#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πιθηκίζοντας…

Οι διχαλωτές γλώσσες των γκεμπελίσκων, λένε ότι οι εργολάβοι τα έχουν βρει μεταξύ τους.
Εξάλλου, λέει η κοινή λογική και η εμπειρία, πάντα τα βρίσκουν μεταξύ τους οι εργολάβοι, αν πρόκειται να «γδύσουν» τη φουκαριάρα την Ψωροκώσταινα.
Αλλά δεν θα τους πιστέψουμε τους κακοήθεις, αυτό έλειπε!
Ας ανακράξουμε, λοιπόν, όλοι μαζί, σαν μικρή αγέλη τακτοποιημένων πιθήκων, ότι χτυπάμε τη διαπλοκή, επειδή έφυγε ο «κακός» Μπόμπολας και ήρθε στη θέση του ο «καλός» κουμπάρος Καλογρίτσας, που είναι και «αριστερός».
Το γεγονός ότι ο Μπόμπολας («αριστερός» ήταν κι αυτός, στα μικράτα του) συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές με το Δημόσιο, είναι δευτερεύουσα λεπτομέρεια.

Μπάμπη, κράτα γερά!

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σας παρακαλούμε, εκ προοιμίου, να μην παραλείψετε να δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου.
Στο θέμα μας τώρα:
Για το παιχνίδι των «νέων τζακιών» και την αναδιανομή της τηλεοπτικής πίτας στο πλαίσιο της δεδομένης μιντιακής ολιγαρχίας που υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά («Τώρα θα έχουμε μιντιακή ολιγαρχία, αλλά με άδεια…»).
Εκείνο, ωστόσο, που δεν πρέπει να διαφεύγει από το φεστιβάλ υποκρισίας των ημερών είναι η έγνοια ορισμένων για τις απολύσεις εργαζομένων που επαπειλούνται στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Καράκας, 1 Σεπτέμβρη 2016... μην περιμένετε να το δείτε σε κανένα κανάλι της νεοναζιστικής "ενωμένης ευρώπης"... δεν μιλάει καμία δημοσιογραφική πόρνη!


via Vagelis Gonatas
* στην αποικία Ελλάδα, οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες...

Ανάθεση

του Κων/νου Σταθόπουλου*
Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να κατανοήσουμε, γιατί δεν ξεσηκώνεται ο Έλληνας.

Άλλος δίνει την εξήγηση πως μας ψεκάζουν. Τότε γιατί κάποιοι αντιστέ-κονται; Δεν τους πιάνει αυτούς; Άλλος εξηγεί πως γίναμε καταθλιπτικοί. Μα όλοι; Κάποιοι πιστεύουν ακόμη πως η πλατιά μάζα του λαού έχει χρήματα κάτω από το στρώμα. Τότε γιατί έχει πέσει τόσο η κατανάλωση; Αποφάσισε συντεταγμένα ο λαός να σταματήσει να τρώει;

Αυτά και άλλα πολλά τα ερωτήματα που βασανίζουν πολλούς από τους συνανθρώπους μας και εμάς τους ίδιους.

Η απάντηση δεν βρίσκεται στους άλλους. Ποτέ ή σχεδόν ποτέ η απάντηση δεν βρίσκεται στους άλλους. Η απάντηση βρίσκεται μέσα μας και στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε και γαλουχήθηκε ο καθένας.

Μαφία και πορτοφολάδες στο τιμόνι της ενημέρωσης

 Γιώργος Παπαϊωάννου«Δρόμος της Αριστεράς»
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης, λοιπόν. Ιδού το «νέο» τοπίο στο χώρο της Ενημέρωσης. Επιτέλους, τέλος στην ανομία και τη διαπλοκή. Όλα αυτά, βέβαια, εφόσον πιστέψουμε την κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών. Γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, η παρατήρηση του καλού σκιτσογράφου ότι απλά μπαίνει πλέον και «τέλος διαπλοκής», όπως λέμε τέλος χαρτοσήμου ή κυκλοφορίας, είναι φυσικά πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Ας διατυπώσουμε, όμως, εξαρχής και χωρίς περιστροφές μια γνώμη, γιατί καμιά φορά οι πολλές «περικοκλάδες» συσκοτίζουν τα βασικά: Το τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση είναι πιο βρόμικο, πιο διαπλεκόμενο, πιο συγκεντρωτικό, πιο αντιδημοκρατικό, πιο ανοιχτά μαφιόζικο από αυτό που προϋπήρχε. Έτσι απλά.