#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Η τραπεζική μαφία ελέγχει πλήρως τη ροή χρήματος χάρη στη δικτατορία της ΕΚΤ...

Απο globinfo freexchange
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δημιούργησε μια πλημμύρα ρευστότητας, υποτίθεται για να δημιουργήσει ανάπτυξη και να τονώσει την πραγματική οικονομία. Ωστόσο, φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο η ρευστότητα "εξαφανίστηκε".

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gefira.org, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ποσοτικής χαλάρωσης, η αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης άρχισε να επιβραδύνεται αντί να επιταχύνεται. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΚΤ, για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1 ευρώ απαιτείται να τυπωθούν 18,5 ευρώ μέσω ποσοτικής χαλάρωσης, που σημαίνει ότι 80 δισ. ευρώ σπαταλώνται σε μηνιαία βάση! Η ιστοσελίδα εύλογα αναρωτιέται που πηγαίνουν όλα αυτά τα λεφτά της ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς είναι φανερό ότι δεν πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία.

Η μετάβαση στο «εθνικό νόμισμα», αφετηρία εξόδου από την κρίση

Η έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Τόλιου, με τίτλο «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση» (εκδ. Ταξιδευτής 2016) αποτελεί ένα ευχάριστο για την Αριστερά και το κίνημα γεγονός για δύο λόγους.

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ο πρώτος είναι πολιτικός. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του αντιλαϊκού μνημονίου Τσίπρα και την εκλογική νίκη του μεταλλαγμένου, νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο λαϊκό κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη ενάντια στα Μνημόνια φαίνεται μουδιασμένο να δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, από τους περυσινούς του μάλιστα συντρόφους. Προς επίρρωση, η πώληση του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων, του Ελληνικού και τώρα της ΔΕΗ και των εταιρειών ύδρευσης.

Τα δακρυγόνα και τα καραγκιοζιλίκια του εμπαιγμού μας…

Η αυθάδεια της κουτοπόνηρης υποκρισίας του Τσίπρα ξεπερνά και την αγριότητα των δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων…
Εδώ μας δουλεύουν όχι απλώς ασύστολα, αλλά και με την έπαρση της βλακείας που χαρακτηρίζει τον αξιοθρήνητο «αριστερό» Πρωθυπουργό…
«Εξοργίστηκε»
ο Τσίπρας για τα χημικά εναντίον των συνταξιούχων, μας λένε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβερνητικής κακουργίας και ηλιθιότητας...

Τέτοιο θράσος υποκριτικής κουτοπονηριάς και τέτοιο δούλεμα δύσκολα συναντάς…

Ν. Μπογιόπουλος: "Αυτή η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να το ξεπουλήσει πασχίζει να το εξευτελίσει και να το μαγαρίσει" (Ηχητικό) Το όργιο κτηνωδίας και αυταρχισμού που εκδήλωσαν οι δυνάμεις καταστολής χτες απέναντι σε διαδηλωτές στην Καισαριανή και σήμερα σε πορεία συνταξιούχων, σχολίασε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην ραδιοφωνική του εκπομπή.
Ο δημοσιογράφος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος άφησε να διαρρεύσει ότι παρακολουθώντας τα χημικά και το ξύλο που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ σήμερα οι απόμαχοι της δουλειάς ένιωσε θλίψη, απογοήτευση και οργή εκτίμησε ότι ο Τσίπρας προχώρησε σε μια εκδήλωση υποκρισίας, φαρισαϊσμού και επικοινωνιακής τρίπλας.


Δεν ήταν χημικά ... Φάρμακα ήταν, τα χορηγούν έτσι λόγω περικοπών

Γράφει ο mitsos175
 I shall burn you John I shall spread you oil. Ξέρω ότι η έκφραση "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι" δεν αντιστοιχεί ακριβώς έτσι στα αγγλικά, αλλά μιλάω τη γλώσσα του ΥΠΕΞ, τα αγγλικά που καταλαβαίνει ο prime minister.

Οργίστηκε λοιπόν διότι τα ΜΑΤ κατ' εντολή της κυβέρνησης του έριξαν χημικά στους συνταξιούχους. Δεν ήταν χημικά βρε. Φάρμακα ήταν, τα χορηγούν έτσι λόγω περικοπών. Τους βρήκαν μαζεμένους κι είπαν να τους ψεκάσουν, αντί να τους τα δώσουν στο φαρμακείο. Έκαναν ένα κοκτέιλ, τους ράντισαν, κι όποιος ζήσει.


Στον τοίχο της Καισαριανής

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Tο φιρμάνι των Γερμανών δημοσιεύτηκε στις 30 Απρίλη 1944:
«…Την 27.4.44 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν στρατηγόν και τρεις συνοδούς του (…) Ως αντίποινα θα εκτελεστούν: 1) Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1.5.1944. 2) Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην…».
    Στη γλώσσα των κατακτητών (και των συνεργατών τους) «ανανδρία» ήταν ο ηρωικός αγώνας ενάντια στην Κατοχή.

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη! …

 Γράφει ο Αντώνης Αντωνάκος
Όταν περιμένεις κάτι να συμβεί με αδημονία στο τέλος συμβαίνει συνήθως κάτι που δεν περίμενες και κάτι που δεν ήθελες να συμβεί. Και δεν υπάρχει καμιά μεταφυσική εδώ, αλλά απλή θεωρία πιθανοτήτων.
Μέσα στις άπειρες δυνατότητες θα συμβεί μόνο μία. Η προσευχή και η προσμονή όμως δεν σε οδηγούν στο επιθυμητό αλλά στο τυχαίο. Τα αφήνουμε όλα στην τύχη ή στα χέρια του θεού και στο τέλος παίρνουμε τ’ αρχίδια μας. Τα αφήνουμε όλα στους ανωτέρους και στο τέλος καθόμαστε επάνω σ’ ένα χοντρό στύλο της ΔΕΗ.
Αυτοί που διαπραγματεύονται δήθεν τα συμφέροντά μας έχουν διαφορετικά συμφέροντα από τα δικά μας. Οι διαπραγματευτές είναι μιαν άλλη τάξη που παίρνει πάντα το μέρος του ισχυρού. Αν αυτό το καταλάβουν οι αδύναμοι και οι ανίσχυροι θα καταργήσουν τους διαπραγματευτές.

Ολοκληρωτική παράδοση!

Jo Di

Του έφαιξε του Πολάκη... Πορνοστάρ ερωτευμένη μαζί του και έτοιμη για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πιο sexy πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης που είναι (κατά κάποιο τρόπο) προϊστάμενός μου. Γουστάρω Πολάκη μου…!», λέει η Αφροδίτη Αδάμη
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει η γιατρός- πορνοστάρ η οποία σπούδασε και πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πάτρας. Η Αφροδίτη Αδάμη λέει πως είναι η πρώτη γιατρός που έγινε pornostar, για να βγάζει τα προς το ζην.
Η νεαρή κοπέλα δηλώνει ενθουσιασμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως λέει όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δημοσιογράφος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Από τον ρόλο μου σαν γιατρός κρατάω το γεγονός ότι ο πιο sexy πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης που είναι (κατά κάποιο τρόπο) προϊστάμενός μου. Γουστάρω Πολάκη μου…!», λέει χαρακτηριστικά.

Οι Ναζί και το όραμα της ενοποιημένης Ευρώπης

Κάποτε ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζορτζ Όργουελ, έλεγε πως «σε μια εποχή καθολικού ψεύδους, το να λες την αλήθεια αποτελεί μια πράξη επαναστατική» και επαναστατική πράξη δεν θα μπορούσε να μην θεωρηθεί η κατάρριψη ενός από τους μεγαλύτερους μύθους στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι μόνο, είναι προφανές πως όλα αυτά τα χρόνια πίστευε και πιστεύει ακόμα σε μια ουτοπία αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τεράστια απάτη στην οποία είναι συνοδοιπόρος. Η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι αυτή που νομίζουμε.

Το ευρώ καταρρέει μαζί με τις μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Την Τετάρτη που μας πέρασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής κεκλεισμένων των θυρών, ανακοίνωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ πώς τα ψωμιά του ευρώ είναι μετρημένα. Η καταρρέουσα ευρωζώνη έχει ανάγκη άμεσα από την συνδρομή των κρατών, δηλαδή των φορολογουμένων. Για μια ακόμη φορά.
Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο οι επικεφαλείς του τραπεζικού καρτέλ στην ευρωζώνη απαιτούν μια νέα ισχυρή δόση ανακεφαλαιοποίησης. Οι Βρυξέλλες χρειάζονται επειγόντως ένα σχέδιο διάσωσης της τάξης των 150 δις ευρώ για να ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, Ντέιβιντ Folkerts-Landau (Welt am Sonntag, 10/7/2016).


Η Αριστερά ως στυλοβάτης της παγκοσμιοποίησης

Του Γιώργου Καραμπελιά 
Εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω πως η ιστορική αριστερά, τόσο στη Δύση όσο και στην Ελλάδα, έχει αποτύχει να προτάξει μια εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό και αντίθετα έχει μεταβληθεί σε μια δύναμη που επιταχύνει την καπιταλιστική ολοκλήρωση. Η Αριστερά, προωθώντας την αποϊεροποίηση του κόσμου και της φύσης, την άρνηση της πατρίδας και του ριζώματος, την ισοπέδωση των φύλων και την παγκοσμιοποίηση την οποία βάφτισε διεθνισμό, αποδείχθηκε ο ισχυρότερος σύμμαχος του καπιταλισμού την εποχή της παγκοσμιοποίησης, παράλληλα με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά.


Μνημονιακή γενοκτονία - χρονιά ρεκόρ το 2015!

Jo Di
 

Ψέμα, ψωμοτύρι

Tου Στάθη
Στις 7 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τοίπρας έλεγε: «Εχουν ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο της Χιλής του Πινοσέτ, που πρώτος παρέδωσε το νερό στα συμφέροντα».
Τώρα που ο Τσίπρας κάνει το ίδιο, μπαίνοντας σε μια διαδικασία που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού, τι είναι; Πινοσέτ;
Με έναν άκρως ειρωνικό τρόπο, ο Τσίπρας χαρακτηρίζει τον εαυτό του χειρότερα απ’ ό,τι τον χαρακτήρισε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Διότι ο (αυτο)χαρακτηρισμός Πινοσέτ είναι πολύ χειρότερος απ’ τον χαρακτηρισμό «ξεφτιλισμένος».

Σαν σήμερα το 1993 "έφυγε" η Κατερίνα Γώγου


Τα γιουσουφάκια λένε πάντα την αλήθεια...

Να ένα δείγμα... 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Γράφει ο Σπύρος Λαβδιώτης *
Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θεσπίζει τους νόμους

Η διαδικασία με την οποία το χρήμα δημιουργείται στη σύγχρονη εποχή είναι πλήρως εσφαλμένως αντιληπτό από το ευρύ κοινό. Υπάρχει ένας καλός λόγος γι αυτό: οι κυβερνήσεις σήμερα αντί να εκδίδουν οι ίδιες το εθνικό τους νόμισμα, με το ισχύον νομισματικό σύστημα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, το χρήμα το δημιουργούν οι τράπεζες από το τίποτε και το δανείζουν με τόκο στις κυβερνήσεις για να καλύψουν τις δημοσιονομικές τους ανάγκες.