#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Η Γερμανία «κόβει» τα επιδόματα για άνεργους μετανάστες από την Ε.Ε.Sozialhilfe für EU-Ausländer soll begrenzt werden

DIE WELT  /  Stand: 12.10.2016 
Arbeitslose EU-Bürger sollen in Deutschland frühestens nach fünf Jahren Hartz IV oder Sozialhilfe bekommen können. Arbeitsministerin Andrea Nahles (SPD) hat einen passenden Gesetzentwurf erarbeitet.

 Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας σε μετανάστες που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ε.Ε., αποκάλυψε  η Die Welt.

Νόμος 41: Ένταλμα; Ποιο ένταλμα; Έρευνα εξ' αποστάσεως στον υπολογιστή σου

Και με το γράμμα του Νόμου πλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορεί στο χαλαρό να παραβιάζει τον υπολογιστή μας και να μας παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως.
Αν θα το ξέρουμε;
Όχι βέβαια.
Τα πάντα, άλλωστε, γίνονται εν αγνοία του χρήστη.
Ο λόγος για τον Ομοσπονδιακό (της κυβέρνησης των ΗΠΑ δηλαδή) Κανονισμό 41 (Rule 41) που πρόκειται να τροποποιηθεί. Ο Κανονισμός 41, μέρος των Ομοσπονδιακών Κανόνων της Ποινικής Δικονομίας, είναι ο Νόμος που αναλύει τα περί προσφυγών και τίνα τρόπο μπορούν να γίνουν· με απλά λόγια, είναι το νομοθέτημα που εξουσιοδοτεί τους ομοσπονδιακούς δικαστικούς λειτουργούς να εκδίδουν τα εντάλματα και να μπουκάρουν για έρευνα και συλλήψεις. Μέχρι τώρα, στον κανονισμό 41, υπάρχει και κάποιος περιορισμός: προϋπόθεση για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε έρευνα και συλλήψεις, είναι να βγάλει πρώτα ένταλμα από κάποιον δικαστή στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Δηλαδή, δικαίωμα να εκδώσει ένταλμα έχει ένας δικαστής που η περιοχή στην οποία θα διεξαχθεί η έρευνα, υπάγεται στην δικαιοδοσία του.

15 Οκτωβρίου – 16 Οκτωβρίου / Werkstattkino Μόναχο


Συνεχίζοντας τις πρώτες επιτυχημένες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Ευρώπη, το ντοκιμαντέρ This is not a coup ταξιδεύει τον Οκτώβριο στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και για περίπου ένα μήνα θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Saint-André-des-Arts στο Παρίσι.
Στις 15 και 16 Οκτωβρίου θα προβληθούν και τα τέσσερα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους της Infowar productions (Debtocracy, Catastroika, Fascism Inc και This is not a coup) στο Μόναχο και θα ακολουθήσει Q&A με τον Άρη Χατζηστεφάνου, στο  Werkstattkino  Fraunhoferstr. 9    

Τα Συριζαίικα καθάρματα ξεπέρασαν τα όρια της πολιτικής αλητείας, της ιστορικής βεβήλωσης, της καπηλείας, της ελεεινής συμπεριφοράς

Του Γιώργου Γιαννακέλλη
Ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αλητείας, της ιστορικής βεβήλωσης, της καπηλείας, της ελεεινής συμπεριφοράς. Ψάχνεις να βρεις λέξεις και αδυνατείς προσπαθώντας έστω και γραπτά, να εκτονώσεις στο ελάχιστο την αηδία, τον θυμό, την οργή που σου προκαλεί η ανάρτηση –στο twitter- που έκανε η φυλλάδα «Αυγή» την οποία βλέπουμε στην φωτογραφία.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά το έχω πάρει προσωπικά. Νιώθω ότι τα κυβερνητικά δουλικά ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών ασελγούν στην μνήμη θανατοποινιτών κομμουνιστών –ένας απ’ αυτούς ήταν και ο πατέρας μου-προσβάλλουν χιλιάδες αγωνιστές που βασανίστηκαν και έφτυσαν αίμα σε ξερονήσια και φυλακές, γράφοντας αυτό το σύνθημα.


Διατλαντικές συνεργασίες (ΤΤΙΡ)

Η νέα επίθεση του Αμερικανισμού στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Λάμπος μιλάει στον Γιάννη Κολλάτο και στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV»:

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ