#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Προς κυβέρνηση Τσίπρα: Ό,τι δεν τολμούσε η δεξιά αναλάβατε να το φέρετε σε πέρας

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων προκάλεσε η κυβερνητική επιλογή για άλλη μια φορά να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και κρατικής καταστολής, αυτή την φορά βάζοντας στο στόχαστρο της καταλήψεις στις οποίες στεγαζόταν μετανάστες και πρόσφυγες με την συμπαράσταση αλληλέγγυων.

Η παρακάτω επώνυμη ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, έχει αποστολέα κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν ενεργά στο εγχείρημα της κατάληψης της Λεωφόρου Νίκης 39 και δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πίσω από τη χαρωπή μάσκα του Εθελοντισμού

Κώστας Μακρής 
Εθελοντισμός. Μια έννοια που μαγνητίζει όλα τα θετικά πρόσημα στο διάβα της. Ορισμένες φορές μάλιστα αποσπά τόσα πολλά ηθικά θετικά ιόντα που καταφέρνει να αποφορτίσει ή και να φορτίσει αρνητικά το βιοπορισμό και την αμειβόμενη εργασία. 
Είναι ο άτρωτος εχθρός της αμοιβής, καμουφλαρισμένος πίσω από το φερετζέ της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αγαθοεργίας, κατασκευασμένος τεχνηέντως για τη μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. 
Ταυτόχρονα αποτελεί ταμπού, δύσκολο να το αγγίξει και να το κριτικάρει κανείς. Μια συνωμοσία ηθικού εμβολιασμού της κοινωνίας που συναγωνίζεται στην επιρροή και τοποθετείται στο ίδιο απυρόβλητο πεδίο με παλαιότερα άυλα εφευρήματα παρόμοιου σκοπού όπως ο Θεός και η πατρίδα. 

Οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται να ανακηρύξουν την Ανεξαρτησία τους το 2017;

Παλαιστίνιες μαθήτριες μπροστά από έναν ζωγραφισμένο τοίχο στην Δυτική Όχθη

Στην Παλαιστινιακή Αρχή υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση απογοήτευσης. Οι άνθρωποι στα παλαιστινιακά εδάφη παρακολουθούν με απαξίωση τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και την εκστρατεία των δύο κομμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν συζητείται καθόλου, αφού όλες οι ακροδεξιές θέσεις των Ισραηλινών είναι αποδεκτές με ενθουσιασμό και από τα δύο κόμματα. Υπάρχει επίσης μεγάλος θυμός για την Αίγυπτο. Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Sameh Shoukry στο Ισραήλ, στις 10 Ιουλίου, θεωρήθηκε ως αιγυπτιακή προδοσία απέναντι στο Παλαιστινιακό. Η Γαλλία, από την πλευρά της Ε.Ε., θεωρείται ότι έχει καλύτερες προθέσεις αλλά είναι πολύ αδύναμη για να δράσει από μόνη της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ*
Ρωσικά ΜΜΕ καταγράφουν ότι ο Τραμπ είναι ο πρώτος και μόνος υποψήφιος Πρόεδρος που αμφισβητεί δημοσίως ένα ταμπού των Αμερικανών ότι οι ΗΠΑ έχουν κάποια Αποστολή να επιτελέσουν στον Πλανήτη, ότι είναι κάτι σαν Φύλακας- Άγγελος της Δημοκρατίας. Η άποψη ότι οι ΗΠΑ έχουν μια προφανώς επουράνια Εντολή να σώζουν τον Πλανήτη από τους «κακούς», όπως οι ίδιες τους προσδιορίζουν, αυτή η άποψη είναι από τα θέσφατα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, σ’ αυτήν βασίζονται ιδεολογικά οι συνεχείς επεμβάσεις τους σε άλλες χώρες, γι’ αυτό εμφανίζονται πάντα ως σωτήρες, έτσι πιστεύουν οι Αμερικάνοι ότι είναι οι «καλοί» και όλοι οι άλλοι έχουν, κατά περίπτωση, το ρόλο του κακού.

«Ο ικανότερος διαχειριστής»

  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν δηλώνει «ο ικανότερος διαχειριστής». Δεν θέλει «να τακτοποιήσει το οικονομικό νοικοκυριό, σύμφωνα με τους δήθεν φυσικούς νόμους. Τους νόμους, δηλαδή, της ελεύθερης αγοράς»… Η ανάλυση του κ. Τσίπρα για τον «ικανότερο διαχειριστή» ήταν ενταγμένη σε μια περιγραφή κάποιας «τεχνοκρατικής» και «αριστοκρατικής ιδεολογίας», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ήταν εκεί που μίλησε και για τη «νέα μεταπολίτευση». 
«Τεχνοκρατική ιδεολογία»
  Ας δούμε τι είπε ο πρωθυπουργός:
«Οι βασικές πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές των πρώτων ετών της μεταπολίτευσης έδωσαν τη θέση τους στην τεχνοκρατική ιδεολογία. Στην ιδεολογία που αποδέχεται ότι οι λύσεις των κοινωνικών προβλημάτων δεν μπορούν να αποτελούν θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, ή οργανωμένης συμμετοχικής διαβούλευσης όλων των πολιτών».