#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

BREXIT:Το πειραματόζωο δραπέτευσε… για δεύτερη φορά!


Του Δημήτρη Καρούσου*
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία αν και αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους αφού ενάντια στην προπαγάνδα του φόβου οι Βρετανοί στάθηκαν όρθιοι και επέλεξαν ΒRΕΧΙΤ, δεν πρέπει να μας ξενίζει γιατί στην πραγματικότητα δεν ήταν η πρώ­τη φορά που το πειραματόζωο (Μεγάλη Βρετανία) προσπάθησε να δραπετεύσει από το σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένω­σης. Υπάρχει και το 1992 .
Το 1992 λοιπόν η Μεγάλη Βρετανία δρα­πέτευσε από τον Μηχανισμό ΕΒΜ, τον μηχανισμό δηλαδή που οδηγούσε τις χώρες στο ενιαίο νόμισμα δηλαδή στο Ευρώ.

Το 1992 και ο μηχανισμός ΕRΜ
Ο ΕRΜ (Exchange Rate Mechanism) ήταν ουσιαστικά ο προθάλαμος του ευρώ και δημιουργήθηκε προκειμένου:

Σαν σήμερα ιδρύεται ο ΕΔΕΣ - Ιστορικό ντοκουμέντο: «Ο ΕΔΕΣ ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή»

Σαν σήμερα στις 09/09/1941 ιδρύεται ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (ΕΔΕΣ).  Μοναδικός σκοπός αυτής της αντιδραστικής οργάνωσης ήταν το χτύπημα του εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνα του λαού μας και κύρια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Και για να πετύχει αυτό τον στόχο του δεν δίστασε να συνεργαστεί απροκάλυπτα με τις δυνάμεις του κατακτητή, να οπλιστεί και να εκπαιδευτεί απ’ αυτόν, να διαπράξει απαίσια εγκλήματα σε βάρος του τότε αγωνιζόμενου λαού.
Σε περασμένη ανάρτησή μας είχαμε παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν αναμφισβήτητα την συνεργασία ΕΔΕΣ – Γερμανών.
Σήμερα παραθέτουμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο «Ό ΕΔΕΣ  ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή». Πρόκειται για μια έκδοση του «Ριζοσπάστη» το 1944 –το βιβλίο αυτό θα το παραθέσουμε ολόκληρο- που έχει τίτλο «Εγκληματίες και προδότες» και στο οποίο υπάρχει ένα πολυσέλιδο κεφάλαιο το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα στελεχών του ΕΔΕΣ, τα οποία σε συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής εγκλημάτησαν απέναντι στο λαό μας.

Μικρή γεύση απ' το βιβλίο που αναφέραμε:

«Το Κράτος δεν είναι Πατρίδα….

Μιχαήλ Μπακούνιν
«Το Κράτος δεν είναι Πατρίδα….Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, περιοχών, εθνών να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν με τον δικό τους τρόπο, και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης.
Υποκλινόμαστε, λοιπόν, στην παράδοση, στην ιστορία. Ή, καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δασκάλους και ερμηνευτές του παρελθόντος , αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά στο αίμα και στη σάρκα, στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών λαών».

Στάλιας:Τσίπρας ο πλέον τραγικός πρωθυ/ργός ενταφιάζει την ελπίδα.Λύση:η διαχείρηση του φόβου μας!