#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η λύση της χρεοκοπίας

Εάν δεν προβούμε σε στάση πληρωμών, το τέταρτο μνημόνιο δεν θα αποφευχθεί ενώ θα συνοδεύεται ασφαλώς από τη δραχμή που όμως τότε θα έχει ως αντίκρισμα μία λεηλατημένη χώρα
.

Έχουν προηγηθεί επτά χρόνια κρίσης, ενώ μας έχουν επιβληθεί τρία διαδοχικά μνημόνια εξυγίανσης της οικονομίας μας – στην αρχή από την πράσινη κυβέρνηση, αμέσως μετά από τη γαλάζια και στο τέλος από την πορτοκαλί, για να μην αδικήσουμε το κόκκινο. Το αποτέλεσμα είναι η πληρωμή του τριπλάσιου δημοσίου χρέους από το αρχικό, αφού μας έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1 τρις € – με κριτήριο τη μείωση των τιμών της ακίνητης περιουσίας, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων κοκ.
Εν τούτοις, το δημόσιο χρέος παραμένει ως είχε, στα 330 δις € περίπου, συνεχίζοντας να αυξάνεται – παρά το ότι κατέρρευσε το βιοτικό μας επίπεδο, εκτινάχθηκε η ανεργία στα ύψη, αποψιλώθηκε ο παραγωγικός μηχανισμός, χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα, υπερχρεώθηκε ο ιδιωτικός μας τομέας, οι τράπεζες επίσης κοκ. Το κυριότερο όλων, υποθηκεύθηκε η δημόσια και η ιδιωτική μας περιουσία στους δανειστές – οπότε σύντομα θα ξεπουληθεί η Ελλάδα, θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί.

Διαδηλώνουμε στις 15 Νοέμβρη


Κυβέρνηση μαριονετών και στο βάθος τέταρτο μνημόνιο

Δημήτρης Τζιαντζής«Πριν»

Αίμα στον Μινώταυρο προσφέρει η κυβέρνηση

Με τον τίτλο «Εκτός όσοι αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις», σχολίασε η Deutsche Welle τον πρόσφατο ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα βέβαια όσοι αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις είχαν ήδη αποχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά όπως φαίνεται οι δανειστές έχουν σκληρύνει τη στάση τους. Όσο για την κυβέρνηση, αυτή βρίσκεται σε ελεύθερο κατήφορο θυμίζοντας τη γνωστή διαφήμιση για πατατάκια «μετά το ποπ, δεν έχεις στοπ» και με τις κόκκινες γραμμές να αποτελούν οριστικά παρελθόν.


Ομπάμα: ο Ησυχος Αμερικανός... φονιάς

Άρης Χατζηστεφάνου 
 Ποιος ήταν ο πιο πολεμοχαρής πρόεδρος των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες; Η απάντηση που έρχεται σχεδόν αυτόματα στο στόμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι ο Τζορτζ Μπους. Τα φαινόμενα όμως απατούν.

Οι ζωές μας βρίσκονται ανάμεσα στα δάχτυλά σου... Τώρα μπορείς να μας σκοτώσεις από την ασφάλεια του σπιτιού σου με drones
Muse
Πριν από μερικά χρόνια η σκηνοθέτιδα Σόνια Κένεμπεκ είχε μια εξαιρετική ιδέα. Το εθνόσημο των ΗΠΑ με τον αετό (που υιοθετήθηκε στην αμερικανική επανάσταση του 1782) θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα drone.

ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

«Τον Ανδρέα στις καλές του μέρες θύμισε ο Αλέξης. Χυδαίος και ψεύτης ο Κυριάκος»!! (11-10-2016, πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Κόντρα Νιους, ιδιοκτησίας Γεωργίου Κουρή, το σχετικό άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «Πολυβόλο» τον Αλέξη Τσίπρα, που «γάζωσε τη διαπλοκή μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας».)
Το σύστημα και τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την προπαγάνδα κάθε καθεστώτος χωρίς αμφιβολία δίνουν το στίγμα των γενικότερων προθέσεών του, προσδιορίζουν τον χαρακτήρα της επιβολής και τους ευρύτερους σχεδιασμούς του. Σε κάθε περίπτωση θα τονίσουμε ότι το σύστημα αυτό μπορεί να «διαβαστεί» μόνο υπό το πρίσμα της λειτουργικής ενότητάς του, παρακάμπτοντας τον πλαστό διαχωρισμό των μηχανισμών και των προσώπων που κάνουν την βρώμικη δουλειά και εκείνων που τιμούν την θεσμική τους ιδιότητα. Είναι αυτό που λένε «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο».

Ομόλογα πολέμου

Κατερίνα Γκαράνη
Για να κάνεις πόλεμο θέλεις λεφτά αλλά αυτοί που σχεδιάζουν πολέμους και κηρύττουν πολέμους κάποια στιγμή είδαν ότι ο πόλεμος είναι μία καλή ευκαιρία να κερδίζουν περισσότερα μέσω επιτοκίων. Ακόμη κι αν έχαναν τον πόλεμο, θα έβγαιναν κερδισμένοι ή τουλάχιστον δεν θα είχαν χάσει απολύτως τίποτε. Έτσι, εμπνεύστηκαν τα ομόλογα πολέμου. 

Το αμερικανικό κογκρέσο για την χρηματοδότηση του πολέμου του 1812, όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στις αγγλικές επαρχίες του Καναδά, τα ομόλογα ήταν για έναν κλειστό κύκλο που τζόγαραν για τον "πατριωτισμό" και ο "πατριωτισμός" τους απέδιδε τα μέγιστα όταν ερχόταν η ειρήνη. Οι χρηματοδότες - παίκτες εκείνης της εποχής ήταν του επιπέδου γνωστών τραπεζιτών όπως της γνωστής γερμανικής οικογένειας,  Jakob Fugger και της επίσης γερμανικής οικογενείας του Nathan Rothschild. Μετέπειτα, ομόλογα για στενό κύκλο τραπεζιτών και κεφαλαιούχων εκδόθηκαν για τον πόλεμο της Κριμαίας και για τους Ναπολεόντειους πολέμους.