#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Διαταραχή “πλήρους φάσματος”

Τα δύο πρόσωπα του Ιανού της Νέας Παγκόσμιας ...Αταξίας: υπόσχεται ειρήνη και "ανάπτυξη", ενώ σχεδιάζει τον πόλεμο και τον όλεθρο. 
Το σύστημα θα καταρρεύσει έως το 2020;
Τον Μάϊο του 2000, στο αμερικανικό Πεντάγωνο κυκλοφόρησε ένα διαβαθμισμένο έγγραφο με τον τίτλο Joint Vision 2020”, το οποίο κήρυσσε την ανάγκη για “κυριαρχία πλήρους φάσματος” των ΗΠΑ μέχρι το 2020 σε κάθε “πεδίο μάχης” στον πλανήτη.
Το έγγραφο εξέταζε όλες τις στρατιωτικές απειλές και τις προκλήσεις που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ το 2020 και τις πιθανές αντιδράσεις σ’ αυτές.

Ο Τραμπ, ο Ερντογά, ο Φάρατζ, οι «αμόρφωτοι» και η αριστερά της ελίτ

 Της Αιμιλίας Βουλβούλη* – «Δρόμος της Αριστεράς» 
 
Γεγονός 1: Το BREXIT
Πριν από μερικές εβδομάδες είχα παρευρεθεί σ’ ένα διεθνές συνέδριο το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από μία ευρωπαϊκή ένωση κριτικής εγκληματολογίας. Για τους μη γνωρίζοντες το χώρο, η κριτική εγκληματολογία αποτελεί μία ριζοσπαστική οπτική που αφενός μεν αμφισβητεί τις κυρίαρχες θετικιστικές οπτικές του εγκλήματος μέσω ταξικής ανάλυσης του επίσημου κοινωνικού ελέγχου και αφετέρου δε αναδεικνύει κοινωνικές βλάβες από συμπεριφορές και πράξεις ατόμων υψηλών κοινωνικών στρωμάτων.


Ένα παραμύθι πορνό

Μια φορά κι’ έναν καιρό οι καλοί χριστιανοί Ευρωπαίοι αναζητώντας πλούτο κι άλλο πλούτο έστειλαν χριστιανούς να τον αναζητήσουν στα πέρατα του κόσμου. Αφού γύρω από την Ευρώπη για την πίστη και τον Θεό τους, έσφαξαν και λεηλάτησαν λαούς, είπαν να πάνε και παραπέρα γιατί κάποια παλιά γραφτά έλεγαν για μακρινούς τόπους που οι πολιτείες ήταν χρυσαφένιες και το χρυσάφι το κλότσαγες στις αλάνες.

Οι καλοί χριστιανοί, που πήγαν να φέρουν τον πλούτο στους βασιλιάδες τους, βρήκαν μια νέα γη και την ονόμασαν Αμερική. Δεν άφησαν πουλί πετούμενο όρθιο για του Χριστού την πίστη την αγία και άρχισαν να φέρνουν χρυσάφι και πλούτο αμύθητο στους αφεντάδες τους. Οι βασιλιάδες μετά για να τα έχουν καλά μοιρασμένα και να μη βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους χώρισαν όλη την Αμερική σε κράτη δηλαδή σε χώρες και τις διαφέντευαν. 

Λογικές παγκοσμιοσκατοποίησης

Συμβαίνει κάτι παράξενο στην μεταμοντέρνα εποχή μας: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται «αριστερή». Οι ΠΟΔΕΜΟΣ χαρακτηρίζονται «αριστεροί». Ο Ολάντ χαρακτηρίζεται περίπου «αριστερός».

Τις τελευταίες δυο μέρες άρχισαν να σκάνε μύτη δειλά-δειλά κάποια δημοσιεύματα που ψιλοχαρακτηρίζουν την Κλίντον «αριστερή»(!). Δηλαδή όσοι υποστηρίζουν την πανσκατοποίηση είναι αριστεροί, ενώ όσοι την πολεμούν είναι εθνικιστές, ρατσιστές, σεξιστές και γενικώς φασίστες, ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ.

Λογικές παγκοσμιοσκατοποίησης.

“Δεν θα βάλετε εγγυητή στην Κύπρο την Τουρκία που είναι αγκαλιά με το ISIS”! Άρθρο κόλαφος

Ο Σενάρ Λεβέντ γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος γράφει ένα άρθρο με το οποίο απευθύνεται προς τον Ακιντζί,τον κατοχικό “ηγέτη” …Και όπως πάντα είναι ένα άρθρο που “τσακίζει” την Τουρκία.Μπορεί να απευθύνεται στον Ακιντζί,αλλά καλό είναι να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά στη Λευκωσία,όσοι σπεύδουν να προσχωρήσουν στο δόγμα “λύση εδώ και τώρα”.

“Δεν βγαίνει η φωνή σου… Αντιληπτό πως το δεύτερο δεν είναι τόσο εύκολο όσο το πρώτο… Είναι εύκολο να συγχαίρεις τον Ερντογάν, αλλά δύσκολο να καταγγέλλεις την φυλάκιση του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς… Σε ολόκληρη εφημερίδα ¨Τζουμχουριέτ¨ έγινε αστυνομική έφοδος και μια κουβέντα δεν είπες… Η εκλεγμένη δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ ρίχτηκε στην φυλακή και από σένα πάλι δεν ακούστηκε η φωνή σου… Όταν μέσα στα μαύρα χαράματα έγινε έφοδος και πήραν 9 βουλευτές μεταξύ των οποίων τους συμπροέδρους του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουξεκντάγ και σε αυτό δεν είχες τίποτε να πεις…

Δήμευση περιουσίας

Αναστάσιος Κώνστας
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με απόφασή της που εκδόθηκε το καλοκαίρι έκανε δεκτή την αναίρεση του Δημοσίου κατά της αιτήσεως του Γιάννη Μυταλούλη κρίνοντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Ο ΕΝΦΙΑ, αν και είναι αναλογικότερος φόρος από το ΕΕΤΗΔΕ, είναι κατά πολύ υψηλότερος και βέβαια εξόφθαλμα αντισυνταγματικός. Οι νομικές θεωρίες για τη φορολογία τείνουν πλέον να δεχθούν ότι όλες οι μορφές φορολογίας που ισχύουν κατά το Σύνταγμα, δηλαδή φόρος σε εισόδημα, περιουσία, δαπάνες και συναλλαγές, είναι ουσιαστικά φόρος εισοδήματος, το οποίο έχει απλά αλλάξει την αρχική του μορφή (του εισοδήματος) μετατρεπόμενο σε περιουσία, δαπάνες ή συναλλαγές.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ 17:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στην χώρα μας, 20 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αμερικανού Προέδρου, αυτή του Μπιλ Κλίντον.
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, σπεύδουμε να υπενθυμίσουμε την σημερινή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της σταθερής ιμπεριαλιστικής πολιτικής που ακολουθούν έως και σήμερα αποτελούν η επέμβαση σε Συρία, Λιβύη και Ουκρανία. Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε όλους, διαμελισμός και διάλυση χωρών, λεηλασία του εθνικού τους πλούτου, εθνική καταπίεση, ανάδειξη φασιστικών καθεστώτων, χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες.
Νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από αυτή την ξαφνική επίσκεψη σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Οι κίνδυνοι αυτοί εντείνονται και από το γεγονός ότι ο Ομπάμα θα ευλογήσει την τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή τον άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος. Η βίαιη αλλαγή των συνόρων που επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή, δηλαδή στη γειτονιά μας, εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση.
Ο Ομπάμα δεν έρχεται να στηρίξει τον ελληνικό λαό που υποφέρει κάτω από το δυσβάσταχτο χρέος όπως ισχυρίζεται η φιλοαμερικανική – φιλονατοική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έρχεται για να προσφέρει το «τυράκι» μιας πιο γρήγορης διευθέτησης του χρέους (που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την διαγραφή), το οποίο θα αποτελεί τον μοχλό πίεσης για επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει το ΔΝΤ κι όχι τον λαό. Έπειτα από την επίσκεψη του στην χώρα μας θα κατευθυνθεί στο έτερο “αφεντικό” μας, την Άνγκελα Μέρκελ, για να παζαρέψουν το μέλλον της χώρας . Μνημονιακές κυβερνήσεις και ντόπια ολιγαρχία έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε μια πρωτοφανή υποτέλεια μετατρέποντας την σε έρμαιο των ορέξεων ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την αμερικανική «βοήθεια» στην Ελλάδα που είχε σαν αποτέλεσμα τη χούντα και την τραγωδία της Κύπρου. Ο λαός δεν ξεχνάει ότι τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα. Η επιδίωξή τους για φιλοαμερικανοποίηση του ελληνικού λαού δεν θα περάσει. Η παραχάραξη της ιστορίας και η προσπάθεια μέρους αυτής να περάσει στη λήθη θα μας βρει απέναντι.
Είναι μέγιστη πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης και των ΗΠΑ ότι η επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα πραγματοποιείται στο τριήμερο του πολυτεχνείου, πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Να απαντήσουμε όπως επιβάλλεται οργανώνοντας ένα μεγάλο και ενιαίο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
ΈΞΩ ο Ομπάμα απ’ τη χώρα.
ΈΞΩ η Ελλάδα απ’ το πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
ΈΞΩ το κουαρτέτο απ’ τη χώρα μας.
ΝΙΚΗ στον Συριακό λαό και στις δυνάμεις που αντιστέκονται στο ΝΑΤΟ.

Υπογράφουν οι κάτωθι συλλογικότητες:
Δρόμος Ανοιχτός
Συλλογικότητα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας
Σεισάχθεια
Ένωση των Δικαίων