#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Μπογιόπουλος: Μαλακίες τα περί "λάθους" στην πολιτική του ΔΝΤ (Ηχητικό)

«Μία απόρρητη επιστολή του πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προς τον Πολ Τόμσεν, τέσσερις ημέρες πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010, “καίει” τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος.
Στη συγκεκριμένη επιστολή ο Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι οι απαιτήσεις του πρώτου μνημονίου ήταν μη ρεαλιστικές και πως θα οδηγούσαν σε βαθειά ύφεση, καθώς και ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να εκτροχιαστεί άμεσα, ακόμη και με πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», μας λέει η σημερινή είδηση και η οποία αποτέλεσε από τα κεντρικά θέματα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.


Έχουν τα ίδια αφεντικά!

«Καρόσι»: θάνατος από εξαντλητική εργασίαΓράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης

Στις ημέρες μας κυριαρχεί ο απάνθρωπος και στυγνός καπιταλισμός.
Δεν κομίζει κανείς κάτι καινούργιο λέγοντάς το.
Κι όπως ξέρουμε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς κυριαρχεί η ανεργία.
Το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή πάει περίπατο.
Όμως στον καπιταλισμό, ανθεί και ένα άλλο φαινόμενο και μάλιστα σε μια ισχυρότατη καπιταλιστική χώρα του, την Ιαπωνία.

Το φαινόμενο «καρόσι», ο θάνατος από εργασιακή υπερκόπωση!
Εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και το υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας, αναγνώρισε το «καρόσι» ως κοινωνικό φαινόμενο.

Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο Ε.Λ.Α.Σ. στα Χανιά


Του  Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
“Λόγω Επικαιρότητας” ( Γερμανός Διοικητής της – ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο» , η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής – “Frontex” – για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος ) ,σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης , με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″.

Το Στουρνάρι των Μνημονίων και η Βόρεια Κορέα

 Γράφει ο mitsos175
Παλιά, όταν θέλαμε να περιγράψουμε ένα "χαμό", μια σφοδρή σύγκρουση ή μια καταστροφή, λέγαμε "έγινε της Κορέας" καθώς στον πόλεμο της Κορέας συγκρούστηκαν σκληρά οι Βορειοκορεάτες και Κινέζοι Κομμουνιστές, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Με τον καιρό προστέθηκαν κι άλλες περιοχές Βιετνάμ, Λίβανος, Λιβύη, με παρόμοιο νόημα.

Βέβαια υπάρχει μια χώρα που επίσης χρησιμοποιείται για να περιγράψει όχι μόνο νίλα αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν το λέμε εμείς, γιατί δεν μας συμφέρει τόσο. Όμως πολλοί ξένοι λένε "θα γίνει της Ελλάδας".

Αχ Στουρνάρια του Μνημονίου. Η Βόρειος Κορέα είναι Ανεξάρτητο Κράτος. Αυτό νευριάζει τις ΗΠΑ και τα δουλάκια τους καθώς είναι παράδειγμα για τους υποτελείς. Εμείς πάλι είμαστε... Δύσκολο να πω τι είμαστε, καθώς για να προβιβαστούμε σε "Μπανανία" έχουμε ακόμα δρόμο.

Αποκάλυψη σοκ από Στουρνάρα: Στη Β. Κορέα χρησιμοποιούν δραχμές

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι έγιναν όλα τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα της δραχμής που χρησιμοποιούσαμε για δεκαετίες πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη; Νομίζατε ότι καταστράφηκαν;
Όχι. Αν πιστέψουμε τον «εκπρόσωπο» της ΕΚΤ στην Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον τις πήραν και τις χρησιμοποιούν στη Βόρεια Κορέα σαν εθνικό νόμισμα.
Παρουσιάζοντας την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική το 2016 ο Στουρνάρας δήλωσε πως όποιος θέλει να δεί πως θα είναι η Ελλάδα με δραχμή να πάει στη Βόρεια Κορέα. Ο κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε να συνοψίσει σε μια πρόταση τα πιο γελοία επιχειρήματα που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Μεταξύ άλλων είπε: