#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Μα με την Δραχμή θα Πεινάσουμε! Θα Πεινάσουμε;

του Σπύρου Στάλια*
Κάθε Κυβέρνηση στον κόσμο, ανεξαρτήτου μορφής πολιτεύματος και οικονομικής οργάνωσης, θα επιθυμούσε το νόμισμα της να έχει μια σταθερή ισοτιμία ως προς τα αλλά νομίσματα, θα επιθυμούσε να ασκεί ανεξάρτητη νομισματική πολιτική και τέλος θα επιθυμούσε η διακίνηση των κεφαλαίων να είναι ελεύθερη.

Το άσχημο, και μάλιστα το πολύ κακό, είναι, ότι από τις τρεις αυτές οικονομικές επιλογές, μόνο δυο μπορεί να επιλέξει. Δεν μπορεί να έχει και τις τρεις μαζί. Δεν μπορούν και οι τρεις επιλογές να συνυπάρξουν. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σου και να σου πουν, διάλεξε δυο απ’ ότι έχεις αγαπητά μέσα στο σπίτι να σώσεις, αλλά το τρίτο θα καεί.

12 Φλεβάρη 1945: (Μια ημερομηνία που πονάει) Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας

Του Γ. Γ.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε ένα αφιέρωμα που υπάρχει για την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας. Εδώ επίσης μπορείτε να διαβάστε την κάθετη διαφωνία που είχε ο Αρης Βελουχιώτης με αυτή τη συμφωνία. Eδώ υπάρχει δημοσίευμα για το κύμα συλλήψεων και τρομοκρατίας εναντίον των οπαδών του ΕΑΜ και εδώ ένα ιστορικό κείμενο για το πώς φτάσαμε από τη Βάρκιζα στον Εμφύλιο.
Θα σταθώ σε ένα προσωπικό βίωμα . Ο γέρος μου, -τώρα έχει γίνει μεζές στα σκουλήκια-, υπήρξε αντάρτης του ΕΛΑΣ. Κάποια στιγμή, συνελήφθη, δικάστηκε από στρατοδικείο της εποχής σε θάνατο και μετά από 7 χρόνια φυλακές και εξορίες βρέθηκε ελεύθερος υπογράφοντας την γνωστή δήλωση «αποκηρύσσω τον κομμουνισμό και τας παραφυάδας αυτού».


Καταστρεφόμαστε εντός της Ευρωζώνης

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 
 
Αναμφίβολα, πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτό το τεράστιο εθνικό λάθος, που συνίσταται στον παρανοϊκό συνδυασμό αφενός της ορθής διαπίστωσης ότι καταστρεφόμαστε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, και αφετέρου της απόφασής μας να παραμείνουμε εντός των τειχών.
 
της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Μετά από σχεδόν επτά χρόνια συνεχούς και ραγδαίας επιδείνωσης όλων ανεξαιρέτως των δεικτών της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνέχιση της ίδιας οικονομικής μας πολιτικής ισοδυναμεί με αυτοκτονία.
Οι υπεύθυνοι για τις τύχες μας, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, φέρουν βαρύτατες ευθύνες, προσποιούμενοι άγνοια αυτής της αναμφισβήτητης πραγματικότητας: ότι, δηλαδή, το ελληνικό πρόγραμμα βασίστηκε εξαρχής σε τραγικά εσφαλμένες υποθέσεις, που οδηγούν αναπότρεπτα στην εξαθλίωση ολοένα μεγαλύτερων τμημάτων του ελληνικού λαού.

Η Σιωπή των Ταύρων

του Γιάννη Λαζάρου 
Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια μεγαλοπρεπής μπούρδα. Παρήλθον οι χρόνοι, που η πολιτική και ο λόγος της ξεκίναγε από ιδεολογικές αρχές για την νομή της εξουσίας ή την αντιπολιτευτική δραστηριότητα. 
Η προσπάθεια πολιτικοποίησης της σφαγής των Καλαβρύτων από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ιδίου του αρχηγού του κόμματος, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την φθήνια των νοσηρών εγκεφάλων που διάλεξαν τα κομματοτροφεία για να επιβιώσουν. 
Δεν έχουν σημασία τα ονόματα και ποιος λέει το καθετί, αυτοί όλοι μια ταυτότητα έχουν: Πολιτικός. 

Αν τα «σπάγαμε» μαζικά;

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»
Τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι γνωστά: οι πενταετείς πυροσβέστες, που διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεών τους, μόλις είδαν τα ρολά της εισόδου να κατεβαίνουν και μια διμοιρία ΜΑΤ να κινείται προς την είσοδο του υπουργείου, όπου ήδη είχε ανέβει αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, όρμησαν, σήκωσαν με το ζόρι το ρολό, έκαναν «θερινή» την πρόσοψη του υπουργείου και «εγκαταστάθηκαν» εκεί, κάνοντας στην ουσία κατάληψη.

Δεν έφυγαν από εκεί, παρά τις προσπάθειες των «συνδικαλιστών», μέχρι που η Γεροβασίλη, έντρομη απ' αυτό που ενδεχομένως θα ακολουθούσε, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα παρατείνει τις συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των πενταετών πυροσβεστών. Και πάλι, χρειάστηκαν ώρες μέχρι να πειστούν και οι τελευταίοι να εγκαταλείψουν το χώρο.


Δια χειρός ......


Κρυπτοέλληνες


του Γιάννη Λαζάρου
Πριν καμιά πενηνταριά χρόνια προτάθηκε σε μια γερόντισσα πρόσφυγα να αγοράσει ένα ακίνητο στον τόπο που την έριξαν να ζήσει μετά την γενοκτονία στον Πόντο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Όχι παιδί μου γιατί ο πρόσφυγας είναι πάντα πρόσφυγας και από εδώ θα μας διώξουν κάποια στιγμή». 
Κάθε φορά που ακούω και βλέπω τα ρεπορτάζ της πουλημένης δημοσιογραφίας για την «μετανάστευση» των Ελλήνων αυτούς τους καιρούς στ’ αυτιά μου έχω την φωνή της γερόντισσας, διότι σήμερα δημιουργούν ακριβώς με την ίδια ψυχολογία πρόσφυγες που θα αισθάνονται ξένοι παντού χωρίς την δυνατότητα να κάνουν πράξη τον νόστο για την εστία τους. 

Κάθε ανάσα και φόρος

Την εποχή που ξεκίναγε η αποκαλούμενη κρίση, μεταξύ σοβαρού και αστείου οι αποδέκτες της χρόνιας εύπεπτης κατάστασης, αναφωνούσαν το περιβόητο «μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε θα φορολογήσουν». Σήμερα που τον αέρα ουσιαστικά τον αγοράζεις, τα μίσθαρνα όργανα της Ε.Ε απεργάζονται και δικές τους μεθόδους εκτός από τις εντολές που ακολουθούν για να μαζέψουν χρήμα. 

Ακόμη πιο επαχθές καθεστώς τεκμηρίων θα ισχύσει φέτος για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν. 

Και γι' αυτό είμαστε Ασαντιστές!"Το διάταγμα εναντίον των μεταναστών του Τραμπ;
Ποιος είμαι εγώ για να το καταδικάσω;
Η απόφαση ανήκει στην αμερικάνικη κυριαρχία.
Μεταξύ των εκαττομμυρίων Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στο εξωτερικό, υπάρχουν σίγουρα και τρομοκράτες.
Οι ίδιοι ισλαμιστές που εδώ στη Συρία σπέρνουν τον θάνατο"
Μπασάρ Αλ Άσαντ


ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ…

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες δημοσιεύματα μιλούν για την χθεσινή «πρόοδο» η οποία εμφανίζεται ως «προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων όλων των πλευρών» με το καθεστώς Τσίπρα να βαράει για τα καλά, το ταμπούρλο της «δικής» του υποχώρησης μετακινούμενο (ως συνήθως) από την «αρχική» του θέση και να συζητάει τη νομοθέτηση των προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Η πλευρά των «δανειστών» παρουσιάζεται έτοιμη να κάνει «πίσω» τόσο ως προς τα μέτρα που θα νομοθετηθούν, αποδεχόμενη στην ουσία να νομοθετηθεί ένα μέρος τώρα και ένα μετά το 2018, όσο και στο συνολικό ποσό των μέτρων, το οποίο αναμένεται να είναι μικρότερο από 3,6 δισ. ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη πρόταση.