#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Γιατί βομβαρδίζουν εμάς;

Γράφει ο mitsos175.
Κανένας θρήνος στα δυτικά ΜΜΕ για τη μικρή Μαρία, την κοπέλα που έχασε τη ζωή της πριν μέρες, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των δήθεν μετριοπαθών στη Συρία. Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ βομβαρδίζουν αμάχους μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία. Γι αυτό ακριβώς όμως οι φασίστες χάνουν τον πόλεμο παρά την υλική βοήθεια των ιμπεριαλιστών της Δύσης, των αλλοπρόσαλλων Σεΐχηδων και Σουλτάνων. Χιλιάδες παιδιά δέχθηκαν την εκδικητική μανία των αδίστακτων εγκληματιών που παρουσιάζονται από το ΝΑΤΟ ως λύση! "Λύση" που βολεύει μόνο τους πολεμοκάπηλους.

Η ξεχασμένη Βάρκιζα

του Γιάννη Λαζάρου 
Άργος και Ναύπλιο είναι τόσο κοντά που στο μυαλό πολλών αλλά και στα γεωγραφικά ορίζεται ο τόπος ως Αργοναυπλία. Τόποι που ανασαίνουν Ελλάδα χιλιάδες χρόνια με τα πάνω τους και τα κάτω τους όπως τα έφερναν οι χρόνοι οι ιστορικοί. 
Το Ναύπλιο είχε την "τιμή" να δεχτεί τον πρώτο βασιλέα και στην δική του γη πάρθηκαν και υλοποιήθηκαν όλες οι αποφάσεις που υπαγόρευαν οι αφέντες σε αντιβασιλιάδες και δουλικά που έφεραν ελληνικό όνομα. 
Το Άργος που ακόμη στέγνωνε το αίμα των διακοσίων και πλέον αδικοσφαγμένων από τους Γάλλους στην παρούσα ιστορία διαθέτει τον κάμπο του.
Στα 1833 αφού έχει έρθει ο βουτυρόπαις Όθων να κατσικωθεί για βασιλιάς στο σβέρκο των φρεσκοελευτερωμένων Ελλήνων μετά από τον σχεδιασμό των τριών προστάτιδων δυνάμεων, κουβαλώντας και τους πραιτωριανούς Βαυαρούς, στρατό, αντιβασιλιάδες και παρατρεχάμενους, ο λαός περίμενε να κυβερνηθεί επιτέλους και να δει μια άσπρη μέρα. 

Το πλαίσιο – πρόταση που κατέθεσε η Ένωση των Δικαίων στη Διεεξοδο για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Οκτώβρη

Χίλια μπράβο στους συντρόφους της Ένωσης των Δικαίων
Εν όψει της ψευδοαντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης της 20ής Οχτώβρη

Το πλαίσιο – πρόταση που κατέθεσε η Ένωση των Δικαίων στη Διεεξοδο για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Οκτώβρη:
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συριακού λαού ενάντια στην επέμβαση του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, ενάντια στα δολοφονικά μορφώματα που δημιούργησε και χρηματοδότησε, ενάντια στα σύμμαχα καθεστώτα του. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ήττα του αμερικανονατοικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του στη Συρία , παλεύουμε να ηττηθεί το σχέδιο τους για την Νέα μέση ανατολή που στοχεύει  στον απόλυτο έλεγχο της περιοχής και ταυτόχρονα την πλήρη αναδιάταξη της περιοχής , καθώς και την ανατροπή κυβερνήσεων, διάλυση χωρών και κρατών . Η ήττα τους στη Συρία είναι η πρώτη προϋπόθεση για μια πραγματική ειρήνη στη περιοχή και όχι για μια »ειρήνη» με το πιστόλι στο κρόταφο , ώστε να λυθούν τα περίπλοκα εθνικά ζητήματα προς όφελος των λαών και όχι με βάση τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Η συνθήκη αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να σταματήσει ο ξεριζωμός ανθρώπων και κατ’ επέκταση η προσφυγιά.
Απαιτούμε:

Ποια είναι η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία του κόσμου; Η Φουκουσίμα.

"Η πυρηνική καταστροφή έχει μολύνει τον μεγαλύτερο ωκεανό του κόσμου σε μόλις πέντε χρόνια και ακόμα υπάρχει διαρροή 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων κάθε μέρα...

"Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες έλιωσαν και ότι συνέβη στη συνέχεια ήταν η μεγαλύτερη απελευθέρωση ραδιενέργειας μέσα στο νερό στην ιστορία του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, ραδιενεργά χημικά προϊόντα, μερικά σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι το Τσερνομπίλ, διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, οι αριθμοί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ υψηλότεροι, καθώς οι ιαπωνικές επίσημες εκτιμήσεις έχουν αποδειχθεί από πολλούς επιστήμονες ότι έχουν παραποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ραδιενεργά συντρίμμια από την Φουκουσίμα πλησιάζουν την δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής Σαν αυτό να μην ήταν αρκετά κακό, η Φουκουσίμα συνεχίζει να διαρρέει μια εκπληκτική ποσότητα 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων στον Ειρηνικό Ωκεανό κάθε μέρα, και θα συνεχίσει το πράττει επ' αόριστον καθώς η πηγή της διαρροής δεν μπορούν να σφραγιστούν, καθώς είναι απρόσιτες στους ανθρώπους και τα ρομπότ λόγο των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών..."

ΗΠΑ: Το κατεστημένο, η ιστορική κρίση του και η επερχόμενη έκρηξη του αμερικανικού κοινωνικού ηφαιστείου! …Όταν στις 14 του περασμένου Αυγούστου διαπιστώναμε την «κατάρρευση του αμερικανικού δικομματισμού» (1) σχεδόν κανένας δεν φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά αυτή τη διαπίστωση και τις κατακλυσμικές πλανητικές συνέπειές της. Σήμερα, δηλαδή μόλις δυο μήνες αργότερα και λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όχι μόνο αυτή η κατάρρευση βγάζει κυριολεκτικά μάτια, αλλά και μπορούμε πια άνετα να διαπιστώσουμε κάτι πολύ πιο σοβαρό και… πολλά υποσχόμενο: την χωρίς προηγούμενο –τουλάχιστον από την εποχή του μεγάλου κραχ του 1929-  πολιτική αλλά και κοινωνική κρίση της βορειοαμερικανικής (αστικής) δημοκρατίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει προσεχώς  σε κοινωνικές εκρήξεις και πολιτικές ανατροπές ιστορικών διαστάσεων!

Μιας εβδομάδας «Παττακίαση»Διονύσης Ελευθεράτος     Εφημερίδα Πριν 16/10/2016
Στη μία εβδομάδα που παρήλθε από το θάνατο του Παττακού, η φιλοχουντική ή και χουντολάγνα αρλουμπολογία αποχαλινώθηκε. Στο πρόσωπο του «αντιπροέδρου Α΄» συμπυκνώθηκε η μυθοπλασία που φιλοδοξεί να εξωραΐσει τη χούντα, αντλώντας θράσος από την πολιτική ενδυνάμωση των δεδηλωμένων νοσταλγών της «εθνοσωτηρίου» («Χρυσή Αυγή»), αλλά και από το αναμάσημα φληναφημάτων εκ μέρους «καθώς πρέπει» διανοουμένων, όπως θεωρείται πχ ο Στέλιος Ράμφος. Φληναφημάτων, που δεν αντέχουν καν μία απλή αντιδιαστολή πχ με τα επίσημα κρατικά οικονομικά στοιχεία, της εποχής εκείνης.