#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Stern: οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν μόνο να μαντέψουν τι είναι ικανά να κάνουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας

© RIA Novosti. Βιτάλι Ankov Αντιαεροπορικό πυραυλικο σύστημα S-400. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου - RIA Novosti.  Η  Ρωσία ανέπτυξε  στη Συρία, σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400, τα οποία είναι σε θέση να προστατεύσουν  το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και η Δύση μπορεί μόνο να μαντέψει πόσο μεγάλη είναι η ικάνότητα τους, στην πραγματικότητα, γράφει το  Stern [1].
Για τη Μόσχα, δεν θα είναι δύσκολο να δημιουργήσει  τη δική της ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να τη διατηρήσει στη Συρία.
 Σύμφωνα με αυτή την...

Η Αθήνα δεν απελευθερώθηκε, γενικώς κι αορίστως...

Η Αθήνα δεν απελευθερώθηκε, γενικώς κι αορίστως. Την απελευθέρωσαν. Ποίοι; Οι τρελοί που αντιστάθηκαν με πρώτους τους κομμουνιστές.
Η απελευθέρωση δεν ήρθε μόνη της,την έφεραν. Ποιοί; Όσοι γράψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ρεαλισμό και το φόβο, όσοι αγνόησαν τη...
θλίψη. Με πρώτους τους ΕΑΜίτες και τους Κουκουέδες.
Εργάτες, προοδευτικοί διανοούμενοι, δημοκράτες αξιωματικοί. Κανονικοί άνθρωποι που δεν ονειρεύονταν να γίνουν ήρωες.

Το Λυκόφως των Ελίτ

Η αξιοκρατία είναι μια πραγματικά συναρπαστική λέξη. Παραπέμπει στο ευγενές ιδανικό μιας κοινωνίας το οποίο δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, και τούτο διότι η κοινωνία δεν λειτουργεί αξιοκρατικά. Πείτε ότι λειτουργεί πελατειακά και ρουσφετολογικά, πείτε το με όρους οικογενειοκρατίας και τζακιών, πείτε το με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά, αν η κοινωνία αφηνόταν να αναδείξει και να οδηγηθεί από τους καλύτερους, από τους εξυπνότερους και από τους πλέον ταλαντούχους, τότε δεν θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και όλα θα λειτουργούσαν εύρυθμα και άψογα.

Αυτά λέει η επίσημη αφήγηση, η οποία εδώ και καιρό έχει βρει το κόλπο να χρησιμοποιεί σαν δούρειους ίππους λέξεις, (αφού πρώτα τις ανασκολοπίσει), του ευγενούς λεξιλογίου, της ηθικής και των υψηλών ιδεών, για να διασπαρθεί, να νεκρώσει τις κριτικές αντιστάσεις και να εγκατασταθεί στο νου και το θυμικό των κοινωνιών.

Ποιον θα γαμήσει ο φτωχός, όταν γυρίσει ο τροχός; 5 φιλοσοφικά ερωτήματα…

«Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει την αξιοπρέπεια, αν δεν του τη δώσεις.»
Γκάντι
«Οι άνθρωποι [στον καπιταλισμό] έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ελάχιστες πιθανότητες.»
Πεσσόα
«Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς.»
Ελύτης
«Άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια»
ποιητής Φανφάρας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Την παροιμία βεβαίως τη γνωρίζετε: «Θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός».
Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ποιος είναι αυτός ο «φτωχός» και γιατί περιμένει να «γυρίσει ο τροχός» για να «γαμήσει»; Και ποιον θα γαμήσει τότε;

Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944 η απελευθέρωση της Αθήνας απ' τους Γερμανούς κατακτητές

 Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ελέγχουν απόλυτα την Αθήνα, αφού οι Γερμανοί κατακτητές κάτω απ’ την πάλη του λαού αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Μια τεράστια λαοθάλασσα ξεχύνεται στην πόλη με συνθήματα για μια Ελλάδα λαοκρατική να δονούν τον αέρα και τεράστια πανό του ΚΚΕ και του ΕΑΜ να γεμίζουν την Αθήνα.
Η σκλαβιά στον φασισμό είχε πια τελειώσει με τους μαχητές του ΕΛΑΣ να ανεβάζουν στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία.

Ο «Ριζοσπάστης της ίδιας μέρας, προτρέπει τον λαό να δείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στα ντόπια δοσιλογικά καθάρματα που είχαν συνεργαστεί με τον κατακτητή, ενώ οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν επίθεση στις γερμανικές δυνάμεις που υποχωρούσαν. Στις 13/10 οι ΕΛΑΣίτες έδωσαν ηρωική μάχη για να σώσουν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά.

Η φύση έχει χιούμορ

Το the Comedy Wildlife ιδρύθηκε από δυο παθιασμένους φωτογράφους της άγριας φύσης. Τα κλικ που προσπαθούν σε κάθε φωτογραφία δεν έχουν μοναδικό σκοπό να αναδείξουν την ανθρωποκεντρική χιουμοριστική πλευρά των ζώων. 
Βρήκαν έναν πολύ ωραίο τρόπο να περνάνε τα μηνύματα για την προστασία της άγριας ζωής σε περισσότερους πιο εύκολα. 
Καθιέρωσαν και τα ετήσια βραβεία για την κατηγορία αυτή των φωτογραφιών.

Φίλοι - φίλοι καριοφίλι

Η σοβούσα κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο, φθάνοντας σε σημείο αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία, με ταυτόχρονη «παράβλεψή» της από τις ΗΠΑ. Η αμφισβήτηση αυτή θέτει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το ζήτημα της αλλαγής των συνόρων της Ελλάδας, της Τουρκίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής, δηλαδή σημαίνει την επέκταση του πολέμου και στα Βαλκάνια (1).

Το κυρίαρχο τμήμα της αστικής τάξης της χώρας μας, πάντοτε προσκυνημένο στους ξένους «προστάτες» του εθελοτυφλεί, όπως έκανε πάντοτε σε στιγμές μεγάλης κρίσης και ξεγελάει τον εαυτό του και τον ελληνικό λαό με διάφορα παραμύθια, πιστεύοντας και προπαγανδίζοντας πλατιά ότι αυτές οι δηλώσεις και κινήσεις της Τουρκίας αποσκοπούν στην εκτόνωση της εσωτερικών της πολιτικών αντιθέσεων.