#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Παραποίηση ντροπής

του Γιάννη Λαζάρου
Κάποτε στην Ελλάδα αν σε τσάκωναν για αντιποίηση ή παραποίηση πήγαινες σούμπιτος στην ψειρού. Δεν μπορούσε ο πάσα εις να παριστάνει τον δικηγόρο, τον γιατρό και πάει λέγοντας, ούτε ο πάσα ένας να σου μοστράρει την κορμοστασιά του ενδεδυμένη  με στολή στρατηγού, ναυάρχου, πτέραρχου κ.λπ. Ο μοναδικός που γλύτωσε την τιμωρία ήταν ο Χατζηχρήστος στην ταινία "Ο κύριος πτέραρχος" επειδή όλες οι ταινίες έχουν happy end για να γλυκαίνεται ο θεατής.
Ο νόμος όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να τσακώσει όλους αυτούς που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στην κοινωνία με αντιποιημένη και παραποιημένη προσωπικότητα διαλύοντας τα πάντα. Αντίθετα ο νόμος είναι φτιαγμένος για να τους προστατεύει διότι οι ίδιοι τον φτιάχνουν.
Ήρθε κάποια στιγμή που και ο νόμος τα έφτυσε, μπαΐλντισε, έσκασε κι αυτός από τους υδραυλικούς που έκαναν εγχειρήσεις εγκεφάλου, τους τυφλούς ταξιτζήδες, τους επιδαύρειους ξεβράκωτους καλλιτέχνες, τα άχρηστα κομματικά σαπάκια που κυβερνάνε κ.α.

Η πολυπολιτισμική Βαβέλ: Αλλοτρίωση και Ιδιώτευση

Τα καταστροφολογικά σενάρια στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο περιλαμβάνουν, συνήθως, μια σαρωτική έκρηξη ως αποτέλεσμα πυρηνικού πολέμου, μια φυσική καταστροφή, από πτώση μεγάλου αστεροειδούς στην Γη, π.χ., ή μια θανατηφόρα πανδημία.
Αρκετοί, όμως, ερευνητές αναρωτιούνται τα τελευταία χρόνια για μια άλλη, τρομακτική πιθανότητα: αν μέσα στην ίδια την φύση του σημερινού πολιτισμού ενυπάρχει το πεπρωμένο να καταρρεύσει αργά ή γρήγορα; Αν η απώλεια της αλληλεγγύης και της αίσθησης του “ανήκειν” σε μια κοινότητα, δηλαδή ο “πολυπολιτισμός”, νεκρώσει τον πολιτισμό; Τότε, μπορεί να εξαφανισθεί και μεγάλο μέρος της ανθρώπινης γνώσης που αποκτήθηκε με σκληρές προσπάθειες και αγώνες!

Η κλοπή του χρυσού

‘Όλοι γνωρίζουμε πως ανέκαθεν τα αποθέματα χρυσού «μετακινούνταν» από τις χώρες με εμπορικά ελλείμματα, άρα με ζημίες, προς τις χώρες με εμπορικά πλεονάσματα και επομένως με κέρδη. Αυτός ήταν άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους η Αμερική εγκατέλειψε τον κανόνα του χρυσού το 1971, θέλοντας μεταξύ άλλων να αποφύγει την πλήρη απώλεια των αποθεμάτων της.
 
Επίσης γνωρίζουμε πως τα αποθέματα χρυσού πολλών δυτικών χωρών διαφυλάσσονται στα θησαυροφυλάκια κυρίως της Fed και δευτερευόντως της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος: είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα;

του Λευτέρη Ριζά
Στην πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση «Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα» πρόκυψε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα / κέρδος για τις χώρες που πήρανε μέρος και για την Ελλάδα ειδικότερα; Αυτό θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε.

Στην Σύνοδο πήραν μέρος δύο πρόεδροι Δημοκρατίας – οι κ.κ. Ολάντ της Γαλλίας και Ν. Αναστασιάδης της Κύπρου – , τέσσερις πρωθυπουργοί: οι κ.κ. Ματέο Ρέντσι (Ιταλίας), Τζότζεφ Μουσκάτ (Μάλτας),Αντόνιο Κόστα (Πορτογαλίας), Αλ. Τσίπρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, κ. Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι.

Περί Τεμένους, Θρησκευτικών Ελευθεριών και Φιλελευθερισμού

Γρηγόρης Σουλτάνης
Παρά το γεγονός ότι το Ιερό Μουσουλμανικό Δίκαιο (Σαρία) αποτελεί τμήμα της ελληνικής έννομης τάξης και η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία έχει ισχύ- στη Τουρκία έχει καταργηθεί από το 1926- και τα τζαμιά αφθονούν στις περιοχές της μουσουλμανικής μειονότητας, η ψήφιση της διάταξης για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα χαρακτηρίστηκε ως «Δικαίωση του αγώνα προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών».

Ως εκ τούτου, η κοινή γνώμη έμεινε με την εντύπωση ότι οι έλληνες μουσουλμάνοι δεν έχαιραν θρησκευτικών δικαιωμάτων όπως οι υπόλοιποι πολίτες και αφετέρου, δόθηκε το μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα, ότι, η Ελλάδα, επιτέλους, από ένα μη-ανεκτικό καθεστώς αποφάσισε να εκσυγχρονιστεί.

Αυτό που εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν η 81η ΔΕΘ αλλά το «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» εναντίον του «εχθρού-λαού»

Την επιβολή της «κατάστασης εξαίρεσης» και του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης», αποφάσισε να εφαρμόσει φέτος στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός που ελέγχεται (;) από την «πρώτη φορά αριστερά».

Αυτό που δεν είχε γίνει έως τώρα, ποτέ, στη διάρκεια διαδήλωσης, έγινε το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Αστυνομικοί φραγμοί από δεκάδες κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. στις οδούς Εγνατία και Τσιμισκή εξανάγκασαν τους χιλιάδες διαδηλωτές να πορευτούν μέσω συγκεκριμένων οδών προς την πλατεία της ΧΑΝΘ χωρίς να έχουν τη δυνατότητα -σε ένα κατά τα άλλα «δημοκρατικό» καθεστώς- να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές.