#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Ε.Ε.: Το προφίλ ενός σίριαλ κίλερ

Η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή που οδηγούσε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου 
Κυριαρχία, Χειριστικότητα και Έλεγχος

Ο Τρόμος της «Υπερβολικής Δημοκρατίας»

Ο Τζον Ντάγκλας, είναι ο ιδρυτής της profiling σχολής του FBI, (της εφαρμοσμένης ψυχολογίας του εγκλήματος για να είμαστε πιο σαφείς).
Η ευστοχία στις προβλέψεις του είναι τέτοια που τον παρομοιάζουν με τον Σέρλοκ Χολμς – με μια δόση από μέντιουμ. Χωρίς να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να έχει χειροπιαστά στοιχεία, ακούγοντας μόνο τις συνθήκες στις οποίες διαπράχτηκε το έγκλημα μπορεί να προβλέψει τι χρώμα αυτοκίνητο οδηγάει ο δολοφόνος και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, όπως ότι είναι ψευδός.

“Γεννήθηκα Τούρκος μουσουλμάνος και λέω ΟΧΙ στη διχοτόμηση της Κύπρου”!

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Απορρίπτω την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία που συνεχίζεται για 42 χρόνια. Απορρίπτω την αντίληψη ότι «αυτή δεν είναι κατοχή, αλλά απελευθέρωση». Απορρίπτω τη διαίρεση της πατρίδας μας και τη συνέχιση της διαίρεσης. Απορρίπτω τη διζωνική Κύπρο και όχι τη μία ενιαία Κύπρο. Γεννήθηκα Τούρκος και μουσουλμάνος.
Απορρίπτω το να θεωρώ ανώτερη από τα άλλα έθνη και τις άλλες θρησκείες αυτήν την ταυτότητα που μου δόθηκε παρά τη θέλησή μου. Η μητέρα πατρίδα μου είναι η Κύπρος και απορρίπτω μιαν άλλη μητέρα πατρίδα. Απορρίπτω όσους απορρίπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Απορρίπτω τον σοβινισμό, τον εθνικισμό και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και φανατισμό.

Ενδιαφέρουσες απόψεις από έναν επιστήμονα και πρώην πολιτικό με συντηρητικές καταβολές. (Βίντεο)

Γνήσιο τέκνο της συντηρητικής παράταξης με μακρά πολιτική παρουσία –από το 1963 σαν διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου μέχρι το 1993 ως υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ-  ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης.
Θεωρείτε όμως ένας σοβαρός επιστήμονας, ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους και γνώστης όσο ελάχιστοι του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας μας.
Θήτευσε εξ’ άλλου κατά διαστήματα σαν  Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος-Διευθύνων Σύµβουλος της ΕΡΤ και με εισήγηση του δημιουργήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Παρουσιάζεται απελευθερωμένος από τα κομματικά δεσμά ενώ οι συνεντεύξεις του συνήθως δεν περνούν απαρατήρητες.
Εδώ ας πούμε θα τον ακούσετε να διατυπώνει απόψεις για το πολίτευμα της Ελλάδας που δεν εκφράζονται από κανέναν αστό πολιτικό ή διανοούμενο, ενώ σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Hot Doc» διαβάζουμε:

Τουρκία και Ρωσία, το αταίριαστο ζευγάρι

Στην μακρά Ιστορία των σχέσεων των δύο αυτών χωρών, σπάνιες είναι οι φορές που δεν ευρίσκοντο σε αντιπαράθεση ή πόλεμο. Η τελευταία φορά που συνεργάστηκαν ήταν πριν σχεδόν 100 χρόνια όταν οι Μπολσεβίκοι βοήθησαν τον Κεμάλ να επιβιώσει, δίδοντας του όπλα και χρήματα, χωρίς τα οποία δεν θα υπήρχε Τουρκικός Στρατός. Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Σοβιετική Ρωσία με επιστολή του Κεμάλ προς τον Λένιν το 1919.
Από τότε έχει κυλίσει πολύς καιρός. Στην μακραίωνα η Ιστορία των δύο χωρών οι πόλεμοι μεταξύ τους είναι το σύνηθες από το 1568 έως το 1917. Οι πόλεμοι αυτοί τελείωσαν όλοι με ήττα της Τουρκίας.
Όταν το 1960 ο τότε Τούρκος Πρωθυπουργός προσέγγισε, για πρώτη φορά την ΕΣΣΔ, για δάνεια και επενδύσεις, ανετράπη και απαγχονίστηκε με το πρώτο μεταπολεμικό στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, που θεωρείται ότι είχε την έγκριση των ΗΠΑ.
Έκτοτε οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ ήταν πολύ στενές, όπως και στην αρχή της διακυβέρνησης Ερντογάν.
Οι Γεωπολιτικοί λόγοι της στενής σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας είναι πολύπλευρα ισχυροί.

Νίκη στον αγώνα των λαών για ανεξαρτησία!

Η αστική εκδοχή της ψήφου σε αποικιακές συνθήκες δεν μπορεί να υφίσταται. Είναι επομένως γελοίο να συγκρίνει κανείς τη Μεγάλη Βρετανία και το αστικό δημοψήφισμα του Brexit με οποιαδήποτε ψηφοφορία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο με τη σαπουνόφουσκα της επιλογής μεταξύ Μνημονίου Γιουνκέρ – Τσίπρα (ΝΑΙ) ή Μνημονίου Τσίπρα – Γιουνκέρ (ΟΧΙ). Η Μεγάλη Βρετανία υλοποιεί βήμα – βήμα και με σχέδιο την απόφαση του Brexit, ερχόμενη σε ρήξη με την ακροδεξιά ΕΕ, παίρνοντας στροφή προς την αστική δημοκρατία.
Όσοι στην Ελλάδα για το Brexit παπαγάλιζαν την επιχειρηματολογία του διευθυντηρίου των Βρυξελών περί «επανάληψης δημοψηφίσματος», «κωλοτούμπας», «το μετάνιωσαν», «θα γίνει όπως στην Ελλάδα», «το ΟΧΙ θα γίνει ΝΑΙ» κτλ, ήδη το έχουν βουλώσει. Αυτή η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από τα γκεμπελικά ΜΜΕ της Ελλάδας ενάντια στους λαούς της Μεγάλης Βρετανίας και υπέρ του γερμανικού ιμπεριαλισμού της ΕΕ δεν είχε κανέναν προφανή στόχο μιας και πολύ γρήγορα θα κατέρρεε από την πραγματικότητα. Το γαύγισμα της ευρωφασιστικής δημοσιογραφίας μας δείχνει τον πανικό τους, μας δείχνει ότι αισθάνονται κοντά και τη δική τους κατάρρευση.

Κωνσταντακόπουλος: o συριζα όπως,τ'άλλα κόμματα,ουδέποτε επεξεργάστηκε πρόγραμμα ή άγγιξε προβλήματα