#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα


 της Φλώρας Παπαδέδε
* Ομιλία στο Γερμανικό Κοινοβούλιο στις 2.11.2015 που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Die Linke. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια, λιμάνια και σιδηρόδρομο.

Αξιότιμα Μέλη της Μπούντεσταγκ, Αγαπητοί Φίλοι,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δίνετε να σας μιλήσουμε για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός.

Εργάζομαι στη ΔΕΗ από το 1991. Η ΔΕΗ είναι η δημόσια επιχείρηση που παράγει, μεταφέρει και διανέμει την ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1950 και αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και τη μοναδική της βαριά βιομηχανία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ

ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως <<βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού>> και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569. 
ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις.  Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε 3.500 αντίτυπα,τέσσερα αποσπάσματα)
 
 
Α)Από το κεφάλαιο – «Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών:
{..}Έτσι εμπόδισαν λογουχάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις.Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα,όσο -όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της.

Ο Φιλήκοος των Ξένων είναι Προδότης

 {Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα}
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Του Δαμιανού Βασιλειάδη*
Είναι τρελό και πραγματικά παράλογο και μάλλον μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει, πώς εκείνοι που πρωτοστατούσαν εναντίον της πολιτικής των ΗΠΑ, φωνάζοντας «Φονιάδες των λαών Αμέ-ρι-κάνοι!» και άλλα γνωστά συνθήματα εναντίον των Αμερικανών, τώρα πρωτοστατούν και υπερθεματίζουν υπέρ της φιλίας, της προστασίας, της αλληλεγγύης και συμμαχίας με τους Αμερικανούς.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Φέτος διπλός μακάβριος μορφασμός της Ιστορίας


Η εφετινή επέτειος της Εξέγερσης του Νοέμβρη μας βρίσκει ΟΧΙ μόνο σε καθεστώς κατοχής, αλλά και με την Αθήνα στο γύψο…
Η πλανητική, αυτοκρατορική κακουργία, ο αιματοβαμμένος Ομπάμα, …επιθεωρεί τα «αριστερά» ανδρείκελά του, τα οποία προσκυνούν, σε στάση προσοχής, και απαγορεύουν δικτατορικά κάθε λαϊκή εκδήλωση εναντίον του πλανητικού καίσαρα…
Με τα «αριστερά» εκτελεστικά όργανα της νέας αποικιοκρατίας ζούμε μακάβριους μορφασμούς της Ιστορίας.


16 Νοέμβρη 1973...

16 Νοέμβρη 1973...
Η αλληλεγγύη του λαού στους αγωνιζόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου κορυφώνεται. Οι φοιτητές σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα προχωρούν επίσης σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Το μεσημέρι καταφθάνουν στο Πολυτεχνείο και αγρότες των Μεγάρων, που προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο, διαμαρτυρόμενοι για τις απαλλοτριώσεις της χούντας χάριν της ιδρύσεως διυλιστηρίου του εφοπλιστή Στ. Ανδρεάδη. Ο κόσμος έξω από το Πολυτεχνείο μετριέται πλέον σε δεκάδες χιλιάδες.
Από το απόγευμα φαίνεται ότι
...

Σρεμπρένιτσα…

Το φασιστοπανί στο γήπεδο του εθνικού πρωταθλητή ήταν στη φυσική του θέση. Θα σηκωνόταν, έτσι κι αλλιώς, οπουδήποτε κι αν γινόταν το ματς. Το έφερε όμως έτσι η μαφιόζικη πραγματικότητα ώστε η «εθνική» της μπάλας να προτιμάει να πληρώνει νοίκι στην εταιρεία του κυρ Σωκράτη παρά να παίζει στο δικό της «ολυμπιακό στάδιο», δωρεάν. Γιατί μπορεί να υπάρχουν ζόρια οικονομικά, αλλά και τα φράγκα στους φίλους είναι υποχρέωση διαρκείας. Και, φυσικά, όταν υπάρχει η «αδελφοποίηση» του εθνικού πρωταθλητή με την ομάδα του Αρκάν (μακαρίτης πια αλλά οι ιδέες μένουν…) στη σερβία, τα πράγματα (και τα πανιά) έρχονται φυσιολογικά και στη θέση τους.

Video απο την απαγορευμένη πορεία κατα του Ομπάμα

 Video απο την απαγορευμένη πορεία κατα του Ομπάμα

Video απο την στιγμή της σύγκρουσης διαδηλωτών-ΜΑΤ στην επίσκεψη Ομπάμα. Σάπισαν στον ξύλο κόσμο οι μπάτσοι του Τσίπρα

 Ένα άλλο βίντεο, πιο καθαρό από την στιγμή που νεαροί διαδηλωτές, όχι μπαχαλάκηδες, αλλα πολιτικοποιημένοι που φόρεσαν κράνη για προστασία σπάνε την απαγόρευση Τσίπρα και προσπαθούν να περάσουν το αστυνομικό μπλόκο....