#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μην είν’ ο Ρουβάς και ο Κοκός που θα μας …

Χρίστος Σαντατσόγλου
Πάει καιρός τώρα που ο μεγάλος καλλιτέχνης, γνωστός ως περφεξιονίστας και επίμονος ξεχωρίζει στην Επίδαυρο κάθε καλοκαίρι, όχι από τις κερκίδες, αλλά από την σκηνή και μάλιστα έχει τεράστια επιτυχία… πάντα καλλιτεχνική…
Αλλά και από την Ερμιόνη της Αργολίδος ένα άλλο τέρας της δημόσιας ζωής παρακολουθεί εξ όσων λέγονται τις μεγάλες υποκριτικές ικανότητες του Sakis. Είναι γεγονός ότι ο τέως, συχνά αναφερόμενος και ως Κοκός είναι θαυμαστής του παιδιού θαύματος και βρίσκει ότι βρίσκονται στο ίδιο πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο, λογικό βέβαια, αφού και οι δύο υπήρξαν αθλητές, ο μεν ένας στο επί κοντώ, ο δε άλλος στην ιστιοπλοΐα, έτσι για να περνά η ώρα τους και να νοιώθουν ευχάριστα.

Έξη Ερωτήματα για τους Νεοφιλελέ και τους Νεοφιλελέφτ

«Γιατί ποθείς τόσο/ την πιο κακιά Θεά, τη Φιλαρχία/ Όχι, είναι άδικη θεά, σ’ ευτυχισμένα/ σπίτια και πόλεις μπαινοβγαίνει/ φέρνοντας χαλασμό κι εσύ έχεις τέτοια/ μανία γι αυτήν; Καλύτερα παιδί μου, να στέργεις την ισότητα που ενώνει/ τις πολιτείες, τους φίλους, τους συμμάχους»
                                                                                Ευριπίδης, Φοίνισσαι 531-537
 
του Σπύρου Στάλια*
Πέραν από οποιεσδήποτε ιδεολογίες, μυθολογίες ή βεβαιότητες περί των λύσεων που υποδεικνύει η αριστερά γενικώς, αλλά και η λαϊκή δεξιά, για να ελεγχθεί αν οι λύσεις που προσφέρει είναι λυσιτελείς και αποτελεσματικές, θα πρέπει να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα. Από την απάντηση τους με ένα ξερό ναι ή όχι, θα μπορούμε να αντιληφθούμε την αξιοπιστία των λύσεων.


Προχωρημένες καταστάσεις

Στο Τουρκμενιστάν των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων όπου κύρια πηγή εισοδήματος είναι το φυσικό αέριο. έφτιαξαν ένα αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ που στοίχισε 2,3 δις δολάρια. 
Δεν προλάβαιναν να προσγειώνονται και να απογειώνονται τα αεροπλάνα μεταφέροντας 105,000 χιλιάδες τουρίστες όλο το 2015. 
Το σχέδιο έπρεπε να είναι και λίγο επιβλητικό και λίγο άγριο να θυμίζει και το δικτατορικό καθεστώς της χώρας. Γι' αυτό επιλέχτηκε ένα γεράκι που πετάει (τι σύμπτωση) και είναι και άγριο και θυμίζει και λίγο τον Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ (αυτός είναι αετός βέβαια). 
Για να μην κατηγορούνται άδικα οι χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης για διαφθορά παραθέτουμε το χρονικό της ανάθεσης και δημιουργίας του αεροδρομίου. 

Τι θα φάμε; Ρώτα την Bayer…

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι το μέλλον της διατροφής του πλανήτη


Γράφει η Μαριάνθη Πελεβάνη
Η εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer με τίμημα 66 δισ. δολάρια, είναι η είδηση. Πίσω από την είδηση δημιουργείται το μεγαλύτερο παγκοσμίως μονοπώλιο στους γεωργικούς σπόρους και στη χημική βιομηχανία. Που σημαίνει ότι η απόλυτη εξουσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων στο διατροφικό σύστημα είναι γεγονός. Ιστορικό γεγονός. Το μέλλον της διατροφής του πλανήτη θα ανήκει στα λίγα, αλλά μεγάλα και αδίστακτα αφεντικά του. Όπως για παράδειγμα στους «απογόνους» του Fritz Τer Meer – διευθυντή της IG Farben – θυγατρική της η Bayer – η οποία ανακάλυψε και προσέφερε εκτός από την ασπιρίνη και την ηρωίνη ενώ παρασκεύαζε και το θανατηφόρο αέριο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στους θαλάμους αερίων, και του John Francis Queeny του φαρμακοβιομήχανου που ίδρυσε το 1901 τη Monsanto, η οποία το 1936 έλαβε μέρος στο περιβόητο Manhatan Project, καρπός του οποίου ήταν η παραγωγή των πρώτων πυρηνικών όπλων και το 1944 παρασκεύασε το γνωστό για τις παρενέργειές του φυτοφάρμακο DDT που κατέστρεφε το φυσικό περιβάλλον, την άγρια ζωή, προκάλεσε εκτεταμένες καρκινογενέσεις σε ανθρώπους για να απαγορευτεί τελικά το 1972. Αυτοί οι αιώνιοι κάτοχοι της εξουσίας πάνω στη μοίρα των πολλών εισβάλλουν, επαναδημιουργούν και θα ελέγχουν την πιο κερδοφόρα από όλες τις αγορές: την αγορά τροφίμων.