#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη απώλεια για τους Πάνο Καμμένο-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Πέθανε ο χουντικός Γεώργιος Γεωργαλάς


Συμβούλευε και έγραφε τους λόγους του Πάνου Καμμένου

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας, Γεώργιος Γεωργαλάς. Ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών είχε αναλάβει πολλές θέσεις ευθύνης, ασκώντας αρχικά καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε τη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.

Γεννήθηκε το 1928 στο Κάιρο. Οι γονείς του κατάγονταν από τα Δωδεκάνησα. Το 1947 αποφοίτησε από την Αμπέτειο σχολή του Καΐρου και μετά ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Μέχρι τα 28 του χρόνια ήταν… κομμουνιστής και ζούσε στην Ουγγαρία, όπου ήταν εκφωνητής της ελληνικής ραδιοφωνικής εκπομπής που διέδιδε τον μαρξισμό!

Τζίμης Πανούσης: «Δεν έχουμε δημοκρατία – Μας κυβερνούν κατσαπλιάδες και κομματόσκυλα» (VIDEO)


Τον Τζίμη Πανούση συνοδεύουν συνήθως ένα σωρό «κλισέ» χαρακτηρισμοί: αιρετικός, χαρισματικός, προκλητικός, ξεκαρδιστικός, αμφιλεγόμενος, ο καλλιτέχνης που είναι σε αρκετούς γνωστός όχι μόνο για το αιχμηρό του χιούμορ απέναντι στα ιερά και τα όσια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τις δικαστικές του περιπέτειες ενίοτε και εξαιτίας αυτού.

Το VICE συναντά τον άνθρωπο που επί 30 χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με την ελληνική σάτιρα και συζητά μαζί του για την κωμωδία, τη μουσική, την ευτυχία, το σύστημα, αλλά και τα αριστερά κόμματα.

«Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη»


από το editorial του e-dromos
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σήμερα πλανητικά και στον τόπο μας, δεν μπορεί πια να χωρέσει σε σχήματα και αφηγήσεις του παρελ-θόντος. Αυτά δεν αρκούν ούτε για την ανάγνωση ούτε για την ερμηνεία των πραγμάτων. Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα αυτά καθεαυτά, είναι οι νέες τους ποιότητες και κλίμακες, πόσο μάλλον η ένταξή τους σε ευρύτερες διεργασίες και κύματα.

Απέναντι σε όλα αυτά, η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων στο πολιτικό παιχνίδι των ημερών μοιάζει αστεία. Οι ελιγμοί, οι κόντρες και οι πολώσεις δεν μπορούν πια να κρύψουν το προφανές.

"...μπήκε χρόνος δίσεκτος και μήνες οργισμένοι..."

Γράφει ο mitsos175.
"...μπήκε χρόνος δίσεκτος και μήνες οργισμένοι...". Τώρα που φεύγει το δίσεκτο 2016 να δούμε τι θα φέρει το πιο "τυχερό" (υποτίθεται) 2017. Αν είναι πράγματι καλό θα φέρει Επανάσταση. Ας αφήσουμε τις παλιές προλήψεις για να δούμε τα πράγματα όπως έχουν. Ο Αϊνστάιν δικαιώνεται, ακόμα μια φορά, αφού έλεγε ότι ο χρόνος είναι σχετικός. Πράγματι για τους Χριστιανούς είμαστε προς το τέλος του 2016, αλλά για τους Κινέζους είμαστε ακόμα στο 4714, για τους Εβραίους στο 5776, ενώ για τους Μουσουλμάνους στο 1437 κλπ. Και να σκεφτείτε ότι ακόμα και το 2016 είναι λάθος, γιατί ο Χριστός γεννήθηκε πιθανότατα το 6 πΧ αλλά το βρήκαν πολύ αργά για να το διορθώσουν. Ο Αϊνστάιν φυσικά αλλιώς εννοούσε το χρόνο, αλλά αφού τα πάντα είναι σχετικά, μπορούμε να πούμε τη δική μας θεωρία.