#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτικά παιχνίδια με έκδοση του Snowden στις ΗΠΑ

O Edward Snowden δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς whistleblowers των τελευταίων ετών, ο οποίος έκανε γνωστό και αποδείξιμο το γεγονός της εποπτείας και κατασκοπείας από την NSA σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κάποιοι (συντηρητικοί χαρτογιακάδες) τον αποκαλούν προδότη, άλλοι πατριώτη ή απλώς ένας μάρτυρας-κλειδί των σκοτεινών μυστικών που κρύβει η παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Έναν σύγχρονο ήρωα που είχε ως στόχο του να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των φιλήσυχων πολιτών του δυτικού κόσμου.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Για να γίνει κατανοητή και στον πλέον αδαή, η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, ας πάρουμε το εξής απλοποιημένο παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι στη ζώνη του ευρώ είναι μόνο δύο κράτη, η Ελλάδα και η Γερμανία. Και ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν χρωστά ούτε ευρώ, αλλά έχει την παραγωγική σύνθεση που έχει. Δηλαδή 3,6% πρωτογενή τομέα, 13,4% δευτερογενή τομέα και 83% τριτογενή τομέα.

Ξεκινάμε λοιπόν την οικονομική ζωή και συνεργασία αυτών των δύο χωρών.

Άκου Έλληνα, σου ’χω νέα…

Της Μαρίας Π.
Άκου Έλληνα, με κάνεις να ασφυκτιώ τόσο πολύ, ώστε είπα να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου. Δεν τρέφω καμιά ελπίδα ότι θα τις διαβάσεις ή ότι θα διορθωθείς ή ότι θα σκιρτήσει μέσα στο αδρανοποιημένο νοητικό σου σύστημα μια ικμάδα αντίδρασης, όμως θα γεμίσω αυτό το μικρό λευκό χαρτί που ’χω μπροστά μου με μολυβιές και θα το κλείσω σ’ένα μπουκάλι. Και θα στείλω το μπουκαλάκι μου στο διαδικτυακό ωκεανό, δίχως να ελπίζω σε τίποτα, όπως οι ναυαγοί που’χουν χάσει κάθε ελπίδα να ξαναγυρίσουν στο παλιό τους κόσμο και αποφασίζουν να διασκεδάσουν με ό,τι απλό τους περιτριγυρίζει.

13 Φλεβάρη 1945 ξεκινάει ο βομβαρδισμός της Δρέσδης - Μαρτυρία – ντοκουμέντο επιζήσασας


Της Αργυρώς Κραββαρίτη
13 Φλεβάρη 1945 ξεκινάει ο διήμερος βομβαρδισμός της Δρέσδης από την βρετανική και αμερικανική αεροπορία, που άφησε πίσω του πάνω από 120.000 νεκρούς. Πάνω από το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης καταστράφηκε, μαζί με σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για έναν εγκληματικό βομβαρδισμό που δεν εξυπηρετούσε απολύτως καμιά στρατιωτική σκοπιμότητα.
Η ισοπέδωση της Δρέσδης από τους Συμμάχους. 135.000 άμαχοι Γερμανοί σκοτώθηκαν, το 90% της πόλης καταστράφηκε…

Καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος όδευε προς το τέλος, οι Συμμαχικές Δυνάμεις βομβάρδισαν ανηλεώς και ισοπέδωσαν τη Μεσαιωνική πόλη της Δρέσδης. Η αεροπορική επίθεση ήταν τόσο σφοδρή, που οι νεκροί ξεπέρασαν τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι . Από τις 13 ως τις 15 Φεβρουαρίου, έπεσαν στην πόλη περίπου 4.000 τόνοι εκρηκτικών. 722 βαριά βομβαρδιστικά της RAF και 527 αμερικανικά αεροσκάφη, βομβάρδιζαν μια πόλη που δεν μπορούσε να αμυνθεί.Περίπου 135.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η συντριπτική πλειονότητα ήταν άμαχοι….

Το βάρος των αλυσίδων

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο… αναφέρεται στη Γιουγκοσλαβία, μια πλούσια και ειρηνική χώρα, και το πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα με τη «βοήθεια» των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με τη χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον).

 απο   πατρινακι

Δεν θα γίνετε Ιφιγένεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε η Ιφιγένεια… εν Ταύροις

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Μιλώντας στη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Νίκος Μανιός έκανε μια ενδιαφέρουσα αναφορά στην Ιφιγένεια: «Δεν είναι δυνατόν» είπε «να ψηφίσουμε μέτρα που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουν να μας κάνουν Ιφιγένεια, να μας θυσιάσουν για να φυσήξει ο ούριος άνεμος της διάλυσης της Ευρωζώνης».