#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Αγώνες Πείνας …

Η επιδημία της εφηβικής πείνας.
 Στην πλευρά της υπερ-αναπτυγμένης δύσης οι έφηβοι ανταλλάσσουν σεξ με φαγητό ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 
Στην Αμερική, σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, το 15% του πληθυσμού ξυπνά σε σπίτι με άδειο ψυγείο. Ανάμεσά τους και πολλοί έφηβοι, θύματα της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει και την Αμερική.
«ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ»: Η νέα έκθεση από το Urban Institute και της μεγαλύτερης Τράπεζας Τροφίμων των ΗΠΑ, Feeding America, φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα κάτω από τον ζοφερό τίτλο «Επιλογές που δεν αντέχονται», αποκαλύπτοντας ότι η πείνα σπρώχνει πολλούς νέους ανθρώπους στις ΗΠΑ σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι έφηβοι της Αμερικής που πασχίζουν για το φαγητό τους δεν είναι μόνο οι φτωχότεροι όλων, δηλαδή οι άποροι. Είναι παιδιά εργαζόμενων οικογενειών, με χαμηλούς μισθούς και μικρά επιδόματα που επαρκούν μόλις μετά βίας ως τα μισά του μήνα. Είναι έφηβοι που νιώθουν ότι στιγματίζονται από την φτώχεια τους.

Από εμπλοκή σε εμπλοκή το «success story 2»


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Ενώ το ΔΝΤ ζητάει ξαναγράψιμο του Μνημονίου απ’ την αρχή, ΕΚΤ και ESMφρενάρουν τις προσδοκίες για χρέος, ποσοτική χαλάρωση και έξοδο στις αγορές
2 Ιουνίου 2016. Συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Έχει προηγηθεί η απόφαση του Eurogroup (25/5) και βαίνει προς κλείσιμο η πρώτη αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας λέει στους υπουργούς (και στις κάμερες): «Τις επόμενες ημέρες θα κλείσει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, ενώ αναμένεται η επαναφορά του waiver, δηλαδή την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και επίσης σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, αναμένεται η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Μας πουλάν για να μας «σώσουν»

του Δημήτρη Μηλάκα
Παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα, μπορεί να αντιληφθεί κανείς απόλυτα και με ακρίβεια το πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας: πρόκειται για ένα πλαίσιο που διαμορφώνουν οι απαιτήσεις των δανειστών και σιγά-σιγά κατοχυρώνουν νομικά με αλλεπάλληλους νόμους, διατάξεις και διατάγματα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Τρίτη ήταν η ικανοποίηση μιας ακόμα σειράς απαιτήσεων των δανειστών.

Τα κουπόνια της κοροϊδίας!

Nikos Kefis (για τα κουπόνθα λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής)
735 οικογένειες με περίπου 2800 δικαιούχους, μετράμε όλες τις ηλικίες, για 82180 ευρώ το μήνα, 29 ευρώ το μήνα για ψώνια λαϊκών αγορών. Η κουπονοποιηση προχωρά!!!

2800 δικαιούχοι στην περιφέρεια με 4000000 κατοίκους, δηλαδή η ακραία φτώχεια είναι 0.07 % ΝΙΚΑΜΕ!!!

Ερώτηση κρίσεως. Οι δικαιούχοι έχουν ρεύμα ή θα τα τρώνε ωμά τα φασόλια, το ρύζι ή έχουν προνοήσει να αγοράζουν μόνο φρούτα και λαχανικά που τρώγονται χωρίς μαγειρεμα;

Bayer – Monsanto: Δύο τέρατα σε συσκευασία ενός

Το οικονομικό γεγονός της χρονιάς θα αποδειχθεί πολύ πιθανά (κι αν το τελευταίο τρίμηνο του έτους δεν κρύβει εκπλήξεις) η επικείμενη εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από την γερμανική Bayer. Πρόκειται για μια εξέλιξη καταστροφική από κάθε άποψη και πρώτ’ απ’ όλα για τους καταναλωτές, τη δημόσια υγεία και ποιότητα ζωής.

ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Πριν δούμε τις οικονομικές παραμέτρους του πιο βρώμικου γάμου στην ιστορία των εξαγορών και συγχωνεύσεων, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η πώληση της Monsanto, από μια άποψη, αποτελεί νίκη του κινήματος κατά των τροφίμων Φρανκεστάιν και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Η Monsanto είχε ένα μοναδικό ταλέντο να γίνεται η πιο μισητή εταιρεία σε κάθε γενιά Αμερικανών. Μένοντας μόνο στα τελευταία πενήντα χρόνια, η προηγούμενη γενιά την μίσησε επειδή παρασκεύαζε τον Πορτοκαλί Παράγοντα με τον οποίο η αμερικανική αεροπορία βομβάρδιζε το Βιετνάμ, σπέρνοντας τον καρκίνο ακόμη και στους Αμερικανούς στρατιώτες.