#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Σχολή ραγιάδων!

Του Κώστα Γιαννιώτη
Είχα κάποιους μήνες να δω τον παλιό μου γνωστό, τον Αντώνη, όταν προχθές τον συνάντησα τυχαία στο δρόμο. Κλασικό δείγμα «αριστερού» και πιστός θιασώτης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές. Τότε που κανένα δωμάτιο δεν ήταν ικανό να χωρέσει το μπόι του Αντώνη και κανένα επιχείρημα δεν ήταν ικανό να του διαταράξει τη σιγουριά και τη γαλήνη που του προσέφεραν οι μαγικές λέξεις… «Τσίπρας», «ΣΥΡΙΖΑ»!


Όταν το θύμα διεκδικεί προς όφελος του θύτη

Του Γιάννη Αθανασιάδη
Η λογική της «αρπαχτής», ερήμην των μελλοντικών συνεπειών στον λαό και την πατρίδα, έχει εμποτίσει ένα μεγάλο κομμάτι των ιθαγενών σε αυτήν τη γωνιά τού πλανήτη, που είχε την ατυχία, μετά το έπος της εθνικής αντίστασης, να απολέσει μέσα σε μισό αιώνα κάθε ίχνος αυτοτέλειας και εθνικής συνείδησης.
Αξιοποιώντας αυτή τη λογική και με αιτιολογίες π.χ. να σώσει τάχα τις συντάξεις, τον μισθό των Δ.Υ. κ.λπ., το σύστημα έπαιξε σε στημένο παιχνίδι με την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τις εισφορές του λαού στην λειτουργία του κράτους.

“Πλημύρισε” από μουσική η Απελευθερωμένη Παλμύρα...

Εύλογες απορίες

Του Προκόπη Μπίχτα
Τώρα που εξαπλώνεται η συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, κοινωνικοποιήσεις – εθνικοποιήσεις τραπεζών, διαγραφή του χρέους κ.λ.π., ξεπήδησαν οι συνήθεις αντιρρησίες και καθ’ έξιν απορημένοι και «θέτουν προβληματισμούς»: «πως θα γίνουν αυτά» και εξάγουν ή υπονοούν και πόρισμα: «αυτά δεν γίνονται»!
Ότι ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει σε δεκάδες χώρες, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου διαθέτουν εθνικά νομίσματα, ότι, μέσα στον 20ο αιώνα, 47 χώρες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών για τα χρέη τους και οι 44 από αυτές πέτυχαν πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης, ότι σε μια σειρά χώρες έχουν χαριστεί και διαγραφεί τα χρέη ιδιωτών και πολλά άλλα πράγματα, προφανώς «δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους»! «Προσπαθούν» ακόμα να ανακαλύψουν τον τροχό!

…ζήτησαν μισθό για τους εργαζόμενους στα 250-300

Eleni Andriopoulou
Μαθαίνω ότι ζήτησαν μισθό για τους εργαζόμενους στα 250-300 ευρώ οι παρακάτω μεγαλοεπιχειρηματίες.
Αυτοί θέλουν να μας πεθάνουν, αλλά εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα:

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!
Ούτε αίματα ούτε τίποτα.
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!!!

Βροχή διακρίσεων για την Ελλάδα

 «Όσα περισσότερα σας κάνουμε,
 τόσο λιγότερο φαίνεται να πιστεύετε 
ότι μπορούμε να σας τα κάνουμε»
Γιόσεφ Μένγκελε

Πέτρος Αργυρίου
Μόνο καλά νέα και θετική ενέργεια κι αγάπη μόνο:

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Σοσιαληστικής διεθνούς ο ΓΑΠ. Αυτό θα επιτρέψει γέφυρες επικοινωνίας της ελληνικής κεντροαριστερής που θα εμφανιστεί εν ευθέτω χρόνω μετά τη συνένωση των δύο νέων ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές σε περίπτωση εκλογικής ανόδου των δεύτερων στο μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων το 2017.

Τα παίρνουν χοντρά επίτροποι και ευρωβουλευτές από τις πολυεθνικές

Πρώην επίτροποι και ευρωβουλευτές στο μισθολόγιο πολυεθνικών

 
  γράφει η Μαρία Δεναξά
Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα μπερδεύονται πλέον με ανησυχητικό τρόπο στις Βρυξέλλες, με τους μισούς από τους Ευρωπαίους επιτρόπους και σχεδόν το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών να διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και λομπίστες. 

Στο τέλος της θητείας τους, μάλιστα, καταλήγουν στα γραφεία μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και λόμπι, αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI), που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

Ο ΤΙΜΙΟΣ…

Η εφημερίδα Le Bandit du Nord μας μαθαίνει τι σημαίνει τίμιος

Τί σημαίνει τίμιος; Λίγοι από αυτούς που υποστηρίζουν το δίπλωμα της τιμιότητας μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν το νόημα του τίτλου τίμιος. Είναι ο πειθήνιος, ο δούλος, ο σερνόμενος εργαζόμενος που χαιρετάει, σέβεται, και υποκλίνεται μπροστά στο αφεντικό που τον αναγκάζει να πεθαίνει από την πείνα ο τίμιος. Ο προϊστάμενος που είναι το μαντρόσκυλο στην υπηρεσία του αφεντικού, που μοιράζει πρόστιμα, που ρουφιανεύει τον εργαζόμενο που δεν δουλεύει πολύ, που τον απολύει και βυθίζει την οικογένειά του στη φτώχεια είναι ο τίμιος.