#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Περίκλειστο συναίσθημα

 Πέτρος Αργυρίου
Είμαστε συναισθηματικά ευνουχισμένοι σαν λαός, μια εξέλιξη καθόλου αναπάντεχη αν αναλογιστούμε πως αιώνες θρησκευτικής και εθνικής καταπίεσης συνάντησαν κάποτε κάποιου είδους ορθολογισμό.
Ως έμβια πλάσματα οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα.
Ως κοινωνικά πλάσματα θέλουν να τα κοινωνούν.
Και ως πλάσματα με το χάρισμα του λόγου μπορούν να το κάνουν πολύ πιο λεπτεπίλεπτα από άλλα έμβια.
Εκφράζοντας και κοινωνώντας το συναίσθημα, η ανθρωπότητα θα είχε τη δυνατότητα να μάθει και για τον εσωτερικό κόσμο και να μεγαλώσει κι εσωτερικά, να απλωθεί με τη χάρη απαλών κυματισμών.

Μένουμε Ευρώπη!

Jo Di
 

Όταν ο καπιταλισμός διαφημίζει την αναλγησία του

Του Δημήτρη Μυριλλα
Το γεγονός ότι οι κύβοι της Knorr ενδεχομένως (για όσους το πιστεύουν) να νοστιμίζουν το φαγητό, αυτό δε σημαίνει ότι νοστιμίζουν και το σύστημα μέσα στο οποίο και χάρη στο οποίο υπάρχει ως επιχείρηση: τον καπιταλισμό. Αντίθετα, η ύπαρξή της καθώς και η ύπαρξη των ομοίων της (δηλαδή των πολυεθνικών ανεξαρτήτως του παραγόμενου προϊόντος τους)  είναι ακριβώς αυτή εξ’ αιτίας της οποίας «δηλητηριάζονται» και καταδικάζονται εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στη σχετική ή απόλυτη εξαθλίωση. Εξ’ αιτίας αυτής της εξαθλίωσης, μεγαλώνουν, κερδοφορούν, εξαγοράζουν η μία την άλλη και διαιωνίζουν την ύπαρξή τους.
Η χυδαιότητα που αποπνέει η διαφήμιση της εν λόγω εταιρείας, η οποία για να λανσάρει το προϊόν της, χρησιμοποιεί τον πόνο και την απελπισία των απόκληρων της ζωής, εκείνων που δεν έχουν στέγη, εκείνων που στριμώχνονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαγητό, είναι αδιαμφισβήτητη.

Πάτα το Ντόναλντ, πάτα το!..

    Και να που η γελοιότητα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι δική μας αποκλειστικότητα.
     Και να που ο Τρόμπας είναι ο κακός, και Ομπάμιας είναι ο καλός.

     Μάλιστα.
     Ομπάμιας που δεν άφησε χώρα χωρίς να την βομβαρδίσει.
     Ομπάμιας που διάλυσε την Συρία και μας έστειλε τις
"παράπλευρες απώλειες". 
     Ομπάμιας που έκλεισε το Γκουαντάναμο όσο ο δικός μας πινόκιο έσκισε τα μνημόνια.

Ποιoι (δημοσιογράφοι) και πόσα πήραν από τις ΤράπεζεςΤηρείται η Εργατική, Ασφαλιστική και Φορολογική Νομοθεσία στα ΜΜΕ τα οποία στηρίζονται από τις Τράπεζες;

Δίνουμε στη δημοσιότητα (όπως κάνουμε συστηματικά από τις αρχές Ιουνίου του 2016, αξιοποιώντας το άρθρο 6 του Ν. 4374/2016), τα στοιχεία για τη διαφημιστική δαπάνη των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής, εμπλουτισμένα με το γ’ τρίμηνο του 2016, (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά) επιμένοντας να ρωτάμε τη συνδικαλιστική ηγεσία του Κλάδου των ΜΜΕ, που «φλέγεται» για τη «νέα συμφωνία εργαζομένων – εργοδοτών», με μείζον ζητούμενο την «ανακεφαλαιοποίηση» και διεύρυνση των ασφαλιστικών ΝΠΙΔ του κλάδου:

Οι βάτραχοι, άρχισαν την ‘’επανάσταση’’ !

του Κώστα Γιαννιώτη 
Βάτραχοι !
Τι κι αν, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των αφεντικών τους καναλαρχών, βρέθηκαν στο δρόμο, ζήτουλες μιας θεσούλας σε κάποιο ραδιόφωνο για να βγάλουν το μεροκάματο !  Εξακολουθούν τον ίδιο χαβά με άλλα μέσα και άλλους τρόπους.
Δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες που ανακάλυψαν νέο τρόπο να βγάλουν το…. ‘’ψωμάκι’’ τους!

Ψωροκώσταινα η μήπως οχι;

Προκόπης Μπίχτας

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καλύψει την μεγάλη προδοσία της κυβέρνησής του, αναβιώνει εδώ και καιρό την θεωρία της Ψωροκώσταινας που λανσάρησε η Φρειδερίκη κι ακολουθούσε η δεξιά καθ’ όλα τα χρόνια της παντοκρατορίας της. Δηλαδή, προσπαθούν να μας πείσουν ακόμα ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και ότι αν φύγουμε από την Ευρωζώνη θα πεινάσουμε. Παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία από τότε που μπήκε στο ευρώ και, μετά, στα μνημόνια και παρά την μείωση της παραγωγής της κατά 25-26%, σήμερα η κατάστασή της είναι (μόνο ενδεικτικά):

Αγωνιστική Πανελλαδική Ένωση Δικηγόρων: Η Συριακή σύγκρουση από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου…

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση