#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΚΙ ΟΡΦΑΝΟΣ..

Μου λέει μια φίλη, έλα τόσα έχεις γράψει, γιατί κάνεις μούγκα στη στρούγγα όσον αφορά το προσφυγικό... Ναι, κοντεύει να κρασάρει το μυαλό μου από τις σκέψεις πάνω σ΄αυτή τη τραγωδία αλλά να γράψω τι και για ποιον? Βρίσκομαι σε μια δυσάρεστη θέση να είμαι από εκείνους που είναι εκτός  "εμμονών" καθε είδους. Και σ΄αυτή την εποχή που γύρω εκτός από τη πορτοκαλέα ανθίζει η σκατοψυχιά, οι άνθρωποι με εμμονές, είναι ασφαλείς.  Είτε από τη μια πλευρά του κάθε φράχτη αν είσαι είτε από την άλλη οι παρωπίδες και η ηλιθιότητα είναι ευλογία για τη ψυχική υγεία. Βάζεις τη κασέτα του μυαλού να παίζει και κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου....

Σταυροκοπήματα στο προαύλιο…

Όταν, λοιπόν, ο «υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων» της φαιορόζ κυβέρνησης μουρμουρίζει ότι η πρωϊνή προσευχή στα σχολεία μπορεί να είναι και προαιρετική, είναι σαν να λέει ότι ο χριστιανικός σαδομαζοχισμός + προσηλυτισμός μπορεί να είναι «προαιρετικός»…. Αν το αποφασίσουν οι νταβάδες της νεολαίας (δάσκαλοι / καθηγητές) ο.κ.
Είναι μια στάση πολύ πιο δειλή, πολύ πιο συμβιβαστική, πολύ πιο δουλική απ’ την απόφαση του (καταραμένου!) Σημίτη να σταματήσει η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Γιατί εκείνος (ο καταραμένος…) το άντεχε να αναμετρηθεί με ένα Σύνταγμα γεμάτο με χιλιάδες μέλη της «συμμορίας με τα μαύρα» – και με 2 μύρια υπογραφές τους κατά της «επίθεσης στο έθνος». Ενώ οι τωρινοί, οι ευλογημένοι, όχι να το κάνουν κάτι τέτοιο αλλά ούτε να το διανοηθούν δεν μπορούν.

Ας κρατήσουν οι χοροί

Του Γ. Σιώζου
  Η Ρωμαϊκή αντίληψη περί των αναγκών των Λαϊκών μαζών που συνίσταται στο Δίπτυχο "Άρτος & Θέαμα", εξακολουθεί να επιβιώνει ως αντίληψη των κομμάτων εξουσίας, ακόμη και Σήμερα.
Βεβαίως, ο Άρτος μπορεί να εκλείπει στις μέρες μας, αλλά το Θέαμα προσφέρεται αφειδώς προς Τέρψη του "Πόπολου" που διψά για "Αίμα στην Αρένα".

Με την βοήθεια των ΜΜΕ η "Αρένα" εισέρχεται ορμητικά και βάναυσα, σε κάθε σπίτι ως την τελευταία εσχατιά της Επικράτειας, δίνοντας την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα, στους χρονίως εξαρτημένους από την Τηλεοπτική "Πρέζα".


...να σκοτώσω κάτι παιδάκια και θα γυρίσω αμέσως

Γραμματείς & Φαρισαίοι
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Αγωνίστηκες, φυλακίστηκες, βασανίστηκες αλλά εκεί πανταχού παρών, να αγωνίζεσαι γιά τα δίκαια τούτου του τόπου... Χιλιόχρονος!

Leuteria
Αγωνίστηκες, φυλακίστηκες, βασανίστηκες αλλά εκεί πανταχού παρών, να αγωνίζεσαι γιά τα δίκαια τούτου του τόπου
Ασχετα εάν τα σκυλιά της εκάστοτε εξουσίας αίώνιε έφηβε Μανόλη σε πολεμούν.
Χιλιόχρονος!
νά είσαι πάντα μπροστάρης στούς αγώνες

 

«Πολεμάμε τον Άσαντ γιατί δεν εφαρμόζει την Σαρία»!

Χυδαία υπεράσπιση των τσιχαντιστών από την ΕΡΤ-ΣΥΡΙΖΑ!
 
 
Χθες το βράδυ και λίγο μετά τα μεσάνυχτα το χαφιεδοκάναλο της ΕΡΤ-1 παρουσίασε ένα «ντοκιμαντέρ» (Συρία: Οι λεγεώνες του ιερού πολέμου, 2015) για την Συρία παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ των τσιχαντιστών και κατά του αγώνα του Συριακού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία. Τα χαφιέδικα δυτικά υποκείμενα που σκηνοθέτησαν αυτό το «ντοκιμαντέρ» σίγουρα αποτελούν άλλη μια βρώμικη ΜΚΟ.
Η ΕΡΤ μαζί με τους χαφιεδοτσιπρέους που την διευθύνουν ξεπέρασαν σε χυδαιότητα τα...
κρατικοδίαιτα και μιζαδόρικα μυξομάντιλα: «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Αυγή». Αυτή η κυνική προπαγάνδα αγιοποίησης των τσιχαντιστών αποτελεί ένα άμεσο κάλεσμα σε φανατικούς μουσουλμάνους της δύσης να στρατευτούν στους στόχους του «χαλιφάτου».

Στου Κασίδη το Κεφάλι

 "Final Sucrifice", a photocollage, creative commons
Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, δεν ισχυρίζεται κανείς σοβαρός άνθρωπος, ότι το ευρώ είναι ένα κανονικό νόμισμα!
Πράγματι, είναι ένας Φράνκενστάιν που δημιουργήθηκε στη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Προχειρότητες από την αρχή, σ’ έναν δρόμο που τον φανταζόμασταν εντελώς διαφορετικό οι περισσότεροι, αλλά που αποδείχθηκε δύσβατος και γεμάτος άγνωστα μονοπάτια.

Εκείνη την εποχή, πάντως, τότε που κατασκευαζόταν το ευρωπαϊκό νόμισμα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, παρά τις όποιες εξαρχής επιφυλάξεις, ότι θα καταλήγαμε εδώ που καταντήσαμε.