#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Η ανίατη νόσος (Π)Σώρρας

Πέτρος Αργυρίου
Τι κι αν γράψαμε άρθρα, βιβλιαράκια για τα απαίσια μούτρα του Σώρρα που ο Απόλλωνας ούτε ως κουράδες του δε θα τα δεχόταν.
Τι κι αν ο ίδιος φέρεται να έχει ήδη καταδικαστεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Τι κι αν ο πρώην συνεργάτης του, Λαμπράκης διώκεται πλέον από τις αρχές των ΗΠΑ για ιατρική ναρκεμπορία.
Τι κι αν κάναμε διαβήματα στις αρχές, όχι πολύ επίμονα είναι η αλήθεια.
Ο Αρτέμης Σώρρας, η πανούκλα, ο καρκίνος, η ευκαιριακή λοίμωξη ενός ετοιμοθάνατου οργανισμού που λέγεται Ελλάδα δυναμώνει.

Τίνος τα λεφτά διακινεί η Ιμπεριαλιστική Αριστερά;

Βαρύτατες κατηγορίες της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε βάρος της Δέσποινας Κουτσούμπα, Παναγιώτη Σωτήρη και των δημοσιογράφων του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και Α. Ζενέκου
«Η Δέσποινα Κουτσούμπα περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκαλύπτεται ότι ενώ είναι υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στην πραγματικότητα διακινεί χρήματα μιντιακών ομίλων για να επιτυγχάνει επιρροή και να εξαγοράζει ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος της βουλής.

Η Αμερική δεν είναι μόνο αυτή που φαίνεται…

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι αναμφίβολα η πιο γνωστή χώρα στον κόσμο και ταυτόχρονα η πιο άγνωστη. Έχοντας εντονότατη παρουσία πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σε όλο τον κόσμο, και παράγοντας ασύλληπτες ποσότητες υλικού που εξάγει στον τομέα της κουλτούρας, πολύ εύκολα δημιουργείται στους αποδέκτες η εντύπωση, η οποία σταδιακά και σωρευτικά μετατρέπεται σε πεποίθηση, ότι γνωρίζουν καλά την Αμερική. Αυτή, όμως, είναι μια πλάνη. Όση αλήθεια κι αν εμπεριέχουν τα προϊόντα που εξάγονται και καταναλώνονται μαζικά από άσπρους, μαύρους, κίτρινους και πράσινους σε όλες τις γωνιές της Γης, η αλήθεια που φέρουν μαζί τους και μεταδίδουν είναι στρεβλή και, στην καλύτερη περίπτωση, μερική και αποσπασματική.

Ο Τσίπρας με τους θεσμούς

 

Το χειρότερο έγκλημα, η μεγαλύτερη δειλία, είναι να απειλείς το γονιό με την τύχη του παιδιού του

Γράφει ο mitsos175
Μετά τον Μητσοτάκη, ας δώσω κι εγώ συγχαρητήρια στους μπάτσους και φυσικά στον Πρωθυπουργό. "Μπράβο σας", κατεβήκατε όλα τα σκαλοπάτια. Φτάσατε επιτέλους τους μισθοφόρους του ISIS. Αυτοί παίρνουν ομήρους παιδιά στην εποχή μας.

Παλαιοτέρα, το Μεσαίωνα, ήταν πολύ συνηθισμένο, να καρτούν μέλη οικογενειών των αντιπάλων εκβιάζοντας. Όπως ήταν σύνηθες το κάψιμο αθώων, οι δίκες ζώων, η δεισιδαιμονία κλπ, όλα αυτά που έδωσαν το χαρακτηρισμό "σκοτεινοί χρόνοι". Απ' ότι φαίνεται η εποχή αυτή θα αναβιώσει σε όλη της αθλιότητα. Όχι μόνο στην Εργασία, Μεσαίωνας παντού!


Ευρώ ή εθνική επιβίωση;

Του Νίκου Ιγγλέση
Το 2002 ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, αντικατέστησε το εθνικό νόμισμα της χώρας μας, τη δραχμή. Αποκαλούμε το ευρώ ξένο νόμισμα γιατί αυτό δεν το εκδίδει η Ελλάδα, όπως γινόταν με τη δραχμή, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το ελληνικό κράτος, από το 2002, δεν έχει καμία εξουσία στο νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα και δεν μπορεί να εκδίδει την ποσότητα του χρήματος που απαιτείται (ρευστότητα) για τη λειτουργία της οικονομίας, ούτε να καθορίζει τα επιτόκια και τη συναλλαγματική ισοτιμία του.

Η νομισματική και συναλλαγματική πολιτική καθορίζεται από την ΕΚΤ, η οποία από τις Συνθήκες Ίδρυσης και Λειτουργίας της ΕΕ απαγορεύεται να δανείζει τα κράτη-μέλη, όπως κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες των χωρών που διαθέτουν το δικό τους εθνικό νόμισμα (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ.).

«Τρομοκράτης» έξι ετών

Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;
Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;
Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;
Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.
Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.
Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.
Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.
Μανώλης Γλέζος
5-1-2017

Αποικία – γκέτο «η Ελλάς»    Του Ρούντι Ρινάλντι       e-dromos
      Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τάσεις της χρονιάς που παραδίδει τη σκυτάλη
Το 2016 δεν παρατηρούνται στην Ελλάδα «θεαματικά» πολιτικά γεγονότα όπως το 2015, παγιώνονται εντούτοις αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα επηρεάσουν καθοριστικά τις μελλούμενες εξελίξεις. Κι όχι μόνο. Επειδή πρόκειται για ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιηθεί όσο θα έπρεπε, το 2016 χρειάζεται μια αποτίμηση πιο προσεκτική και χωρίς παρωπίδες. Ας δώσουμε έμφαση λοιπόν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε.