#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

2011: Μια συνέντευξη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο (VIDEO)

Είναι καιρός να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, γα να δούμε, τι ακριβώς συνέβαινε το έτος 2011, όταν οι δανειστές μας έχουν φορέσει για τα καλά το στενό κορσέ της 1ης δανειακής σύμβασης και αυτόν του 1ου μνημονίου. Όταν από τότε μας είχαν πρήξει με το μονόδρομο του ευρώ και της ΕΕ, έναν μονόδρομο που ακόμα και σήμερα, με τα όσα μύρια έχει πάθει η χώρα και οι πολίτες, ορισμένοι εξακολουθούν να ....τρομάζουν τους Έλληνες με το GREXIT!Αλλά σήμερα ποιος τους ακούει;

Τότε λοιπόν από το 2011, ένας και ΜΟΝΟ άνθρωπος, οικονομολόγο-αναλυτή τον ξέρανε οι περισσότεροι, ο Δημήτρης Καζάκης, άρχιζε να εντυπωσιάζει και να μαγεύει τον κόσμο με την καθαρότητα και την απλότητα του λόγου του, αλλά και την πειθώ του.Τότε ο προβληματισμένος και ταλαιπωρημένος κόσμος δεν άκουγε πιο ολοκληρωμένες προτάσεις από κανέναν άλλον.

Ένα μικρό αφιέρωμα με πολύ σεβασμό και αγάπη!!!

του Αντώνη Παπαντωνίου
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες τριών Δηλώσεων που προέρχονται από Αξιότιμους καθ όλα Κυρίους του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Συστήματος.

Ο πρώτος που ξεκίνησε το χορό είναι ο εκλεκτός Οικονομολόγος Κύριος Ι. Στουρνάρας ο οποίος εμπνεόμενος από το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και τους Ιθαγενείς που ζουν στον τόπο αυτό, μας ενημέρωσε επίσημα και υπεύθυνα, μιας και είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και για να μας προφυλάξει από καμιά αποκοτιά, ότι αν φύγουμε απ το Ιερό Ευρώ και πάμε σε δικό μας Νόμισμα θα μας συλλαμβάνουν οι ξένοι Δανειστές στα Σύνορα, με ότι αυτό συνεπάγεται, ξυλοδαρμό, σούβλισμα κ.λ.π. φιλοφρονήσεις και θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Αλήθεια και κάποια άλλη Χώρα δεν υπάρχει, έτσι για μια μικρή ποικιλία; Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι πιο ευρηματικός!

Ο εφιάλτης, προ των πυλών !

Του Κώστα Γιαννιώτη
13 Μαρτίου του 1942
Μια ημερομηνία στο μέσο ενός εφιάλτη…

Ενός εφιάλτη που κατασπάραξε μια τεράστια μερίδα του ελληνικού λαού!
Ενός εφιάλτη που στην αρχή τον αψήφισαν πολλοί, πιστεύοντας ότι… «μπόρα είναι και θα περάσει» ή ότι… «αυτοί θα αντέξουν»!
Ενός εφιάλτη, που μας τον θυμίζει το απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Χατζή «Μια νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε».

Όσοι ξέχασαν ή όσοι δεν έμαθαν ποτέ γι’ αυτόν τον εφιάλτη, θα μείνουν άοπλοι μπροστά στον κίνδυνο επανόδου του! Με μόνη τους ελπίδα να διαλυθεί αυτό το ναζιστικό τερατούργημα, πριν σκορπίσει -και πάλι- τον όλεθρο!


Σε ύψη ρεκόρ χρέη και πλούτος

Επί 45 συνεχή χρόνια, έως το 1994, ο μέσος πλούτος σε σχέση με το εισόδημα των αμερικανικών νοικοκυριών διατηρούταν σταθερός στο 4,9x – δηλαδή ήταν 4,9 φορές υψηλότερος. Το τελευταίο τρίμηνο όμως του 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α., ο μέσος πλούτος αυξήθηκε στο 6,5x των εισοδημάτων, αφαιρουμένου του πληθωρισμού – λόγω των υψηλών τιμών των μετοχών και της ακίνητης περιουσίας.
Δηλαδή, ξεπέρασε το ρεκόρ της φούσκας των ακινήτων του 2005, καθώς επίσης της αντίστοιχης του διαδικτύου το 2000 – ενώ μετά το 1994 αυξανόταν συνεχώς, ακολουθώντας τους οικονομικούς κύκλους. Μία αντίστοιχη εξέλιξη διαπιστώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης – όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί φτωχότεροι, δανειζόμενοι περισσότερα χρήματα για να καλύψουν την απώλεια των εισοδημάτων τους.

Έλα μουνί στον τόπο σου...

Πληρωμένα κουπόνια για μπουρδέλα, στους μετανάστες...μοιράζει η Γερμανία
Έτσι θα περιορίσουμε τις ορμές και τη βία τους... επισημαίνουν.

 

Γ.Κοντογιώργης: Χωρίς Παραγωγική Αντιπρόταση το Πολιτικό Σύστημα

 
Η Ελλάδα έχει μπει με λάθος τρόπο, σε μία ατζέντα έντασης και διεκδικήσεων της Τουρκίας, η οποία τελικά δείχνει να υπαγορεύει και το ρυθμό σε αυτή τη διελκυστίνδα, λέει ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.
Ο ίδιος έκανε λόγο για Γερμανικό σχέδιο της Ε.Ε. με πολλές ταχύτητες, αναρωτήθηκε όμως με νόημα, τι έχει να αντιπροτείνει για την Ελλάδα σε αυτό τον καταιγισμό των εξελίξεων το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εκτός από τον ρόλο διεκπεραιωτή των αποφάσεων των λεγόμενων δανειστών. Καν μία παραγωγική αντιπρόταση για ανάταξη της χώρας δεν υπάρχει, εκτός από τις διαχρονικές διευθετήσεις στα πλαίσια της κομματοκρατίας.

Περί πιθήκων και ανθρώπων

Του Σταύρου Κατσούλη
Ήταν μόλις 6 μηνών, όταν οι γονείς της την είδαν να χτίζει πυραμίδες με κύβους και στους 15 όταν συναρμολογούσε παζλ των 100 κομματιών. Το 2007, η Exline ήταν στα εξώφυλλα των εφημερίδων του Colorado Springs, όταν αποφοίτησε με άριστα το λύκειο. Η γυναίκα αυτή, η οποία σήμερα μιλά Ισπανικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά, Ρωσικά, Αραβικά, Γερμανικά και βεβαίως Αγγλικά, αποδείχθηκε ότι ήταν ιδιοφυΐα. Το πρόβλημά της για κάποιους; Το ότι ήταν μέλος της αφρικανικής φυλής.

Ο Δρ. Roland Mallet, μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια, και λόγω της τρομερής φτώχειας δεν πήγε καν σχολείο. Στα 10 του, έμαθε ότι υπάρχει μια επιστήμη η οποία λέγεται φυσική, από το γνωστό βιβλίο του H.G Wells, «η μηχανή του χρόνου». Ο νεαρός μετά από απίστευτους αγώνες, κατάφερε μέσα σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον να γίνει ένας από τους διδάκτορες φυσικής στην Αμερική, όντας μέλος της αφρικανικής φυλής.