#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ θα πατήσουν χάμω τη Γερμανία, όπως και στο παρελθόν

Η παραδοσιακή Δεξιά κατάφερε να κάνει την παραδοσιακή Αριστερά σαν τα μούτρα της έτσι ώστε το Σύστημα να μη διαθέτει απόθεμα ζωτικής ορμής και ανανέωσης. Επιζεί όπως οι βρικόλακες, κάνει ζόμπι τους υπηκόους του, πίνει το αίμα τους.

Απόστολος Αποστολόπουλος
Η Αριστερά δεν αναρωτιέται πια για την τύχη «του κόσμου που δεν υπάρχει», των φτωχών και κατατρεγμένων, των πληβείων.
Kι αν το κάνει, όποτε το θυμηθεί, είναι μια ακόμα κουβέντα μέσα σε πολλές, πίνοντας τσάϊ, μιλώντας για ποδόσφαιρο, τον ΕΝΦΙΑ, τον καιρό.
Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος είναι εδώ, εντελώς υπαρκτός, ξεσηκωμένος ή σιωπηλός, η Αριστερά, είτε τον αγνοεί είτε δεν τον αγνοεί αλλά δεν ξέρει τι να του πει, αυτή η Αριστερά πάει κατά διαβόλου. Τον αγνοεί αυτή την αγνοεί κι αυτός.

Άι στο Διάολο Ευρώπη … Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει Ευρώ


Άι στο Διάολο Ευρώπη

… Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει Ευρώ
Πω πω τι πάθαμε!!!!!!!!
Αν δεν αυξήσουμε τους φόρους θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν δεν μας πάρουν τα σπίτια και ότι άλλο έχουμε, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν δεν βγούμε σύνταξη στα 80 μας, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν δεν δώσουμε όλους τους ενεργειακούς μας πόρους, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.Αν δεν πάρουν όλες τις παραλίες σε όλη την Ελλάδα θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν δεν πουληθούν τουλάχιστον τα μισά νησιά, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν δεν μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις στα 200 ευρώ θα μας διώξουν από την Ευρώπη.
Αν συνεχίζει ο Έλληνας να τρώει επτά ημέρες την εβδομάδα θα μας διώξουν από την Ευρώπη.

Η αθλιότητα της φιλανθρωπίας

Στη λέξη φιλανθρωπία υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, στα όρια του οξύμωρου. Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος. Όπως ο λύκος δεν μπορεί να είναι φιλόλυκος, ούτε η κότα φιλόκοτα και ο σκύλος φιλόσκυλος. 
Ο σκύλος, ναι, μπορεί να είναι φιλάνθρωπος, ως το κατεξοχήν κατοικίδιο που έχει μια σχεδόν αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο είδος μας. Η κότα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ φιλάνθρωπη, αν είχε μια ελάχιστη επίγνωση του προορισμού της ως σούπας ή κοκκινιστής. Η γάτα, αν και εξίσου προσκολλημένη στον άνθρωπο και τα ενδιαιτήματά του, δεν είναι φιλάνθρωπη. 
Είναι απλώς φίλαυτη. Κι επειδή αγαπάει τον εαυτό της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- αν μπορεί να αποκληθεί αγάπη το ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει κάθε ον-, συμβιβάζεται με την αναγκαστική συνύπαρξή της με τον άνθρωπο. Είναι μια κατεξοχήν φιλόγατα που συνδέεται με μνημόνιο κατανόησης με τον άνθρωπο, αν υποθέσουμε ότι η βάση της συνύπαρξής της μ’ αυτόν είναι να πιάνει ποντίκια ή να προσφέρει το σώμα της στην ανθρώπινη ανάγκη για τρυφερότητα και χάδι. 

Η Αξία του Εθνικού Νομίσματος

του Σπυρου Στάλια*
Ένα από τα επιτακτικά θέματα που τίθενται από την πλειοψηφία των πολιτών πια, παρά το φόβο που διασπείρουν διάφοροι κύκλοι που ελέγχονται από τους τραπεζίτες και τους πολιτικούς τους, που είναι στη Βουλή, είναι πως καθορίζεται η αξία του Εθνικού Νομίσματος ή γιατί θα έχει αξία το Εθνικό Νόμισμα αν θα φύγουμε από το Ευρώ.

Εισαγωγή
Ας αρχίσουμε από την θέση, ότι όταν ένα Κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα, και το νόμισμα αυτό διακυμαίνεται ελεύθερα στις αγορές, ο μόνος περιορισμός που έχει να δαπανήσει το Κράτος, έτσι ώστε να επιτύχει την πλήρη απασχόληση, είναι η διαθεσιμότητα των πόρων της οικονομίας. Άλλος περιορισμός δεν υπάρχει στην άσκηση μιας ελεύθερης δημοσιονομικής πολίτικης.

Kαταργούν την Αντιγόνη στο λύκειο

 Στον νέο Μεσαίωνα που έρχεται, στον νέο Θαυμαστό Κόσμο που οικοδομείται, δεν χωράει το παγκόσμιο σύμβολο της συνειδησιακής εξέγερσης ενάντια στην Εξουσία! 
 
Οὐδὲν γὰρ ἀνθρώποισιν οἷον ἄργυρος
κακὸν νόμισμ' ἔβλαστε. τοῦτο καὶ πόλεις
πορθεῖ, τόδ' ἄνδρας ἐξανίστησιν δόμων,
τόδ' ἐκδιδάσκει καὶ παραλλάσσει φρένας
χρηστὰς πρὸς αἰσχρὰ πράγμαθ' ἵστασθαι βροτῶν
πανουργίας δ' ἔδειξεν ἀνθρώποις ἔχειν
καὶ παντὸς ἔργου δυσσέβειαν εἰδέναι.

Σοφοκλή «Αντιγόνη» στ. 295-30

Η Interunit αναστέλλει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ντονμπάς (βίντεο)
Πηγή:solidarityantifascistukraine.wordpress

Δήλωση Νο 10: Η Interunit αναστέλλει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ντονμπάς


Η Interunit είναι μια πολιτικο-στρατιωτική ομάδα που ιδρύθηκε από διεθνιστές το 2015 για να υποστηρίξει την αντίσταση στο Ντονμπάς και την πάλη της πιο προοδευτικής από τις τοπικές πολιτοφυλακές, της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak).
Ακολουθούμε τα καλύτερα παραδείγματα της αντιφασιστικής και διεθνιστικής εμπειρίας του 20ου αιώνα: από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, την ευρωπαϊκή Αντίσταση και τα απελευθερωτικά κινήματα των τελευταίων 70 ετών. Από το καλοκαίρι του 2015 πολεμάμε στο βορειοδυτικό μέτωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.