#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Συρία και χημικά όπλα

Γράφει ο  mitsos175.
Αφού οι φασιστομαλάκες που κατέλαβαν τον Λευκό Οίκο προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ξεπλύνουν το ίνδαλμα τους, το Χίτλερ, λέγοντας πως τάχα δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα, συνεχίζουν να παίζουν με τα πυρηνικά.
Παρεμπίπτοντος τα πυρηνικά είναι ακόμα χειρότερα από τα χημικά, αλλά η γνώμη μου είναι πως όλα τα όπλα, από ξίφος μέχρι βόμβα υδρογόνου, είναι απαράδεκτα, καθώς σκοτώνουν ανθρώπους. Μην ξεχνάμε ότι πολλές Γενοκτονίες έγιναν με όπλα που σήμερα θεωρούνται απαρχαιωμένα.

Δυο πραγματάκια λοιπόν όσον αφορά τα χημικά. Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει χημικά όπλα, ούτε τα χρειάζεται για να νικήσει στον πόλεμο. Διαθέτει υπεροπλία και το κυριότερο, μυαλό. Πολλές επιτυχίες του Συριακού Στρατού οφείλονται στην Αμνηστία και σε συμφωνίες που έχει προτείνει η Συριακή Κυβέρνηση.

Ο μόνος που θα ωφελούνταν από μια τέτοια επίθεση είναι ο ISIS και ο «άλλος ISIS», η δήθεν «μετριοπαθής αντιπολίτευση», αφού η κατακραυγή που θα σηκώνονταν, θα οδηγούσε σε συσπείρωσή της, και σε αλλαγή των συσχετισμών, εφόσον προκαλούνταν ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ και των τσιρακιών της. Η Συριακή Κυβέρνηση δεν αποτελείται από «αυτόχειρες», όπως έχει αποδειχθεί από την πορεία του πολέμου. Δεν είναι εδώ θέμα ηθικό, αλλά λογικής.
Το δεύτερο που θα θυμίζαμε είναι ότι τα χημικά όπλα τα χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε όλους σχεδόν τους πολέμους. Να πούμε επίσης πως τα χημικά έχουν μειονεκτήματα. Η αποθήκευση τους σε καιρό πολέμου είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τον ίδιο το στρατό που τα έχει καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Τα όπλα επίσης συνήθως αέρια, εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες όπως ο άνεμος. Αν αλλάξει ξαφνικά λχ τα φίλια στρατεύματα θα δεχτούν κι αυτά μια γερή δόση των δικών τους όπλων. Επίσης υπάρχουν μέτρα προφύλαξης των μάχιμων πράγμα που μειώνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα τους. Τα χημικά εγκαταλείφτηκαν περισσότερο για τους παραπάνω λόγους παρά για ανθρωπιστικούς. Βέβαια εναντίον αμάχων και ανυποψίαστων, είναι ιδιαίτερα θανατηφόρα αλλά μια συμβατική βόμβα κάνει την ίδια «δουλειά». Οι οβίδες που μπορούν να κομματιάσουν και οι εμπρηστικές βόμβες έχουν αρκετές φορές χειρότερες συνέπειες.

Οι ΗΠΑ λοιπόν έχουν τα πιο εξελιγμένα χημικά όπλα. Πρόκειται για ουσίες που αποτελούνται από δυο συστατικά που αποθηκεύονται χωριστά. Αν τυχόν διαρρεύσει η μια ουσία είναι σχετικά ακίνδυνη, όταν όμως ενωθεί με την άλλη, τότε γίνεται ένα τρομερό όπλο. Οι ΗΠΑ έχουν πείρα σ’ αυτά καθώς χρησιμοποίησαν χημικά σε όλους τους πολέμους, κυρίως όμως στο Βιετνάμ. Βέβαια η Αμερική χρησιμοποίησε τους ίδιους της τους πολίτες (μειονότητες) σαν πειραματόζωα εκθέτοντας τους σε βιολογικά, χημικά όπλα και ραδιενέργεια.

Ο Πορτοκαλί Παράγοντας (Agent Orange) είναι κωδική ονομασία για το «φυτοφάρμακο» που χρησιμοποιήθηκε για την απογύμνωση των δασών του Βιετνάμ.
«Το πρόγραμμα είχε το όνομα Επιχείρηση Ranch Hand και διήρκεσε από το 1961 μέχρι το 1971! Εκτιμάται από το Βιετνάμ πως η χημική αυτή ουσία σκότωσε ή ακρωτηρίασε 400.000 ανθρώπους και είναι υπεύθυνη για 500.000 παιδιά γεννημένα με δυσμορφίες. (Το 20% των απωλειών των αμάχων!) Η ουσία είναι μίγμα 50/50 από 2,4,5-Τ και 2,4-D και δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κυρίως από την εταιρία Μονσάντο και την εταιρία Ντόου. Το 2,4,5-Τ που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του παράγοντα βρέθηκε αργότερα να περιέχει την 2,3,7,8-τετραχλωροδιβενζοδιοξίνη, μια εξαιρετικά τοξική ουσία. Η ονομασία του παράγοντα οφείλεται στις πορτοκαλί ρίγες των βαρελιών (200Λ) μέσα στα οποία μεταφερόταν. Ο πορτοκαλί παράγοντας ήταν η πιο διαδεδομένη ουσία από τα λεγόμενα "Φυτοκτόνα του ουράνιου τόξου"».

Ακόμα και με τα δέντρα έχουν πόλεμο οι Αμερικάνοι, φανταστείτε με τους ανθρώπους…  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου