#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Θα έσκαγε από το κακό της η Θάτσερ!

Στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ περνάνε όλες οι ΔΕΚΟ... η κυριότητα 71.500 ακινήτων του Δημοσίου, 597 νησιά και 538 αρχαιολογικοί χώροι... μεταξύ τόσων άλλων!
Δημόσια περιουσία... δηλαδή ιδρώτας και αίμα του ελληνικού λαού... 
 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΙΟ “ΔΕΞΙΑ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΙΟ “ΔΕΞΙΑ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΖΑΪΜΗ;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*  
Η πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της εκμετάλλευσης του νερού έγινε το 1901, τρία χρόνια μετά την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, επί κυβερνήσεως Α. Ζαΐμη. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως - πιθανά ο Αλέξανδρος Ζαΐμης να ήτο ολίγον πιο αριστερός από τον νυν!  
Η ιστορία πάντα ως φάρσα.  
Κατά την περίοδο 1922-32 ο εξωτερικός δανεισμός έφτασε τα 1.022.000 χρυσά φράγκα, το 150% του ΑΕΠ. Οι αμερικανικές εταιρείες «ULEN» και «Power and Traction Finance Company Ltd» υπογράφουν, το 1925, αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με το ελληνικό κράτος.  
Η σύμβαση με την ULEN προέβλεπε ότι το τιμολόγιο του νερού έπρεπε να εξασφαλίζει εισπράξεις επαρκείς για την...
πληρωμή των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης των υδραυλικών έργων. Αν αυτό δεν επιτυγχανόταν, η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αυξήσει το τιμολόγια άμεσα, ώστε να συμπληρωθεί το ποσό.  
«Κόφτης», made by ULEN. Καμία πρωτοτυπία στο ιστορικό γίγνεσθαι; Καμία;  

Ο Ε. Τουσέν αποκαλύπτει: O Τσίπρας έθαψε την διαγραφή του χρέους πριν από τις εκλογές

Με ευθείες βολές για το ρόλο που έπαιξε το περιβάλλον Τσίπρα και ιδιαίτερα ο Δραγασάκης στην συνθηκολόγηση με ΕΕ και δανειστές, περιγράφει ο Ερίκ Τουσέν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές που έφεραν το κόμμα στην εξουσία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μετριοπαθής στάση απέναντι στις τράπεζες ήταν το αντάλλαγμα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στους τραπεζίτες για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία. Ο ίδιος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε επαφή με προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα – ο οποίος είχε καταφέρει να διαγράψει το 70% του ομολογιακού χρέους της χώρας του μέσω της δημιουργίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

Ο πραγματικός Δεξιός οφείλει πλέον να ψηφίζει μόνο ΣΥΡΙΖΑ

Από Liuka Zrs   
...ο Αδωνις φωναζει ταχα μου πως οι συριζαιοι κοροιδευουν τον κοσμο ψηφιζοντας την ενταξη των ΔΕΚΟ στο ΤΑΥΠΕΔ.Τονισε δε πως αν γινονταν αυτα απο την δικη του κυβερνηση θα ειχε χιλιαδες κοσμο στο Συνταγμα.

...οι συριζαιοι απαντανε πως με βαρια καρδια και λυγμους(κατανοητο αλλωστε, οι αριστεροι εχουν πλουσιοτερο ψυχικο κοσμο) ψηφιζουν την ενταξη των ΔΕΚΟ στο ΤΑΥΠΕΔ.με την σιωπη τους επιβεβαιωνουν οτι οντως επι ΝΔ το Συνταγμα θα ειχε πλυμηρισει απο κοσμο.
ΔΗΛΑΔΗ επι της ουσιας, το αποτελεσμα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Ν. Μπογιόπουλος για την λεγόμενη οικονομική, πολιτική και μιντιακή εξουσία (Ηχητικό)

Επειδή ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται στο τηλεοπτικό τοπίο, το ξαναμοίρασμα δηλαδή της πίτας σε ότι έχει σχέση με την διαμόρφωση του τηλεοπτικού σκηνικού, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις
του Ν. Μπογιόπουλου σ’ αυτό το θέμα.

Κι αυτό γιατί εστιάζονται στον πυρήνα του ζητήματος αποφεύγοντας να αναφερθεί στα επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες  που συντελούνται, δημόσια ή παρασκηνιακά με το όλο σκηνικό που θα αναδείξει τους νέους καναλάρχες.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 υπογράφεται το ιδρυτικό κείμενο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου

Της Βασιλικής Λάζου*
Η γερμανική επίθεση σηματοδοτεί στο πολιτικό επίπεδο, τη διαδικασία κατάρρευσης του μεταξικού δικτατορικού καθεστώτος. Εμφανής στην ηττοπάθεια της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, τη ραγδαία επιδείνωση στο μέτωπο, τις κινήσεις των στρατηγών να συνθηκολογήσουν παρά την κατηγορηματική απαγόρευση, η κατάρρευση αυτή εντείνει το κενό εξουσίας. Καθώς βασιλιάς και κυβέρνηση εγκαταλείπουν τη χώρα, ο ελληνικός λαός μένει μόνος του να αντιμετωπίσει την τριπλή κατοχή και τις κυβερνήσεις συνεργατών.

Η σκληρή καθημερινότητα και αβεβαιότητα που βίαια έχει επιβάλει η τριπλή κατοχή με τις στερήσεις, την πείνα και την έλλειψη ασφάλειας στην ύπαιθρο και την αδυναμία του κατοχικού κράτους να προστατέψει τους πολίτες του οδηγούν σε μία de facto απονομιμοποίηση του κράτους και προκαλούν έντονο πολιτικό προβληματισμό.

Οι μέρες του Τσίπρα είναι μετρημένες

του Γιάννη Λαζάρου
Ο Τσίπρας ως πρόσωπο μπορεί να υπάρχει αλλά όλο αυτό το σύστημα είναι τελειωμένο και θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων έχοντας  ολοκληρώσει την δουλειά για την οποία επιλέχτηκε. Την ολοκλήρωση δηλαδή της κατοχής στην Ελλάδα. Εξ' άλλου ο Τσίπρας ή αυτό που θα αποκαλείται κυβέρνηση δεν θα κυβερνά τίποτε, αφού η πραγματική διακυβέρνηση θα εκπορεύεται από την Ε.Ε και τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα.
Όλα δείχνουν πως την θέση των διεκπεραιωτών, που θα πρέπει να έχουν Ελληνικό ονοματεπώνυμο, θα αναλάβει η Χρυσή Αυγή. Ω, μην εκπλήσσεσαι και πάνω απ' όλα μην οργίζεσαι και μη μειδιάς.

27 Σεπτέμβρη 1941