιμή να είναι υπάλληλος του κύριου Μαρινάκη στα Παραπολιτικά για τον οποίο αρθρογραφεί μέσα από το… Unfollow και το Report. Εδώ τον βλέπουμε σε μία »υγιή» έρευνα να αποκαλύψει τα σκάνδαλα που αφορούν τον κύριο Μελισσανίδη.