#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

12 απλά μαθήματα ιστορίας του μαρξισμού

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Κάθε Πέμπτη, 18:30. Έναρξη: 13 Οκτωβρίου 2016.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 318, ΕΜΠ-ΚΤΙΡΙΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ,

3ος όρ. (είσοδος από οδό Στουρνάρη).

Θερμή παράκληση: η προσέλευση να γίνεται έγκαιρα,

δεδομένου ότι το αμφιθέατρο κλείνει ώρα 21:00.

Η συμμετοχή στις διαλέξεις είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Μαθήματα ιστορίας του μαρξισμού

Αυτές τις Γυναικάρες τρέμουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη...

Εθελόντρια ελεύθερη σκοπευτής στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Σ' αυτές τις Γυναίκες υποκλινόμαστε στις 8 Μάρτη...
Σ' αυτές που δεν τις "θυμούνται" οι γυναικείες οργανώσεις της "πολιτισμένης" δύσης, σήμερα 8 Μάρτη...
Αυτές τρέμουν οι τζιχαντιστές, οι μισθοφόροι φονιάδες από 85 χώρες, που θέλουν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία!
 

...έτσι !


Οι γυναίκες επαναστατούν υπέροχα

Γιάννης Λαζάρου
Σε περιόδους κατά τις οποίες οι λαοί χρειάστηκε να αντιδράσουν απέναντι σε καταπιεστικά καθεστώτα, οι γυναίκες δεν έμειναν αμέτοχες. Συμμετείχαν ενεργά τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των ενεργειών απέναντι στους τυράννους χωρίς να διστάσουν ακόμη και να εκτελέσουν αρκετούς από αυτούς.
Σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν σε κατορθώματα και τους άντρες συντρόφους τους αλλά και στην αλλαγή των πραγμάτων λειτουργούσε η ανδροκρατία με αποτέλεσμα να ξεχνιούνται με τα χρόνια οι θυσίες και οι αγώνες τους.
Ας θυμηθούμε μερικές γυναίκες που διαμόρφωσαν ακόμη και τα αποτελέσματα πολλών επαναστάσεων.

Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η Παλμύρα (Φοινικόπολις, η πόλις των Φοινίκων) απελευθερώθηκε από την κατοχή του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους". Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, τρείς μήνες μετά την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές, εισήλθε στην πόλη και έθεσε σε ασφάλεια όλα τα μνημεία που έχουν διασωθεί από τη βάρβαρη οργή της Isis, τρέποντας σε φυγή όσους μπόρεσαν να διαφύγουν. Μια αστραπιαία επιχείρηση και για πρώτη φορά οι Σύροι αλεξιπτωτιστές που διέρρηξαν τις γραμμές των μισθοφόρων του χαλιφάτου, απελευθέρωσαν την Παλμύρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Alexey Albu

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
με τον Alexey Albu

μέλος της Borotba και ένας από τους επιζήσαντες της σφαγής της Οδησσού στο Σπίτι των Συνδικάτων

Παρασκευή 10/3, Πολυτεχνείο, 19:00 

Ο ρόλος των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πραξικόπημα του 2013 * Τα ναζιστικά παραστρατιωτικά τάγματα * Ο αντιφασιστικός αγώνας στην Αν. Ουκρανία * Οι εμπειρίες και τα διδάγματα από τη μάχη ενάντια στο Μαϊντάν και τη νεοφιλελεύθερη/ ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
 

ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ…

(αφίσα των διαρρηκτ(ρι)ών που κολλιέται σε σχολές και στους δρόμους της Αθήνας)

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΠΑΡΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ: Το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για 426η φορά την τελευταία επταετία. Αυτή τη φορά το θέμα είναι λιγάκι πιο καυτό: διαπραγμάτευση για τα «εργασιακά» ή, αλλιώς, «τι μπορούμε να κρατήσουμε απ’ το μυθικό 751». Και είναι σε αυτό το πλαίσιο που μια περίεργη λέξη ακούγεται για πρώτη φορά στα ντόπια media: «υποκατώτατος μισθός»- αυτό το όνομα της έχουν δώσει.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτή η περίεργη λέξη δεν αποτελεί κάποια «απαίτηση των δανειστών», «εκδίκηση των Γερμανών για τη φάση με τα κατοχικά δάνεια» ή κάτι άλλο αντίστοιχο: Ο «υποκατώτατος μισθός» είναι πρόταση των ελληνικών αφεντικών και του κράτους που τα φροντίζει. Τον «υποκατώτατο μισθό» τον καθόρισε η δική του επιτροπή σοφών και κοιτάει ευθεία προς την διεθνή ανταγωνιστικότητα τους. Ο «υποκατώτατος μισθός» πρόκειται να αντικαταστήσει τον «μισθό μαθητείας» (τον μισθό εκείνο που αναλογούσε/αναλογεί στους νέους και τις νέες κάτω των 25) και να αφορά όλους/ες τους/ις νεοπροσληφθέντες/φθούσες για 3 χρόνια. Η τιμή του έχει καθοριστεί στα 527 ευρώ. Και αυτά τα 527 ευρώ είναι μεικτά.

«Ψωμί και τριαντάφυλλα» (8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας)


Του Προκόπη Μπίχτα
Στις 8 Μαρτίου 1857 οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης πραγματοποιούν συγκέντρωση ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε χώρους που να μην είναι αποπνιχτικά κλειστοί, μείωση του ωραρίου εργασίας στις 10 ώρες και μεροκάματα ίσα με των ανδρών. Η συγκέντρωση πνίγεται στο αίμα και δεκάδες εργάτριες συλλαμβάνονται. Δυο χρόνια αργότερα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οργάνωσαν το πρώτο εργατικό σωματείο γυναικών και συνέχισαν τον αγώνα για τη χειραφέτηση τους.

Το 1908 παρέλασαν 15.000 γυναίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Υιοθέτησαν το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.(1)