#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

«Αριστερά»: Τo τελευταίo «οχυρό» της καταρρέουσας ΕΕ… (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Βρισκόμαστε μπροστά σε κατακλυσμιαίες πλανητικές εξελίξεις: Κοινωνικές και πολιτικές…
Ιδιαίτερα εκρηκτικές στην ΕΕ η οποία έχει μπει σε μια πορεία διάλυσης: Αναπότρεπτη και με ταχείς ρυθμούς…
Η ΕΕ και η ευρωζώνη κατρακυλούν με ορμή προς την άβυσσο της κατάρρευσης, καταγράφοντας και αποτυπώνοντας τη βαθιά και αθεράπευτη κρίση του καπιταλισμού και ιδιαίτερα τις... οξύτατες αντιφάσεις της Παγκοσμιοποίησης.

Το δραματικό ΣΥΜΠΤΩΜΑ αυτών των οξύτατων αντιφάσεων του πλανητικού (ΥΠΕΡ-εθνικού) Ιμπεριαλισμού είναι η άγρια ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και εθνο-προστατευτιστών: Μια σύγκρουση η οποία εξελίσσεται από σύμπτωμα των αντιφάσεων της Παγκοσμιοποίησης και σε ΠΥΡΟΔΟΤΗ της κατάρρευσής της…

Τι ηταν οι γερμανοτσολιάδες και ποια τα εγκλήματά τους;

Ο Δήμος Σταρένιος στην ταινία “Η Χαραυγή της Νίκης” έχει αποδώσει χαρακτηριστικά το ρόλο του προδότη – συνεργάτη των ναζί με τη γνωστή ατάκα: “Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι μας ήρθαν”. Δεν πρόκειται για καρικατούρα. Ο Ξενοφών Γιοσμάς, ένας από τους πιο γνωστούς ταγματασφαλίτες, στη δίκη του για την εμπλοκή στην υπόθεση Λαμπράκη δήλωνε: “Και αν συνεργάστηκα με τους Γερμανούς το έκανα για το καλό της πατρίδος… Τους Γερμανούς τους αγαπούσα και αυτοί με θεωρούσαν τον υπ’ αριθμόν ένα τίμιον Έλληνα.”

H Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλύπτεται επίσημα ως ολοκληρωτικό μόρφωμα

του Δημήτρη Καζάκη
Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπα-ϊκής Ένωσης (9-10 Μαρτίου) αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Το πιο σημαντικό γεγονός της συγκεκρι-μένης συνόδου είναι ότι για πρώτη φορά προχώρησε σε αποφάσεις χωρίς την απαιτούμενη ομοφωνία.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας αρνήθηκε να υποστη-ρίξει την υποψηφιότητα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ντόναλντ Τουσκ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πολωνικό τύπο, έθεσε σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας για τον Τουσκ, ο οποίος δεν χαίρει καθόλου καλής εκτίμησης στην χώρα του.

Κανείς δεν της έδωσε σημασία. Κι έτσι με υπόδειξη της Μέρκελ, η Σύνοδος προχώρησε στην εκλογή του Τουσκ με πλειοψηφία. Κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σ' αυτό το επίπεδο κορυφής στα χρονικά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από την εποχή της Συνθήκης της Ρώμης πριν από 60 χρόνια.

Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;

 Πριν 11 χρόνια (11 Μαρτίου 2006), πέθανε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης – όπως έγραφε τότε – μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης…).
Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Πάλι ανάβουν φωτιές στα Βαλκάνια

Οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν για την «επιστροφή των δαιμόνων των Βαλκανίων»
 
Ξενοφώντας Ερμείδης 
Η χρησιμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων για τα σχέδια των ισχυρών και στους δυο παγκόσμιους πολέμους είναι γνωστή. Για μια ακόμη φορά τα Βαλκάνια μπαίνουν ως «κακός δαίμονας» στο τραπέζι για την επίτευξη των στόχων που βάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τους συνεταίρους τους. 
Είναι σύνηθες να βαφτίζουν τις ανησυχίες τους με βαρύγδουπους τίτλους πριν ξεκινήσουν τον όλεθρο. Από το «ο άξονας του κακού» του Μπους μέχρι τους «δαίμονες των Βαλκανίων» των φερέφωνων τύπου Κουμουτσάκου ο οποίος δήλωσε πως "όταν η Ευρώπη απομακρύνεται, ο εθνικισμός επιστρέφει", δεν είναι μακρινή απόσταση. 
Όλα δείχνουν πως τα σχέδιά τους για την ολοκλήρωση του ναζιστικού μορφώματος προχωράνε χωρίς αντιστάσεις και γι αυτό καθίσταται ύποπτη η δήλωση περί «Βαλκανικών δαιμόνων». 

ΟΧΙ «σύντροφε»...

Του Ηλία Αλεξανδρή

(Γράφτηκε στις 10 Ιουλίου 2015)


Ξεκινώ επαναλαμβάνοντας το ΟΧΙ που σου είπα μαζί με το υπόλοιπο 61,3% του λαού την προηγούμενη Κυριακή (5 Ιουλίου 2015) γιατί από την πρώτη στιγμή μετά το Δημοψήφισμα και μέχρι σήμερα διαπιστώνω διαρκώς ότι εσύ κατάλαβες λάθος. Κατάλαβες ΝΑΙ εκεί που είπαμε ΟΧΙ!
Είπαμε ΟΧΙ σε νέα μνημόνια και «συμφωνίες» τύπου Γιούνκερ και πριν λίγο (βράδυ Πέμπτης) ανακοινώθηκε πως εσύ έστειλες «συμφωνία» που είναι παραλλαγή της πρότασης Γιούνκερ σε αυτούς που απαντήσαμε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα.


Σπαρακτική, έμμετρη, κατάθεση ψυχής από τον Κώστα Χατζή (Βίντεο)

Συγκλονιστική η –έμμετρη- κατάθεση ψυχής που έκανε ο Κώστας Χατζής στην τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.
Φωνή παραπονεμένη, μάτια δακρυσμένα, νότες παθιασμένες συνέβαλαν σε ένα σκηνικό που μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή. Τότε που οι Τσιγγάνοι –γύφτοι τους ονόμαζαν- ήταν πολίτες –και με νόμους του κράτους μάλιστα- πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στο παρακάτω βίντεο ακούμε τον Κώστα Χατζή να μας λέει με σπαρακτική φωνή πώς πέρασε τα παιδικά του χρόνια σαν «περιθωριακός» και να μας εντυπωσιάζει με την πληροφορία ότι το 1956 στο ελληνικό κοινοβούλιο είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε στους «γύφτους» να μπαίνουν στα λεωφορεία και στα τραμ!