#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

«Να μας δείξεις πώς θα πετύχουμε κι εμείς τους στόχους μας, γιατί συνεχώς ξεφεύγουμε απ’ τον στόχο…»!

Τσίπρας προς Κορακάκη, 06/09/2016
Τώρα που τελειώνουν τα ψωμιά τους, κανένα έλεος στα Συριζόπανα και στα τσιράκια τους: Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες, Ζωίτσες, και τα λοιπά εξωκοινοβουλευτικά σούργελα των ΜΚΟ. Θα πει κάποιος αφελής «και τί θα κάνουμε χωρίς αρχηγούς»; Του απαντάμε ότι αν οι αρχηγοί είναι όλοι αυτοί οι καιροσκόποι που αυξάνουν συνεχώς το Ε9 τους και τις καταθέσεις τους στις τράπεζες είμαστε άξιοι της τύχης μας. Είμαστε άξιοι της τύχης μας αν αφήνουμε τους παραπάνω δουλεμπόρους και τσανακογλύφτες των ιμπεριαλιστών να κερδοφορούν, εκτός των άλλων, συμμετέχοντας σε γεωπολιτικά παιχνίδια εις βάρος ολόκληρων λαών με πρώτο και καλύτερο τον ελληνικό. Την τύχη μας όμως θα την καθορίσουμε εμείς οι ίδιοι στέλνοντας στον αγύριστο όλα τα πεμπτοφαλαγγίτικα υποκείμενα που μια ζωή αποσυνδέουν τα λόγια τους από τις πράξεις τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη της κοινωνίας που αδικείται.
  

Τελικά ο γλοιώδης Τσίπρας αποδείχθηκε ένα μικρό κακέκτυπο του Σεφερλή! Όταν πριν μερικά χρόνια ο Καραμανλής, έτρωγε τυρόπιτες παίζοντας play station, και παρέδιδε την πρωθυπουργία στον Τζέφρυ Παπανδρέου και την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ο Τσίπρας προετοιμαζόταν για πρωθυπουργός βλέποντας Σεφερλή!! Ο Σεφερλής που να το φανταζόταν ότι με τις κοτσάνες του, τις γκριμάτσες του και τις μεταμφιέσεις του, εκπαίδευε τον γελωτοποιό Τσίπρα για κλαρινοπρωθυπουργό!!!

H Koύβα του Φιντέλ, η Αρμενία, οι Ελεύθεροι του κόσμου σπάνε το δολοφονικό εμπάργκο στη Συρία κι εδώ οι «ηγέτες» των οργανώσεων Σόρος… ετοιμάζουν διαδήλωση συμπαράστασης στους τζιχαντιστές…Έφθασε ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Συρίας, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση, κι από την Αρμενία…
Σε τι κόσμο ζούμε;
Έξι (6) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία…
Έξι (6) χρόνια με δολοφονικό εμπάργκο υποστήριξης των «ανοιξιάτικων» τζιχαντιστών, των λακέδων των ιμπεριαλιστών και με πρόσφατη ανανέωση από τη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» (Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία…)
Έξι (6) χρόνια υποστήριξης της «αραβικής άνοιξης made in usa»με μπροστάρη την αποικία Ελλάδα…
Έξι (6) χρόνια δολοφονικού εμπάργκο, διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας στην Ελλάδα ως ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata… σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο), μέχρι «να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Συρία» κατά τον Αβραμόπουλο, τον ΥΠΕΞ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ… Όπως ακριβώς απαιτούσε ο κύριος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:…

ανθρωπόκενοι στο s/s cyberia


Η απουσία ειδήσεων επιβάλει την κατασκευή τους. Πέρασαν δεκαετίες σκληρής προπόνησης, συνοδευόμενης από αυστηρή δίαιτα, σε δωμάτια, καφενεία, κινηματογράφους, γήπεδα, πάρκα και παιδικές χαρές, διαδρόμους αναμονής και υπόγεια με φτηνό ενοίκιο. Προπόνηση σκληρή στην αποφυγή του νοήματος, τρίπλες ανάμεσα στους περαστικούς, κατά τη  διάρκεια συζητήσεων στη δουλειά, σε τυχαίες συναντήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπόφευκτα ραντεβού με τις παλιές μας πατρίδες από τα παιδικά μας χρόνια.

Το βιβλίο που αγνοήθηκε και ο συγγραφέας του εκτελέστηκε: "Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα"

Η πρώτη έκδοση του έργου του Δ. Μπάτση Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα έγινε το 1947, από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία – Α.Ε.» με επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα και το 1977 το βιβλίο επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στο Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και του συγγραφέα του, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο: Το “Κατεστημένο” […] είχε πολλές και μεγάλες ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει απ' αυτό έστω και λίγα διδάγματα. […]

Ο αναγνώστης […] δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει πως σ' αυτή τη μελέτη του 1947 έχουν τεθεί τα βασικά προβλήματα ανάπτυξης μιας χώρας εξαρτημένης και υπανάπτυκτης, χώρας "περιφερειακής", όπως θα λέγαμε σήμερα, και προτείνονται λύσεις επιστημονικά θεμελιωμένες και, μαζί, συγκεκριμένες».

«Πρώτη φορά Αριστερά, μόνο με Μπατσίνες μπορεί να κυβερνά»

Του Γ. Γ.
Εχουν κάτι "φλασιές" ορισμένες φορές κυβερνητικά στελέχη που στην κυριολεξία σε αφήνουν άναυδο.
Δεν ξέρουμε αν  η παρακάτω πρόταση προέρχεται από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Καρανίκα, πάντως όποιος και να την σκέφτηκε, είναι στην κοσμάρα του ο τύπος.

Και να τι εννοούμε. Ξεφυλλίζοντας ορισμένες Κυριακάτικες εφημερίδες τρακάρουμε κάποια ρεπορτάζ που έχει η φυλλάδα του «κομιστή» και τα οποία αναφέρονται «στο πλήρης αδιέξοδο» στο οποίο έχει βρεθεί η κυβέρνηση με τον λαϊκό ξεσηκωμό για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών ανθρώπων ακόμα και για «χρέη προς το Δημόσιο ύψους 500 ευρώ». Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Δήμος Αθήνας με «μπαράζ κατασχέσεων για δημοτικά τέλη».

9.300 παπάδες 7.270 γιατροί - Βγες αριστεριστή Σατανά!

Πηγή: "Πριν"
οι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή από κάθε έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται 9.298 κληρικοί. Αντίστοιχα, πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους οποίους έχουμε όλοι ανάγκη; Μόλις 7.271! Ακόμα και μαζί με τους 800 των Κέντρων Υγείας, ο αριθμός των γιατρών υπολείπεται πολύ των παπάδων.