#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Τα Μνημόνια και οι Δανειακές τους Συμβάσεις δεν καταργούνται με εκλογές!

Μονομερή διαγραφή του χρέους! Πόλεμο στον πόλεμο της ΕΕ! Επανάσταση Λαέ!
…όλη αυτή η διαδικασία των Μνημονίων μπορεί να ανατραπεί μόνο με ένα γνήσιο λαϊκό μέτωπο ταξικού προσανατολισμού και αντίστοιχων άμεσων στόχων. Αυτό το λαϊκό μέτωπο που κάθε επαναστατική πολιτική οργάνωση πρέπει να παλέψει για τη συγκρότησή του πρέπει να δημιουργεί συνθήκες μια άλλης εξουσίας των «από τα κάτω» και θα ασκείται από τα ίδια τα λαϊκά στρώματα.
Μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων πίστεψαν ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τα Μνημόνια και τις δανειακές τους Συμβάσεις με εκλογικές διαδικασίες και τη συνέχεια του κράτους που αυτές επιφέρουν. Δεν έγινε κατανοητό σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού το μέγεθος του Μνημονιακού πραξικοπήματος του 2010 και οι συνέπειές του για το μέλλον του ελληνικού λαού.

Α. Αλαβάνος: "Ο Τσίπρας είναι ο Μαρκεζίνης των ημερών μας"

Από την σημερινή ομιλία του Α. Αλαβάνου σε εκδήλωση ΛΑΕ / Ν. Σμύρνη                                        
  "Ο Τσίπρας είναι ο Μαρκεζίνης των ημερών μας" 

«Μια και πλησιάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου αξίζει να σκεφτούμε τα περίεργα παιχνίδια της ιστορίας.

Η τότε κυβέρνηση που όρκισε ο Παπαδόπουλος στηρίζονταν σε  πρόσωπα από τον κοινοβουλευτικό κόσμο που δέχθηκε να ενσωματωθεί στις χουντικές διεργασίας. Η κυβέρνηση σήμερα στηρίζεται σε ένα κόμμα που προέρχεται από την αριστερά και δέχεται να ενσωματωθεί στις διεργασίες για την εφαρμογή των εντολών και των δανειστών στον τόπο μας.


Η αόρατη εξουσία

Βιώνουμε αναμφίβολα μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον ερήμην μας – ενώ χρησιμοποιούμαστε για να πληρώνουμε συνεχώς νέους φόρους, για τους οποίους εισπράττουμε όλο και λιγότερα ανταλλάγματα.
[Πηγή: Analyst.gr, 03/11/2016].
«Οι Έλληνες, παρά το ότι φαίνεται πια πως όποιο κόμμα και αν επιλέξουν, δεν θα αποφύγουν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να μην αφελληνισθούν»

Άρθρο

Οι δυτικές κοινωνίες του 18ου και του 19ου αιώνα ήταν αντιμέτωπες τόσο με λογικές, όσο και με παράλογες εξουσίες, οι οποίες είχαν όμως ένα κοινό γνώρισμα: επρόκειτο για ανοιχτές, εμφανείς εξουσίες, όπου όλοι γνώριζαν ποιος διατάζει και ποιος απαγορεύει – ο πατέρας, ό δάσκαλος, το αφεντικό, ο βασιλιάς, ο αξιωματικός, ο Θεός, ο νόμος, η ηθική συνείδηση κοκ.

«Donbass,ο άγνωστος πόλεμος».Giannis Athanasiadis
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος κοινωνικός χώρος 2510, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Έγιναν ενημέρωση, εισηγήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών θέσεων (η δική μου παρέμβαση στο 1:35′:10»)
Σε γενικές γραμμές κοινός τόπος είναι ότι είναι λάθος η προσέγγιση πως πρόκειται για ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά αντίθετα είναι «πατριωτική» αντιφασιστική γραμμή αντίστασης στην μετεξέλιξη της νεοφιλελεύθερης Δύσης σε φασιστικό ολοκληρωτισμό.
Αξίζει να ακούσετε τις εισηγήσεις ακόμα κι αν διαφωνείτε από την θέση που μπορεί να το προσεγγίζουν οι ομιλητές.
Και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το τι μπορεί να κάνει και ο δικός μας λαός ξεπερνώντας τον φόβο, πριν οδηγηθεί στην ολοκληρωτική εξαθλίωση του.

Μοιρολάτρες ή "συνεργάτες";..,


     Φθίνει, λέει, σταδιακά και χλωμιάζει το πολιτικό άστρο του πρωθυπουργού-πινόκιο.

     Και όπου νάναι λέει, θα πέσει διότι δεν θα τον στηρίζει κανείς.
     Ε, και;
     Εκτός απ' το ότι αυτά είναι μπούρδες διότι αποκλείεται να τον εγκαταλείψουν κάτι τυχαίοι που τους πήρε απ' το αιώνιο
4% και τους έκανε υπουργούς ( η μη τυχαίοι έφυγαν μόλις είδαν την κατάντια των τυχαίων),
     ..αυτό είναι το ζητούμενο; Πέσε πίτα να σε φάω;
     Δηλαδή θα περιμένουμε πότε θα φθαρεί ο κάθε προδότης και  πέσει σαν ώριμο φρούτο,
     ..για να περάσουμε στον επόμενο δωσίλογο;
     Και η ζημιά που θάχει κάνει στο μεταξύ;
     Η ζημιά που έχουν κάνει όλοι αυτοί;
     Αυτή η απίστευτη ακινησία και μοιρολατρία του ελληνικού λαού,
     ..που δεν μπορεί να αιτιολογηθεί πιά με κανέναν τρόπο,
     ..δεν έχει όμοιο στα χρονικά της καταγεγραμμένης ιστορίας της ανθρωπότητας. Ποτέ όμως. Ever!

Η πιο αδίστακτη κατοχική κυβέρνηση ανασχηματίστηκε για να ολοκληρώσει την καταστροφή

του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Τελικά ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός έγινε και οι πολιτικές αναλύσεις που ακολούθησαν και ακολουθούν και επίσης διαβάζουμε, μάλλον επιφανειακές είναι και ασχολούμενες με τα επιφαινόμενα και όχι με την ουσία. Το αν π.χ. ο αρχιεπίσκοπος επέβαλε την απομάκρυνση του Φίλη, ή ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί μια ανούσια ανακατανομή ρόλων σε μια καταρρέουσα κυβέρνηση. Φτωχοπροδρομικές αναλύσεις, προερχόμενες κυρίως από τα επιτελεία της ΝΔ, του Ποταμιού, ή του ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναβάθμιση του ρόλου τους στην υπηρεσία του κατοχικού καθεστώτος.