#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Συμφορά για τη Μαντόνα... Τώρα που να βρει να πάρει πίπες...

Vasileios P Kostaras

Γλιτωσε και η Μαντονα τοσες π..... Και η Μαντονα Τραμπ θα ψηφισε...
 
    
     

Η πραγματικότητα είναι μία και απλή: το νόμισμα παίζει πρωταρχικό ρόλο

του Μιχάλη Αριδά*
Τεράστια κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για το θέμα του νομίσματος. Έχει τόσο μεγάλη σημασία, όπως λένε μερικοί, ή δεν παίζει ρόλο, αρκεί να έχεις δημοκρατία και παραγωγή;

Η πραγματικότητα είναι μία και απλή: το νόμισμα παίζει πρωταρχικό ρόλο. Δεν είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί ή ένα μεταλλικό κέρμα. Έχει τεράστια σημασία ποιος το εκδίδει, δηλαδή αν είναι τσάμπα ή αν το δανείζεται το κράτος. Αν το δανείζεται, και μάλιστα με τόκο, έχουμε ένα de facto δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, μιας και χωρίς χρήμα δεν κινείται η οικονομία. Έχει επίσης τεράστια σημασία, ποιος αποφασίζει την ποσότητα κυκλοφορίας του και αν θα έχουμε πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό. Ένας Ρότσιλντ, είχε πει: Δώστε σε μένα τον έλεγχο του νομίσματος μιας χώρας και δε με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους της…

Η αστική δημοσιογραφία στα .. καλύτερά της

Κοίτα πως τα φέρνει καμιά φορά ο «θεοδιάβολος» που θα έγραφε και ο Καζαντζάκης. Όταν κατέρευσε με πάταγο η ασφαλίτική σκευωρία σε βάρος των αναρχικών Σίψα και Αντρέεβ τους οποίους παρουσίαζαν δράστες στο έγκλημα της Μαρφίν, ο σύντροφος Mitsos 175 έγραψε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσε «Απόφαση για Μαρφίν: Τί λένε τώρα τα ΜΜΕ που είχαν ήδη καταδικάσει τους αναρχικούς που σήμερα αθωώθηκαν;». Την συνόδευε μάλιστα με την φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο που είχε στις 13/10/2013 η Realnews και το οποίο με ξύλινα γράμματα έγραφε "Ποιοι και πώς έκαψαν τη Marfin" στο οποίο κατηγορούσε άδικα τους δυο αντιεξουσιαστές, κατονομάζοντας τους.

Φρουτάκια και Φρούτα

«Ένεση 200 εκατομμύρια στα έσοδα του προϋπολογισμού του 2017 θα φέρει η νέα ρύθμιση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που επιτρέπει να υλοποιηθεί η επένδυση του δικτύου των VLTs του ΟΠΑΠ», μας λέει η είδηση. 
Έτσι, η εξάπλωση του τζόγου, που είναι ένας από τους παραδοσιακούς τομείς δράσης του οργανωμένου εγκλήματος, η διάχυση και αναπαραγωγή της διαφθοράς των συνειδήσεων με έναν ακόμα τρόπο και η αύξηση και όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων συντελούνται και «με την άδεια της αστυνομίας», από μια κυβέρνηση στοιχηματζίδων.

Ο ταγματάρχης χωροφυλακής της χούντας, Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, λίγες μέρες μετά την κάλυψη που του παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην πρόσφατη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ. 
Θυμίζουμε ότι Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε για τον Αμβρόσιο:  «Αυτά που επισημαίνει δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει και αυτό που του λένε. Αν ψάξουμε τα κείμενα και τα ψηλαφίσουμε και τα δούμε για το θέμα το κεντρικό που θίγει, δεν κάνει λάθος. Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος ο κατάλληλος που μπορεί να ενεργήσει ένας ποιμένας».
Παραθέτουμε ηχητικό – σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου, από την εκπομπή του, στον Real fm, και προσθέτουμε το εξής:  Να χαίρεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ακροδεξιό ρασοφόρο του. 

MΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα επίπεδα ανορθολογισμού, σύγχυσης και «αρνητικής ενέργειας» που μας έρχονται από την ισχυρότερη χώρα του κόσμου τίποτα το καλό δεν προοιωνίζονται. ‘Έχουν να εμφανισθούν σε τόσο σημαντική χώρα ίσως από την εποχή της κρίσης στη Γερμανία της Βαϊμάρης, αλλά και τότε δεν προέρχονταν από το κέντρο του παγκόσμιου συστήματος! Οι Αμερικανοί το νοιώθουν, γι’ αυτό και κατά 80% δεν εμπιστεύονται κανέναν από τους δύο υποψηφίους Προέδρους.
Γράφοντας αυτό το άρθρο, προσπάθησα να λύσω μερικές από τις απορίες μου επικοινωνώντας με καλούς φίλους στις ΗΠΑ, που έχουν βαθιά γνώση της αμερικανικής και διεθνούς κατάστασης. ‘Ενας από αυτούς, διεθνώς γνωστός ριζοσπάστης Καθηγητής Οικονομικών απάντησε στο μέιλ μου ως εξής. «ΕΣΥ έχεις σύγχυση; Γελάω. Κανένας εδώ δεν έχει το κλειδί της κατάστασης. Ο Τραμπ είναι τόσο νάρκισσος που εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί. Ενστικτωδώς, θέλει να αποτραβηχτεί από τον πόλεμο. Μια τυφλή επιλογή είναι καλύτερη από τη Χίλαρυ που πάει οριστικά στον πόλεμο. Αλλά ποιος ξέρει;»