#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΛΥΜΝΗΜΟΝΙΟΥΧΟΣ


Περί Νέας Δραχμής και άλλα συναφή

του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Παρά την τεράστια εκστρατεία φόβου, που εξαπολύθηκε ήδη από την επίσημη απαρχή της ελληνικής «κρίσης» το 2010, την επιβολή της ξένης κατοχής δια μέσου -και με την εφαρμογή- των μνημονίων, εναντίον της μοναδικής εναλλακτικής διεξόδου που είχε η χώρα μας, η λύση αυτή είναι εδώ, μπροστά μας. Δηλαδή είναι η άρνηση αναγνώρισης του χρέους και η κήρυξή του ως παράνομου, επονείδιστου και επαχθούς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μαζί με την ανάκτηση της νομισματικής μας κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει την ταυτόχρονη έξοδο από την ευρωζώνη, την Ε.Ε. και την καθιέρωση εθνικού καθαρά κρατικού χαρακτήρα νομίσματος. Η λύση αυτή όλο και επανέρχεται προς συζήτηση και ολοένα βάλλεται πιο πολύ από τις καθεστωτικές -κατοχικές- δυνάμεις.

49 χρόνια χωρίς τον φλογερό επαναστάτη, κομμουνιστή Τσε Γκεβάρα

Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την αιχμαλωσία και την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα,

Ο μαρξισμός μου έχει βαθιές ρίζες και έχει εξαγνισθεί. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.
Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.
   Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
                                                    


Η αλήθεια να λέγεται...όλοι μαζί εναντίον μας!

Μιά μικρή ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, με έριξε στα τάρταρα...ίδια με την προηγούμενη και ως νέα Πυθία σας εκμυστηρεύομαι πως θα είναι ίδια με την επόμενη.
Όλα τα έχει ο μπαξές, διαπλοκή, άδειες, δικαιοσύνη, κραυγές,αγανάκτηση, μείωση συντάξεων,αύξηση φόρων.
Τα δύο τελευταία είναι παρεάκι, μειώνονται οι συντάξεις αυξάνονται οι φόροι. Και οι μισθοί.... κατρακυλάνε και αυτοί...πως τους ξέχασα;Ίσως γιατί πέσε πέσε έγιναν ένα με το χαλί, για την ακρίβεια μπήκαν κάτω από το χαλί και άντε να τους βρεις!
Ο χωρισμός της κοινωνίας καλά κρατεί.Αυτοί και οι άλλοι, κάποιοι είναι  μέσα και φοβούνται μήπως βγουν, κάποιοι είναι στην απ' έξω και αγωνίζονται να μπουν.

Ψόφησε ο αρχιπραξικοπηματίας, Στ. Παττακός


Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να είναι κάπως σαν τη μέρα που πέθανε η Θάτσερ στην Αγγλία, με παρόμοιες αντιδράσεις από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα. Σήμερα το απόγευμα, απεβίωσε ο εκ των πρωτεργατών της χούντας, Στυλιανός Παττακός, στην… τρυφερή ηλικία των 104 ετών -μια είδηση που άργησε να επιβεβαιωθεί από τους δημοσιογράφους, που είχαν πιθανότατα στο μυαλό τους μια γνωστή παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού: κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Και ναι, δεν είναι θέμα χαιρεκακίας, αλλά μόνο αυτό το ρήμα ταιριάζει σε ένα δικτάτορα, σαν του λόγου του.


Ο μύθος του γερμανικού θαύματος

Με κριτήριο την ιστορία της ίδιας της Γερμανίας, η διαγραφή χρέους είναι απολύτως απαραίτητη για την Ελλάδα, αφού διαφορετικά αποκλείεται να ξεφύγει από την κρίση – επίσης η πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, ακριβώς επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, οπότε είναι λογικό να το ζητάμε τώρα
Άρης Οικονόμου
«Το 2011 ανατράπηκε η τότε κυβέρνηση, όταν προσπάθησε να διορθώσει ένα από τα χιλιάδες τρομακτικά σφάλματα της – έχοντας την πρόθεση να διεξάγει δημοψήφισμα για την πύρρεια χρεοκοπία μας, για το PSI. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάρρευση των τραπεζών και η πτώχευση των ασφαλιστικών και λοιπών οργανισμών του δημοσίου.
Το 2014 ανατράπηκε η κυβέρνηση, όταν επίσης προσπάθησε να αντισταθεί κάπως στο εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων, επιτυγχάνοντας κάποια μικρή ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα ήταν να μη μας εγκριθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία της είχε υποσχεθεί η Ευρώπη, συν όλα τα υπόλοιπα δεινά που ακολούθησαν. 

12 απλά μαθήματα μαρξισμού

Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει λαός...

Του Γιάννη Αθανασιάδη
 Το πρόβλημα ειναι ότι ο τόπος μας ειναι και πλούσιος και όμορφος και κοντά τους.
 
Αν ήταν μόνο πλούσιος οι αποικιοκρατες θα λήστευαν τον πλούτο μας και όπως έχουν μάθει θα μας χρησιμοποιουσαν σαν δούλους εργασίας, για να τους τον φέρουμε στα σεντούκια τους.   
Κι όταν τελείωνε, θα μας παρατούσαν σα στυμμένες λεμονόκουπες, αλλά ο τόπος θα έμενε πάλι σε εμάς.
 

ΕΧΘΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ – ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποτελεί πια μακρινή ανάμνηση για τους ηγέτες της ΕΕ, σε βάθος δεκαετίας και πλέον, η θετική έκβαση κάποιου δημοψηφίσματος που να διεξήχθη σε οποιαδήποτε χώρα – μέλος. Τις τελευταίες δεκαετίες, για οποιοδήποτε θέμα και να ερωτηθεί οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός λαός με δημοψήφισμα, η απάντησή του είναι ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»! Οι σχέσεις μεταξύ λαών και ηγετών σε κάθε χώρα της ΕΕ έχουν προσλάβει εχθρικά χαρακτηριστικά. Οι λαοί της Ευρώπης δείχνουν ξεκάθαρα την άρνησή τους να δεχθούν την οικοδόμηση του Δ' Γερμανικού Ράιχ με «ειρηνικά» μέσα, με κύριο όπλο το ευρώ.

...σα δεις καπετάνιο στο βουνό, η έλλη τον έχει σύρει

σα δεις καπετάνιο στο βουνό, η έλλη τον έχει σύρει
H Ελενη Τσαρλαμπά-Στάη-Κατσίμη-Λιβανού-Παναγοπούλου-Γουλανδρή - to be Μουνδρέα...
εφαγε λαχανο την Αθηνά Δούκα-Παλαιτσάκη-Σγόντζου-Κοτσοφιού

MAFIA

TO MNHMONIO EINAI EΥΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ

[…] Η ληστεία ως κοινωνικό φαινόμενο συναντάται παγκόσμια και πανάρχαια. Αναφορές γίνονται και στην ελληνική μυθολογία, όπου «στο ταξίδι του Θησέα από τις Κεγχρεές στην Αθήνα, θα συναντήσει τους ληστές Σίνιν Πιτυοκάμπτη, Σκύρωνα και Προκρούστη».
Στη βαλκανική χερσόνησο, η ληστρική παράδοση είναι κοινή και ενιαία για όλες τις φυλές που κατοικούν σε αυτή. Ένα ιδεώδες πρότυπο, που χαρακτηρίζει διαχρονικά όλους τους λαούς της, είναι η μορφή του «ευγενούς ληστή». Αποτελεί ουσιαστικά την παραλλαγή του «Ρομπέν των Δασών» και εκφράζεται μέσα από πάμπολλα τραγούδια και παραμύθια. Στα Βαλκάνια η λέξη που χρησιμοποιείται για να εκφράσει αυτό το τύπο ληστή είναι ο όρος «χαϊντούκος» (hajduk ή hajdut) και συναντάται σε όλες τις περιοχές.

Οι τοκογλύφοι αρπάζουν νερό, ρεύμα, δημόσιο πλούτο

Στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού «επαφίεται» πλέον η υπεράσπισή του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε στοιχειώδη δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα η το νερό. Όπως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, των θεσμοθετημένων ή άτυπων μνημονίων, έτσι και στην Ελλάδα οδεύουν και αυτά στην πλήρη παράδοσή τους στους ιδιώτες, μετά το συμπληρωματικό νομοσχέδιο «προαπαιτούμενων» που υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και μεταφέρει τα πάντα στον έλεγχο των δανειστών μέσω του λεγάμενου υπερταμείου.

Γερμανός δημοσιογράφος ξεσκεπάζει την προπαγάνδα της Δύσης κατά της Ρωσίας


Αγώνες Α.Ε.

του Σταύρου Κατσούλη
Αγαπητέ πελάτη,
Η Εταιρεία Αγώνες Α.Ε. θέλει να σας ευχαριστήσει για την πρόσφατη απόκτηση του δικού σας, προσωπικού σας, αγώνα©. Υποσχόμαστε ότι το προϊόν μας, θα σας χαρίσει ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης και απομόνωσης από την πραγματικότητα.
Δυό-τρία πραγματάκια μόνο πρέπει να θυμάστε πάντα για τον αγώνα©.
Το μαγαζάκι μας, είναι το μόνο που προσφέρει τον αυθεντικό αγώνα©.
Ο δικός μας αγώνας©, έχει παρασκευαστεί με την χρήση των ορθότερων πρακτικών και την τελευταία λέξη της ιστορικής γνώσης που υπάρχει στην αγορά δημιουργίας αγώνων©.
Τα αποτελέσματα του αγώνα© είναι πάντα εγγυημένα.


Συλλογική αποχαύνωση…

     
Ιάκωβος Ιωάννου
Μετά από εφτά χρόνια κρίσης, ούτε ένας Έλληνας δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως έχει άγνοια όλων όσων συμβαίνουν στην πατρίδα του – γνωρίζοντας απόλυτα πως οι ευθύνες δεν είναι πια της κυβέρνησης του, αλλά αποκλειστικά και μόνο δικές του.
.«Στο «Ακόμη και η βροχή», ένας σκηνοθέτης πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο – ο οποίος δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους, αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό μετατρέποντας σε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Όμως, στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να αγωνιστούν – όχι για το χρυσάφι αυτή τη φορά, αλλά για το πιο απλό αλλά πολύτιμο αγαθό, για το νερό.

Ζήτω η Αντίσταση του Συριακού Λαού!

       OXI στη σιωνιστική, ιμπεριαλιστική, φασιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

Μια χούφτα ιστοσελίδες του διαδικτύου συστηματικά τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περίπτωση της Συρίας. Ο πενταετής πόλεμος που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιδιώχθηκε και πυροδοτήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυτικές δυνάμεις για να διαλύσουν την Συρία και να πραγματοποιηθεί πλιάτσικο στην ευρύτερη περιοχή. Η περίπτωση της Λιβύης και του Ιράκ αποτελούν πρόσφατα παραδείγματα διάλυσης χωρών από τον Νατοϊκό δυτικό ιμπεριαλισμό.

Πού ήσουν 20 χρονών γομάρι, όταν έριχναν στους παππούδες σου χημικά;

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Κοίτα! Οἱ γέροι ἔχουν κινήσει
κι᾿ ἔχ᾿ ἡ πλάση κοκκινήσει
κι᾿ ἄλλος ἥλιος ἔχει βγῇ
σ᾿ ἄλλη θάλασσ᾿, ἄλλη γῆς.


Κι εσύ που είσαι 20 χρονών γομάρι, που βρισκόσουν, όταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες σου δέχονταν επίθεση με χημικά από αστυνομικούς λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου; Τα περήφανα γηρατειά (;) σήκωσαν ολόκληρη κλούβα και το έκαναν για σένα νεαρέ, που κάποτε ήσουν πρωτοπόρος στους αγώνες και σήμερα ξημεροβραδιάζεσαι στα καφέ με το κινητό ανά χείρας και δεν ξεσηκώνεσαι, ενώ όλα γύρω σου καταρρέουν…