#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Γιωτόπουλος: Σαν κοινός ρουφιάνος…

Του Γ.Γ.
Στην χώρα μας υπήρξαν διαχρονικά δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι. Σε πολλά ιστορικά κείμενα μπορεί να βρει κανείς απαράμιλλες περιπτώσεις παλικαριάς και αξιοπρέπειας που έδειξαν απέναντι στους δεσμώτες τους, καθώς και συγκινητικές περιπτώσεις αλληλεγγύης μεταξύ τους. Αλλωστε, η ίδια η ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου επιβάλλει συγκεκριμένη συμπεριφορά σε όποιον την επικαλείται.

Πού θα φτάσει ο κατήφορος του ΣΕΚ

GREXIT
Το ΣΕΚ μας έχει δώσει πολλά αρνητικά δείγματα στο παρελθόν. Όπως όταν έβλεπε επαναστάσεις στην Συρία και καλούσε να πέσει ο Άσαντ και απαιτούσε να κλείσει η πρεσβεία της Συρίας και να απελαθεί η πρέσβης της Συριάς πράγμα που το ελληνικό κράτος έκανε πράξη πιστό στις προσταγές του ΝΑΤΟ. 
 Μάλιστα ο Πέτρος Κωνσταντίνου μιλά από βήμα καλλυμένο με την σημαία του FSA ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' της υποτιθέμενης ''μετριοπαθούς'' αντιπολίτευσης που είναι αγκαλιά με τον ISIS και έχει και την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Χθες στη Μόσχα....Το Τείχος του Μονάχου (video)

  Το πρώτο Τείχος διαχωρισμού ανθρώπων έκτισε η Γερμανία μετά από 27 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
 
Οι κάτοικοι του προαστίου Neuperlach Sud του Μονάχου απαίτησαν από την πολιτεία να σηκωθεί τείχος που να διαχωρίζει τους ντόπιους από το μέρος όπου θα στεγαστούν σε κτίρια-φυλακές 160 νεαροί πρόσφυγες. Η απαίτησή τους έγινε δεκτή και ήδη το τείχος με ύψος 3,65 μέτρα ολοκληρώνεται. Η ξενοφοβία των Γερμανών πολιτών όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη πιο έντονη από τους πρώτους μήνες που πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην χώρα. 

Πέρα από το αδιανόητο αυτό κατασκεύασμα που χωρίζει τους δύο κόσμους, των Αρίων και των προσφύγων, τραγικές είναι οι δικαιολογίες των κατοίκων που ζήτησαν το χτίσιμο του τείχους. Εκτός από τον φόβο που έχουν ότι οι νεαροί πρόσφυγες θα τους κάνουν κακό, φοβούνται ότι χωρίς αυτόν τον διαχωρισμό η αξία των περιουσιών τους θα πέσει. Το πόσο πέφτει η αξία της ανθρώπινης ψυχής με αυτό το ρατσιστικό κατασκεύασμα και βέβαια δεν απασχολεί τους κατοίκους του Μονάχου.

Οτιδήποτε αξίζει, το πουλήσατε ήδη! Μαζί με τις συνειδήσεις σας

Γράφει ο mitsos175
Παλτό 1) Το γνωστό είδος χειμωνιάτικου ενδύματος. 2) Μεταφορικά εννοούμε τον αθλητή ομάδας που στοιχίζει πανάκριβα, κι ενώ τον φέρνουν με την ελπίδα κατάκτησης τίτλου - υποδεχόμενο με τους ανάλογους πανηγυρισμούς - αποδεικνύεται άχρηστος.
Μετά από λίγους αγώνες -όπως το ρούχο το καλοκαίρι που το "ξεχνάμε" στη ντουλάπα, κάθεται στον πάγκο κάνοντας τον προπονητή να τραβά τα μαλλιά του, ενώ τους φιλάθλους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ τους χαμένους βαθμούς.

Με τη δεύτερη ειρωνική σημασία θα χαρακτηρίσω τα προγράμματα του Υπουργείου "Αμύνης". Τι Άμυνα δηλαδή που είμαστε "μπείτε ΝΑΤΟ αλέστε", αφού χρησιμοποιούμε τα όπλα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ανασχηματισμός κλώνων

του Γιάννη Λαζάρου 
Η αντίδραση που προκάλεσε ο τελευταίος ανασχηματισμός χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι αυτή που οι Βρυξέλλες έταξαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να παίζει τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Η άλλη κατηγορία είναι πολίτες που δεν μπορούν να δεχτούν τα τεκταινόμενα και η λογική τους δεν τους επιτρέπει σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται να συμφωνούν με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. 
Στις αντιδράσεις και των δυο κατηγοριών βρίσκουμε κοινά στοιχεία τα οποία βέβαια χρησιμοποιούνται για εντελώς διαφορετικούς  σκοπούς. Ένα από τα κοινά στοιχεία είναι και η λοιδορία, όπως και το βρίσιμο (μπινελίκια) για τις "αποφάσεις" του πρωθυπουργεύοντος. Για παράδειγμα η πρώτη κατηγορία λέει, "με παλιά υλικά δεν οικοδομείται η νέα Ελλάδα", όπερ μεταφραζόμενο πάει να πει, πως "είσαστε όλοι μπάζα, και εμείς είμαστε καλύτεροι".